У Львові стартує фестиваль польського кіно: що буде цікавого

Фото взято з сайту www.sq.com.ua

Фото взято з сайту www.sq.com.ua

Дозвілля та їжа
07 жовтня 2015 10:40

9-18 жовтня 2015 року Генеральне Консульство Республіки Польща проводить 4-й Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком" у Львові.

Перегляд є продовженням чудово сприйнятого публікою проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа. 

Місця проведення:

·               Кінопалац, вул. Театральна, 22;

·               Кінопалац Копернік, вул. Коперника, 9;

·               Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11;

·               Львівський національний університет ім. І. Франка, вул. Університетська, 1;

·               Інститут дослідження бібліотечних мистецьких ресурсів, вул. Бібліотечна, 2;

·               Tеатр ім. М. Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1 (камерний зал).

Гості 4-го Перегляду – це актори, режисери та сценаристи фільмів, демонстрованих в рамках Перегляду. Зустрічі з ними відбуватимуться безпосередньо перед сеансами в кінозалах, а також в інших місцях, які стануть частиною арт-простору Перегляду.

4-й Перегляд супроводжує ряд культурних подій, пов’язаних, насамперед, з тематикою кіно. Окрім цього, заплановано проведення інших заходів, які в цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Ключовим елементом проекту є ціна квитка у кіно, яка становить 20 грн. Саме вона є одним з факторів, який значною мірою підвищує зацікавлення некомерційним проектом, яким є Перегляд. Культурні події високої якості і класу самі притягують увагу глядачів, що підтверджують вже не тільки приклади багатьох закордонних кінофестивалів, але і три великі успішно закінчені етапи Перегляду.

Під час Перегляду буде відбуватися збір коштів для онкохворих дітей, якими опікується львівський фонд "Даймо надію".

У 2015 році буде представлено понад 20 фільмів, у тому числі такі продукції, як: "Хімія" – зворушлива історія кохання до останнього – фільм відкриття Перегляду; "Боги" – драми та успіхи польських кардіохірургів на шляху до першої успішної трансплантації серця; "Body/Тіло" – польський кандидат на Оскара, нагороджений Срібним ведмедем на МФФ в Берліні; "Місто 44" – військова драма про Варшавське повстання; "Carte Blanche" – унікальна історія вчителя; звабливий детектив "Зерно правди" та "Реверс" – чорно-біла комедія про силу жіночої натури, а також інші.

"Ніч в кіно" – це нічні кіномарафони, які проходитимуть у дві суботи поспіль: 10 та 17 жовтня глядачі зможуть на сеансах о 23.00 год. переглянути по два фільми.

"Лекція історії в кіно" – блок, адресований до учнів середніх шкіл та ВНЗ Львова, в рамках якого будуть представлені фільми, тематика яких торкається історичних та суспільних аспектів життя Польщі. Проводиться спільно з працівниками варшавського відділу Інституту національної пам’яті.

"Львівська Театротека – Рік Польського Театру в кіно" – розділ підготовлено в рамках проголошення в Польщі Року Театру – представлять екранізацію спектаклів молодих польських митців – кожен в добірному складі.

До Львова завітає також знаменитий польський актор Войцех Пшоняк з хорошою монодрамою "Belfer" – 16 жовтня в Театрі для дітей та юнацтва. Родом зі Львова, актор зустрінеться також з кінопублікою, в рамках презентацій гучного фільму "Carte Blanche", в якому він грає одну з ролей.

Гості 4 Перегляду – Войцех Пшоняк ("Carte Blanche", монодрама "Belfer"), Бартош Прокоповіч ("Хімія" – режисер), Катажина Сарновска ("Хімія" – сценарист), Аґнєшка Жулєвска ("Хімія" – акторка головної ролі).

Лекції, зустрічі, презентації книжок.

Квест "Львів’яни у фільмі".

Додаткова інформація: Анджей Леуш, тел.: +38 099 194 49 93.

Львів у новинах:

Незвичний Львів: оглядаємо парк культури з висоти пташиного польоту

Львівські поліціянти знайшли барсетку з золотими зубами

Львівська вчителька, яка ставила малечу на коліна, знову працює у школі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах