У Львові встановлять гойдалки, які генерують енергію

Новина - Дозвілля та їжа - У Львові встановлять гойдалки, які генерують енергію

Новина - Дозвілля та їжа - У Львові встановлять гойдалки, які генерують енергію

Дозвілля та їжа
22 вересня 2015 10:03

Цієї осені у Парку культури можна буде покататися на гойдалці, яка генеруватиме електроенергію. Організатори проекту обіцяють, що за допомогою виробленої електрики можна буде освітити гойдалку або зарядити телефон. Львів’ян закликають долучитися до ініціативи на волонтерських умовах.

Про це інформує tvoemisto.tv.

У Львові встановлять гойдалки, які генерують енергію фото

фото організаторів проекту

Ідея з гойдалкою виникла тому, що активісти хотіли у ненав’язливий та веселий спосіб надихнути людей думати про важливі екологічні проблеми. "Ми хочемо дати можливість кожному відчути, як це самому генерувати "чисту" енергію і задовольняти свої потреби у ній, наприклад, заряджати телефон. Усі ми розуміємо шкоду викопних джерел енергії, але рідко замислюємося про щоденні кроки, які ми можемо робити, щоб зменшити їхнє споживання", – розповіла координатор проекту, Христина Пархуць.

Однією з важливих частин проекту стане встановлення стенду з інформацією про те, яким чином кожен може щоденно протидіяти змінам клімату та дбати про природу. Окрім цього, на базі проекту будуть організовуватися майстер-класи та зустрічі на екологічну тематику. "Складно наперед сказати, скільки саме можна буде згенерувати енергії. Аналогів такому проекту в Україні не знайшли, закордонні проекти показують в межах 100 Вт. Як тільки зробимо саму конструкцію гойдалки, почнемо на практиці випробовувати механізм, і тоді вже будемо розуміти, на що саме вистачить згенерованої енергії", – поділився Андрій Меаковський, спеціаліст із електромеханіки.

Активісти сподіваються, що вже в кінці жовтня запросять усіх на воркшоп зі встановлення гойдалки-генератора у Парк культури. А також вони задумуються про те, як створити цілий майданчик з різними гойдалками та атракціонами, які генеруватимуть енергію, як це у Нідерландах чи Британії. Організатори шукають волонтерів, які могли б допомогти працювати з металом, деревом, вдосконалити дизайн чи просто мають бажання долучитися, заповнивши анкету. Слідкувати за розвитком проекту можна на сторінці групи у фейсбук.

Львів у новинах:

Головний архітектор Львова розповів, як зміниться місто 

Чиновники знайшли винуватих у затопленні Львова

Придбайте собі друга: 5 милих цуценят чекають на свою сім'ю 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах