Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік

фото з сайту www.travelsmart.com.ua

фото з сайту www.travelsmart.com.ua

Дозвілля та їжа
09 жовтня 2015 16:46

Восени у Львові  завжди відбувається яскравий калейдоскоп цікавих культурних подій, видовищ і гастролей. І щоб розфарбувати осінь емоціями  львівських атракцій, краще поспішити на зустріч з ними, а не валятись на  дивані  чи пропадати в соціальних мережах.

У ці вихідні місто пропонує розваги на фестивалях, квестах, виставках, пікніках. Тож не гайте часу і виїжджайте в місто, де  кипить водограй емоцій і нових вражень. А де буде найцікавіше підкаже VG Львів.

Субота

Фестиваль "Країна мрій"

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото

фото з сайту ivona.bigmir.net

10-11 жовтня у Львові стартує масштабний Міжнародний етно-музичний фестиваль "Країна Мрій".

Крім насиченої музичної програми (Пікардійська Терція, ТарТак, ТНМК та ін.), гості фестивалю зможуть відвідати алею народних майстрів, кобзарську сцену, козацьку галявину, майданчик етномоди, автентичні майстер-класи, дитячі заходи.

Також у рамках культового фестивалю діятимуть Літературна сцена та Книжковий ярмарок.

Вартість: 100 грн. вхідний квиток в день фестивалю. По передпродажу дешевше.

Детальну програму фестивалю читайте тут

Сторінка на Facebook

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 1

Де:Музей народної архітектури та побуту "Шевченківський гай", вул. Чернеча Гора,1

Коли: 10 жовтня - 11 жовтня, 10.00

Ціна квитків: від 30 грн.

Науковий пікнік у Львові

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 2

У суботу, 10 жовтня, у Львові відбудеться науковий пікнік - масштабний соціальний захід з популяризації науки для дітей і молоді.

Цей формат передбачає велику наочну чи інтерактивну програму, яка "простими словами пояснює складні речі" (експерименти, макети та зразки, головоломки, роботи, дрони, діючі моделі тощо), активне залучення глядачів (майстер-класи, ігри, конкурси, співучасть у дослідах тощо) та спрямований передусім на школярів, але є цікавим для всіх вікових категорій відвідувачів.


Відвідувачі почують цікаві факти з сучасної фізики, хімії, географії, геології, астрофізики, подивитися реконструкцію останнього бою УПА, взяти участь в приготуванні зубної пасти для слона, потримати в руках справжні метеорити. Також можна буде навчитись швидко ставити намет та подивитися на сонце через професійний телескоп. 

Експерименти будуть проводити професійні вчені, викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка, студенти, наукові гуртки. 

Місце проведення: вул. Кирила і Мефодія 6/8, початок 11:00.

Вхід безкоштовний.

Читайте також: Метеорити, телескопи і зубна паста для слона: у Львові проведуть науковий пікнік

Сторінка у Фейсбуці

   Tattoo Fest 2015 у Львові

                                                                       Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 3                                                                                         

Tattoo Fest - фестиваль для любителів і фанатів тату - мистецтва відбудеться 9-11 жовтня 2015 у Львові в Палаці мистецтв на вулиці Коперника,17.

Цього року Tattoo Fest обіцяє нові обличчя в світі тату,  конкурси з цінними призами, а також інтерактивне шоу байкерів, виступи прогресивних музичних команд і інші сюрпризи.

Традиційно очікується виставка - продаж обладнання для художнього татуювання та пірсингу, як вітчизняних, так і зарубіжних фірм виробників. Будуть також представлені тату-апарати виготовлені руками майстрів.

Вперше в рамках фестивалю Tattoo Fest пройде чемпіонат з перманентного макіяжу, конкурс на кращу тату машинку індукційну і роторну в номінації The best Tattoo Machine.

Відвідувачі також будуть мати можливість зробити тату чи бодіарт безкоштовно, повідомляють у групі фестивалю вконтакті.

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", вул. Коперника,17

Коли: 9-11 жовтня

Фестиваль польського кіно

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 4

Проект "Під Високим Замком" вчетверте у Львові

Польське кіно здобуло визнання не лише львів’ян, але й глядачів з інших регіонів України, а зацікавлення ним не згасає вже протягом багатьох десятиліть. Видатні польські режисери, зокрема Александер Форд, народжений в Києві, Януш Маєвський – уродженець Львова, Анджей Вайда чи, зрештою, Єжи Гоффман добре відомі не лише у Львові, але й у інших регіонах України. Те ж саме можна сказати і про польських акторів, адже всім, а особливо старшому поколінню поціновувачів кіно, добре відомі ролі Барбари Брильської, Данієля Ольбрихського, Еви Шикульської чи Беати Тишкевіч.

Перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком 2015” є водночас відповіддю на зростаюче зацікавлення молоді сучасним польським кінематографом. Саме в очах молоді польське кіно стає притягуючою європейською альтернативою засиллю масової кінопродукції, на щодень присутньої в українських кінотеатрах.

Кінотрадиції Львова сягають кінця ХІХ століття. Перший кіносеанс відбувся в цьому місті у 1984 році. Перша половина ХХ стала періодом динамічного розвитку львівського кінематографа та міських кінотеатрів, що був брутально перерваний вибухом ІІ Світової війни. Варто пам’ятати, що у 1939 році у Львові – тоді ще 250-тисячному місті – існувало понад 30 кінотеатрів, а кінотеатр „Копернік”, який прийматиме ПСПК, святкує цьогоріч 100-ту річницю свого заснування.

Детальніше читайте ТУТ

ДеКінопалац, вул. Театральна,22

Коли: 9 жовтня - 18 жовтня, 10.00

Ціна квитків: від 20 грн.

Фестиваль “Військових традицій і звитяг Руси-України"   

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 5

З 10 по 11 жовтня у Львові триватиме фестиваль “Військових традицій і звитяг Руси-України” присвячений Дню захисника України.

Як повідомляють організатори, на фестивалі клуби реконструкції представлять устрій та побут формувань українського війська періоду княжої доби, пізнього середньовіччя, козаччини, визвольних змагань XX-XXI ст.

Фестиваль проходитиме у сквері за адресою вул. Винниченка 14-18.

Сторінка у Фейсбуці

 

Де: На Валах, вул. Підвальна

Коли: 10-11 жовтня, 12.30

Gorgany outdoor mini - fest.Львів

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 6

10 жовтня з 11:00 год. до 18:00 год. у Львові на Чортових скелях відбудеться Gorgany outdoor mini – fest.Львів.

На фестивалі кожен зможе позмагатися або спробувати себе у скелелазінні, спортивному орієнтуванні, на слеклайні та boulder-table.

А також здійснити подорож у часі під час конкурсу на найкращий ретро-табір.

"Умови дуже прості: просите у ваших батьків, бабусь, дідусів старе туристичне обладнання: намети, рюкзаки, спальні мішки, казанки і створюєте свій ретро-табір, такий собі своєрідний музей старих речей. Якщо ще й знайдете туристичний одяг того часу – то ціни Вам не буде! Журі оцінить старання і отримаєте корисні призи від магазину туристичного спорядження Gorgany.com", - повідомляють організатори.

Розваги будуть не тільки для дорослих, але і для дітей: скелелазіння під наглядом досвідченого інструктора, легкоатлетичний майданчик та дитяча смуга перешкод.

А якщо ще залишаться сили, то волейбол, фрізбі, бадмінтон, велоорієнтування для початківців саме те, що потрібно.

Можливість влаштувати пікнік на природі або й приготувати щось смачненьке у своєму власному ретро-таборі.

В змаганнях зможуть взяти участь всі, кому виповнилося 16 років, тому не забудьте прихопити із собою посвідчення особи. 

Програма фестивалю:

11.00 — реєстрація учасників змагань із спортивного орієнтування на місцевості;

12.00 — початок змагань;

14.00 — визначення переможців із орієнтування на місцевості, нагородження;

15.00 — активна частина фестивалю (скелелазіння, волейбол, фрізбі, бадмінтон і т.д.); Участь у змаганнях з тейбл-боулдерінгу та слеклайну є безкоштовною.

18.00 — конкурс на найкращий ретро-табір та ногородження переможців.

Детальніше читайте ТУТ

Де: Чотові скелі, місто Винники

Коли: 10 жовтня,11.00

Концерт Miles Babies у Львові

Рок-бенд з Києва

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 7

 MILES BABIES це урбаністичні замальовки, феєричний рок-н-рол, і розв'язний фанк, замішаний на інтелектуальному хіп-хопі з елементами джазу і блюз рока.

В арсеналі музикантів є барвистий сингл "Acid Jazz", і EP "В Ритме". На барабанах в команді міцно влаштувалася дівиця - красуня Оля Хоменко і не просто є прикрасою колективу, а ще й задає найдрайвовішим ритм. Плюс віртуозна соло гітара у виконанні Івана Ковальова і низький і оксамитовий вокал Олексія Макарова.

Де: "Underground", вул. Коперника,17

Коли: 10 жовтня, 20.00

Неділя

Міжнародний фестиваль сучасної музики "Контрасти"

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 8

Ключовою ідеєю цьогорічних Контрастів є запропонувати слухачам таку програму фестивальних подій, яка б якнайширше змогла висвітлити великий спектр напрямків та розгалужень музичного мистецтва нашого сьогодення.

На Фестивалі прозвучить 12 світових прем’єр, серед яких твори як українських, так і закордонних композиторів. Також у програмі Контрастів численні виконання творів, які ще ніколи не звучали в Україні. До Львова завітають такі ключові постаті сучасної української музики, як Валентин Сильвестров, Олександр Щетинський, Кармелла Цепколенко, Володимир Рунчак, а також ціла плеяда визнаних мистців молодшого покоління. Композитор з Болгарії, представник Болгарського національного радіо і редактор музичної програми Мілєн Панайотов буде присутнім протягом усього фестивалю й готуватиме програму для радіо про цьогорічні Львівські Контрасти.

Серед закордонних гостей також: Gryphon Trio з Канади, польські ансамблі NeoQuartet і Kwartludium, Ensemble Zeitsprung з Німеччини, австрійські музиканти Зіґрід Гаґн (фортепіано) і Танер Тюркер (віолончель), німецький диригент Маркус Ельснер, гості з Польщі Марек Топоровський (клавесин, орган), Малґожата Кляйн (клавесин), Аґата Шимчевська (скрипка), Мачєй Францкєвіч (кнопковий акордеон), із Швейцарії — Райнер Гельд (диригент), Ґабріелле Бруннер (скрипка), Денис Северин (віолончель), Тетяна Корсунська (фортепіано).

Детальніше читайте ТУТ

Де: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського,7

Коли: 11жовтня, 19.00

Ціна квитків: від 30 грн.

Виставка собак рангу САСІВ та рангу САС "Осінній Львів"

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 9

Вперше на стадіоні "Арена Львів" пройде Міжнародна виставка собак рангу САСІВ та рангу САС "Осінній Львів".

У рамках виставки пройдуть монопородні виставки:

НІМЕЦЬКИЙ БОКСЕР

КАНЕ КОРСО

ЧОРНИЙ ТЕР’ЄР

КА ДЕ БО

ЙОРКШИРСЬКИЙ ТЕ’ЄР

ФРАНЦУЗЬКИЙ БУЛЬДОГ

АМЕРИКАНСЬКА АКІТА

Вартість квитків: вхід для відвідувачів виставки безкоштовний.

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 10

Де: Арена Львів, вул. Стрийська,199

Коли: 10 жовтня - 11 жовтня, 9.00

 

Товариський матч-пам'яті видатного українського футболіста Андрія Гусіна

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 11

Зважаючи на те, що Андрій Гусін свою кар’єру розпочинав саме у Львові, після чого переїхав до столиці, у цьому поєдинку участь візьмуть ветерани львівських "Карпат" та київського "Динамо".

За львівську команду зіграють одноклубники Андрія Гусіна, з якими він уперше вийшов на поле у вищій лізі у 1992 році. Дебют тоді ще нападника (у центр півзахисту гравця перевів Валерій Лобановський) ознаменувався дублем у ворота тернопільської "Ниви", при тому, що високий блондин з’явився на полі лише після перерви. Свою згоду попередньо дали Олег Бенько, Микола Сич, Василь Леськів, Андрій Покладок, Михайло Стельмах, Олександр Чижевський, а також Богдан Стронціцький, Володимир Різник, Анатолій Петрик, Юрій Шулятицький, Андрій Сапуга, Геннадій Жилкін, Роман Толочко, Василь Кардаш, Віктор Рафальчук, Олег Гарас, Іван Павлюх, а також футболісти кам’янко-бузьких "Карпат" Тарас Павліш, Роман Гнатів і Віталій Шумський.

За словами батька Андрія Гусіна пана Леоніда, київську команду сформують футболісти, з якими він доходив до півфіналу Ліги Чемпіонів: Олександр Головко, Владислав Ващук, Юрій Дмитрулін, Віталій Косовський. Не виключено, що до Львова приїдуть також Олександр Шовковський, Каха Каладзе, Сергій Ребров і Андрій Шевченко.

Вхід вільний.

Де: Стадіон Україна, вул. Липова Алея,5

Що пропонують театри:

Вихідні у Львові: "Країна мрій", лицарські поєдинки та марш слави, науковий пікнік фото 12

Національний акдемічний державний театр імені Марії Заньковецької:

вистава "Сто тисяч", "Назар Стодоля", "Циліндр"

Львівський академічний духовний театр "Воскресіння": "Ніч для жінок", вистава "Том, Дік і Гарі".

Ще афіша Львова

Дитяча афіша

Виставкова афіша

Театральна афіша

Фестивальна афіша

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах