Львів’ян запрошують на Дні Освіти Дорослих

Фото взято з сайту cont.ws

Фото взято з сайту cont.ws

Дозвілля та їжа
22 вересня 2015 12:04

З 5 по 10 жовтня проводять Міжнародні Дні Освіти Дорослих на Львівщині.

За словами організаторів, головна мета Міжнародних Днів Освіти Дорослих – сприяти формуванню в українському суспільстві розуміння цінності освіти дорослих і освіти протягом всього життя, та підвищенню спроможності організацій, які надають послуги в цій сфері. Освіта дорослих - це той ресурс, яким можуть користуватись люди для підвищення рівня добробуту власного життя, сім’ї, свого регіону, країни в цілому.

Дні Освіти Дорослих  (ДОД) на Львівщині дозволять поінформувати населення про діючі організації та програми з освіти дорослих, сприяти формуванню громадської думки щодо навчання впродовж життя, обміну досвідом впровадження програм освіти дорослих в Україні, розвитку громадянського суспільства, сприяти доступності освіти дорослих для вразливих груп населення, задоволенню потреб в освіті з урахуванням запитів сучасного ринку праці. Львів та Львівська область показують на власному прикладі вплив освіти на життя людей, дорослих, будь то безробітні, чи пенсіонери, чи внутрішньо переміщені особи.

В рамках Днів Освіти Дорослих відбудеться телеміст, численні круглі столі, відкриті конференції, форум з освіти дорослих, які пройдуть на базі різних установ м. Львова.

Завершальним заходом Днів Освіти Дорослих стане Фестиваль освітніх послуг для дорослих і  ярмарок вакансій, який проводиться в Палаці мистецтв м. Львова у співпраці Національної академії педагогічних наук, DVV International в Україні з Західноукраїнським ресурсним центром "ЗУРЦ" і Львівським обласним центром зайнятості. Провайдери освітніх послуг представлять широкий спектр можливостей для  населення Львівської області, зможуть обмінятись досвідом, а гості - знайти роботодавця або проектну мрію,  ознайомитись з технологіями та можливостями освіти дорослих і освіти на протязі всього життя, прийняти участь у майстер-класах з народної або професійної творчості, зустріти цікавих людей.  А на ярмарку вакансій місцеві роботодавці зустрінуться з людьми, які шукають роботу.

Під час Днів Освіти Дорослих учасниками різних заходів, загальна кількість яких наблизиться до 3000 осіб, будуть внесені пропозиції по формуванню єдиної стратегії розвитку освіти дорослих на обласному, районному та місцевому рівнях Львівської області.

Також варто зазначити, що Україна з 2000-го року бере активну участь у міжнародній акції "Дні освіти дорослих", яка проходить у більш ніж 50 країнах по всьому світу. Ідея "Днів освіти дорослих" зародилася в 1992 році в Національному інституті безперервної освіти дорослих (NIACE) у Великобританії. На п'ятій конференції ЮНЕСКО в Гамбурзі в 1997 році більше 1,5 тисячі представників міністерств освіти, урядових та неурядових організацій, фондів, дослідницьких центрів з усіх континентів рекомендували проведення ДОД в усіх країнах світу. Освіта дорослих охоплює як систему формальної освіти, так і неформальної, з метою  підвищення кваліфікації та перенавчання, розвитку громадянської участі і демократії, посилення підтримки соціально незахищених груп в їхній інтеграції у суспільство і персонального росту.

Контакти організаторів:

Представництво DVV International в Україні,

вул. Костьольна 4, оф.16, 01001 Київ, Україна, Тел./Факс: +380 44 2788613;

E-mail: info@dvv-international.org.ua

Контактна особа – Олена Рєзнікова, проект менеджер

Національна академія педагогічних наук України

вул. Артема 52 А, Президія НАПН України, к. 306, 319, 314.

Тел./факс: (38044) 4813761; моб. 0675275538 vp.tymenko@gmail.com, napn24@gmail.com, interdep@naps.gov.ua

Контактна особа  – Параска Доценко, заступник  начальника відділу наукових і керівних кадрів та міжнародних наукових зв’язків.

Львів у новинах:

На Львівщині начальник ДАІ розтрощив BMW та Шкоду 

У Львові автомобіль з військовими номерами збив жінку

19-річна дівчина винесла з квартири львів’янина 40 тисяч гривень

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах