"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Фото взято з сайту rivierabeach.com.ua

Фото взято з сайту rivierabeach.com.ua

Дозвілля та їжа
22 вересня 2015 21:47

В якому місті найбільше легендарних ресторанів, пабів, кав'ярень та кнайп? Та що тут думати – звичайно ж, це Львів. Вислів "хліба і видовищ" в старовинному місті сприйняли всерйоз. І створили безліч цікавих закладів.

Читайте також: Весь Львів. Гід туриста


"Криївка"

"Ти впізнаєш її з тисячі" – це про "Криївку". Хоча вивіски у цього закладу немає, але ви знайдете популярний ресторан за чергою бажаючих в нього потрапити. Втім, "Криївка" – величезна, з безліччю залів, так що місця постійно звільняються.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото

Фото: fest.lviv.ua

Ось так у "Криївці" зустрічають гостей. Приготуйтеся при вході сказати "Слава Україні", "Героям Слава!" і сьорбнути славнозвісний стопарик медовухи! Дами, не бійтеся, вона не дуже міцна. Можна спробувати смачні вареники зі шкварками або грибами, "Бульбу рядового Панаса", "Свято в лісі" та інші страви з тематичними назвами. Подають їх у сталевих мисках. 

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 1

фото: justlviv.it

А ще можна взяти метр пива і півметра ковбаси. Інтер’єр у стилі лісового схрону ОУН-УПА з безліччю зброї і оригінальними експонатами, такими як мотоцикл або телефонна будка. 

Вихід з "Криївки" – окрема історія. Ви потрапляєте в музей! А на даху – справжній кулемет.

Де знаходиться "Криївка": площа Ринок, 14.

"Львівська копальня кави"

"Тут смажать найкращу каву у Львові" – обіцяє вивіска відвідувачам закладу.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 2

Всередині панує напівтемрява, а на вході видають каски – так, на всяк випадок і для антуражу.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 3

Через вертушку виходиш до рейок, збоку стоїть вагонетка. Обережно, попереду залізний обертовий круг, який погано видно в темряві.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 4

Зате як красиво виглядає вогняне шоу від барменів, яке вони влаштовують, якщо ви замовите "правильний" напій. Наприклад, "Запаяна кава" – прямо при вас з цукру виготовлять карамель за допомогою... паяльної лампи. Ну і, мабуть, варто спробувати "філіжанку кави", як кажуть у Львові, з додаванням алкоголю. Кава з ромом за 50 грн виявилася дуже смачною, рекомендуємо! 

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 5

Фото: fest.lviv.ua

А придбати кавові зерна можна на першому поверсі: там ціла сувенірна крамниця, в якій є все: від "кави бандерівської" до сережок з кавовими зернятками.

Де знаходиться "Львівська копальня кави": площа Ринок, 10.


"Дім легенд"


Обов’язково підніміться на дах. Це просто чудове місце для фотосесій! До літаючого автомобіля з веслами і до труби, в яку можна просунуться, шикуються черги.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 6

Там же, з даху, побачите львівського сажотруса. А в неділю ввечері біля "Дому легенд" збирається величезний натовп: всі хочуть подивитися, як поїде мініатюрний поїзд, а з пащі дракона вилітає полум’я. Ну, насправді це просто феєрверк, але виглядає ефектно.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 7

У самому кафе все екстравагантно, і навіть якось дивно... До речі, скажемо чесно, – можна просто погуляти по кафе, навіть не роблячи замовлення. Просто розгледіти гарненько цікавинки.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 8

фото: Фото: fest.lviv.ua

Де знаходиться "Дім легенд": вулиця Староєврейська, 48.


"Під Золотою Розою"


Цей колоритний єврейський куточок знаходиться по сусідству з "Домом легенд". "Фішка" закладу – меню, в якому немає цін. Джерело фото: "Під Золотою Розою" у facebook. Так що замовляєте все на свій страх і ризик. А коли приносять кругленький рахунок (ціни завищені в кілька разів), починаєте торгуватися.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 9

Є ті, кому вдається збити ціну з 3700 до 250 грн, але так щастить не всім. Так що запасіться піснями, віршами й анекдотами – допоможуть під час торгу. Нам ні танцювати під "Хава нагіла", ні лякати відвідувачів своїм співом не хотілося, так що залишатися в ресторані не стали. Втім, рекомендовані ціни все ж таки є: не хочете влаштовувати театралізоване шоу, заздалегідь обговоріть це з офіціантом.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 10

фото: "Під Золотою Розою" у facebook

З їжі тут можна спробувати хумус, форшмак, цимес, "вазок флориста Ізі", особливо хвалять місцевий штрудель. Правда, є і нарікання на те, що кухня не така вже й кошерна, як має бути. З додаткових розваг – примірка тематичних капелюхів і пейсів, частування настоянкою на ізюмі та знайомство зі справжньою курочкою, що живе при кнайпі.

Де знаходиться заклад "Під Золотою Розою": вулиця Івана Федорова, 27.


"Гасова лямпа"


Повз цей ресторан ви не пройдете – безліч гасових ламп, що прикрашають кафе, просто не можна не помітити. А всього у закладі їх більше 200!

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 11

фото: fest.lviv.ua

Чому? Так адже саме у Львові винайшли і гас, і гасову лампу. Причому перший гас з’явився саме в тому будинку, де зараз розташований музей-ресторан. А біля нього в оточенні ламп сидить сам винахідник – Ігнатій Лукасевич. Спершу потрапляєте в невеликий сувенірний магазин, а потім – у крамницю з наливками. Тут варто затриматися і спробувати з колбочок 10 сортів місцевих наливок: "Гасівку", "Бензинку" і компанію.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 12

Далі – вгору досить крутими гвинтовими сходами. І приготуйте вуха – "Рамштайн" і подібне грає на повну котушку. Офіціанти часто снують з гарячими сковорідками – така подача користується популярністю. На верхньому поверсі – тераса з видом на міст.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 13

фото: autotravel.ua

Де знаходиться "Гасова лямпа": вулиця Вірменська, 20.


"Мазох-кафе"


Пікантне "Мазох-кафе" особливо нічим не здивувало – нічого занадто "гострого" ми не зустріли.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 14

Так, є ліжка, наручники, батоги та інша атрибутика, і все залите червоним кольором.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 15

фото: "Мазох-кафе" у facebook

Але жодних офіціантів в екстравагантних костюмах, що чіпляються з батогами при вході, як це часто показували по ТБ. Страви відповідають тематиці – "Банька і батіг", "12 принципів розпусти"", "Вуздечка пристрасті"... Коронним вважається суп з пеніса бика – "Сила молодого бичка". Ах, так! Якщо захочете скуштувати ударів батога, попросіть надати таку послугу офіціанта, і вам "всиплять". І ще. Біля кафе гостей зустрічає сам фон Захер-Мазох. Чому скульптура цієї одіозної людини з’явилася у Львові, читайте тут. Нас зацікавила зяюча дірка в серці Мазоха, в якій виднілося зображення напівоголеної дівчини. Але мацати рекомендують не його серце, а кишені штанів – мовляв, там цікавіше. Особисто не пробували.

Де знаходиться "Мазох-кафе": вулиця Сербська, 7.


"Львівська майстерня шоколаду"

 На першому поверсі за склом видно річки шоколаду і майстрів, що чаклують над ним.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 16

Фото: fest.lviv.ua
 

Надовго ви тут навряд чи затримаєтеся – натовп, що прагне потрапити до омріяної "крамниці", затягне вас на другий поверх. Всі поспішають придбати сувенір, забрати із собою шоколадну ложечку, туфельку або новий тренд сезону – Путіна з нецензурними написами. Але! Якщо ви підніметеся на третій поверх, знайдете такий же магазинчик, тільки без черг. Так що не лінуйтеся. Обов’язково купіть собі "пацьорок" – так називають шоколадні цукерки, що продаються по 7–8 гривень за штуку.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 17

Фото: fest.lviv.ua

І сміливо вирушайте на 5-й поверх, на відкритий майданчик, де можна посмакувати філіжанкою гарячого шоколаду, споглядаючи веселі львівські дахи. А ось так з майстерні шоколаду виглядає дах "Дому легенд". Навіть чек принесуть у такій ось акуратній коробочці, а на столах – обов’язково живі троянди. До речі, майстерня входить до відомого холдингу "!Фест", якому належить більшість оригінальних кав’ярень Львова. Шоколадний брусок цінується майже як золото. Найпікантніший куточок майстерні. Дивитися тільки дорослим – сцени з Камасутри втілили в шоколаді! Які ж умільці! Запаморочливі сходи: диву даєшся, як снують офіціанти з повними тацями на п’ятий поверх. Так що, пані на підборах: будьте тут обережні!

Де знаходиться "Львівська майстерня шоколаду": вулиця Сербська, 3; вулиця Січових Стрільців, 5; вулиця Стрийська, 30; вулиця Любінська, 168.


Найдорожчий ресторан Галичини. "Масони" 

Без спеціальної картки тут все дуууже дорого, а з нею рахунок зменшується рівно на 90%. Вивіски на цьому таємному закладі немає, навіть вхід, і той замаскований під звичайну квартиру. Постукавши у двері, стикаєшся з паном Петром, одягненим у домашній халат, який пояснює, що "В ресторан Вам не сюди!". І правда, потрапляєш у звичайну захаращену квартирку з пошарпаними половиками. Але варто пройти трохи далі, як картина абсолютно зміниться.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 18

фото: fest.lviv.ua

Напівтемрява, освітлювана мерехтінням свічок, золочені рами, таємні масонські знаки, трикутники із всевидячим оком, зображення великих масонів... І звичайно ж, барна стійка і столики.

За ритуалом, чоловікам – як членам масонського товариства, запропонують білі рукавички. За трапезу можна сісти прямо в них. Середній чек сягає тисячі гривень. Про знижку потрібно подбати заздалегідь: її можна отримати в будь-якому ресторані холдингу "!Фест". Наприклад, зайти в ту ж "Криївку", що на першому поверсі цього ж будинку.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 19

Мабуть, тільки у львівських масонів можна ось так сидіти на троні в "00".

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 20Ось таке чудо заховане в залах ресторану:

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 21

фото: eda.jofo.ru

Де знаходиться ресторан "Масони": площа Ринок, 14.


"Лівий берег"


Ви чули про легендарну річку Полтву, яка перебуває в ув’язненні під Львівським оперним театром? Якщо ні, варто зайти в "Лівий берег".

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 22

У цьому ресторані, розташованому в підземеллях театру, є музей зниклої річки. Тут повідають про те, як 300 років тому по Львову рибалки вільно пересувалися на човнах. Але потім Полтву сховали в колектор. У меню кафешки значиться, що річка підмиває палі, на яких стоїть театр, так що і він, і кафе тонуть. Про невідворотність цієї трагедії попереджають декоративні тріщини і перекошені дверні прорізи – ось такий у "Лівому березі" інтер’єр. Ну а про оперний театр, його богемне життя та історію нагадують всілякі артефакти: музичні шкатулки, картини, дивна скульптура під стелею.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 23

фото: "Лівий берег" у facebook

Тут можна перевтілитися в Наполеона, Казанову або приміряти будь-який інший театральний костюм. А ще налити пива з величезної мідної туби.

Де знаходиться ресторан "Лівий берег": проспект Свободи, 28. 


Гриль-ресторан "М’яса та справедливості" 

Людям зі слабкими нервами краще не читати! А тим більше, не відвідувати! Це заклад для тих, хто оцінить чорний гумор і буде не проти скуштувати м’яса та пива в компанії ката.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 24

За легендою, десь тут у давнину жив пан Малодобрий. Тепер можна прийти до нього в гості. Кат зустрічає гостей біля входу або ж стежить за ними, ходячи по залу і заточуючи свою сокиру. Відвідувачі сидять на "плахах" – стільцях, зроблених з пеньків. Гільйотина, диба, іспанський чобіт, маски ганьби та інші знаряддя тортур – інтер’єрчик ще той!

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 25

"М’яса та справедливості" у facebook. А о 21.00 влаштовують театралізоване дійство з назвою, що холодить душу, – Кара Ксенії... І все це під хард-рок.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 26

Якщо резервуєш столик, на нього кладуть пояс вірності – знак того, що місце зайняте. Фірмові страви – м’ясні, готуються у всіх на виду, на вогні.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 27

фото: fest.lviv.ua

Ну і пиво "Зеник" – куди ж без нього у Львові! Де знаходиться гриль-ресторан "М’яса та справедливості": вулиця Валова, 20. До речі, відвідування цього закладу і знайомство з катом є частиною екскурсії "Нічна варта Львова".


"Зеник Митник"


Така собі квартира митнника з відповідним антуражем. Головний герой – пан Зеник, що закликає до охорони кордонів і пропонує перехилити кухоль пива. Фірмова страва пабу – деруни, які, за легендою, готують біженці з прикордонних районів. А митники у відставці підробляють офіціантами. Ті, хто бували у закладі, радять скуштувати сендвіч з дерунів, сирну нарізку і дерун по-ірландськи: величезний картопляний коржик зі шматочками смаженої телятини, грибами і овочами. Це місце, де люди збираються спробувати пиво "Зеник" і ввечері "голосно" посидіти.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 28

фото: fest.lviv.ua

Де знаходиться "Зеник Митник": вулиця Тадеуша Костюшка, 1. 


"Кумпель


Це перша пивоварня Львова. Тут народжується пиво: мідні чани стоять прямо посеред залу. Можна прикластися до "Пивної Циці" – Венери Мілоської, вилитої з бронзи.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 29

фото: kumpelgroup.com

Правильно погладивши цю даму, можна отримати келишок пива. Ну і спробувати в пабі різних дивовижних сортів, наприклад, гжанець – темне підігріте пиво зі спеціями. Але особливо славиться пивоварня своєю метровою ковбасою (100 грн) – якщо все не подужаєте, її загорнуть із собою. Кухня – галицька, можна спробувати банош. І ще: махати руками офіціантові не доведеться. На столиках є кнопка виклику.

Де знаходиться ресторан-пивоварня "Кумпель": вулиця Винниченка, 6.


Музей-ресторан "Сало"

Сало як мистецтво? А чому б і ні! З національного продукту можна робити навіть скульптури – доведено музеєм-рестораном "Сало". Будь ласка: рука, вухо, груди і навіть людське серце... Страви теж екзотичні, типу суші-сало або "губи Монро".

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 30

фото: lviv2014.drupal.ua

Де знаходиться музей-ресторан "Сало": проспект Свободи, 6/8.
 


"Пошта на Друкарській"


Позиціонує себе як останній аналоговий поштовий заклад Львова. Найбільша колекція львівських поштових артефактів знаходиться саме тут: старовинні листівки, марки, телефонні апарати.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 31

фото: "Пошта на Друкарській" у facebook

А ще відвідувачі з допомогою місцевих "листонош" можуть виготовити власну листівку, упакувати її в конверт і надіслати адресату. Джерело фото: "Пошта на Друкарській" у facebook. Основна страва закладу – пироги. Ще можна спробувати місцевих настоянок, замовити обід листоноші або фірмову поштову каву.

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 32

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 33

Де знаходиться "Пошта на Друкарській": вулиця Друкарська, 3.


"Хмільний Дім Роберта Домса"


Примітний цей заклад тим, що він знаходиться в одному комплексі з музеєм пивоваріння. І як раз в тих самих приміщеннях колишньої пивної "Львівської пивоварні", де досі витає пивний дух "доброї старої Австрії". Тутешні стіни пам’ятають стільки дивовижних хмільних історій і легенд...

"Маст сі":  ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова фото 34

фото: lvivposter.com

Де знаходиться "Хмільний Дім Роберта Домса": вулиця Клепарівська, 18.

16 кафе – це, звичайно, далеко не повний список колоритних львівських кафе. Знаєте чудове місце, куди обов’язково варто зазирнути? Діліться своїм досвідом!

Джерело: IGotoWorld.com

Читайте також: 

Від "Пінгвіну" до "Панорами": огляд закладів на проспекті Свободи у Львові

ТОП-10 ресторанов Львова, где можно пообедать туристу

ТОП-10 кафе та ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

Туристу на заметку: какие львовские рестораны вошли в ТОП лучших

Пляцки, флячки, сырник: что и где туристу стоит попробовать во Львове

ZooCafe у Львові: кототерапія, розваги та примхливий єнот [Фото]

У Львові запрацювало кафе з 27 австрійськими печами

Огляд закладів Львова із революційними мотивами

ТОП-8 закладів Львова, з яких видно дахи старого міста

ТОП-9 закладів Львова, де можно поснідати рано вранці

Подорожуємо до Львова: у яких кав'ярнях і ресторанах варто неодмінно побувати

Де у Львові смачна кава: Топ-5 найпопулярніших кав'ярень міста

Від "Віденськоі каварні" і "Кришталевої" до "Світу кави": кавові традиції Львова

Гід популярними закладами Львова: кав'ярня "Штука"

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах