"Океан Ельзи" святкує річницю створення: знакові відео

фото з сайту www.facebook.com/okeanelzyofficial

фото з сайту www.facebook.com/okeanelzyofficial

Дозвілля та їжа
12 жовтня 2015 15:06

Сьогодні минає 21 рік із дня офіційного заснування гурту "Океан Ельзи". Пропонуємо три відеоролики із концертів, що передають їх атмосферу.

У 1992 році студент Андрій Голяк  створив гурт "Клан тиші", до якого ввійшли його однокласник Павло Гудімов (гітара), а також знайомий Юрій Хусточка (бас-гітара) та Денис Глінін (ударні). Гурт виступав у палацах культури рідного Львова. Два роки потому Андрій Голяк одружився й покинув гурт — "Клан тиші" перетворився у тріо. У березні 1994 хлопці познайомилися з 19-річним студентом теоретичної фізики Святославом Вакарчуком.

Виконання Гімну України у День Незалежності на стадіоні "Арена-Львів"

Влітку Вакарчук прийшов на першу репетицію, а з осені четвірка репетирувала регулярно і вже 12 жовтня 1994 року, як прийнято вважати, було створено новий гурт — "Океан Ельзи", який тоді грав переважно суміш поп- і ліричної рок-музики. Святослав став її вокалістом, а також автором більшості текстів і музики гурту.

Композиція "На небі", вперше виконана  на концерті в НСК "Олімпійський"

У грудні 1994 гурт виконав свої перші чотири демозаписи на студії "Галвокс". Перший серйозний виступ відбувся 12 січня 1995 року перед Львівським оперним театром, де зібралося 7 тисяч глядачів. Того ж року в рамках авторського музичного проекту "Є" відомого львівського музиканта Олега Джона Сука? гурт зняв свій перший (неофіційний) відеокліп на пісню "Long time ago" (режисер — Володимир Зайковський) та виступив на фестивалі "Червона Рута" у Львові.

Композиція "На лінії вогню", виконана  на концерті в НСК "Олімпійський"

1996 року гурт випустив максі-сингл "Будинок зі скла", що розповсюджувався серед шанувальників. Починаючи з того ж 1996-го, ОЕ почав активно концертувати — не тільки в Україні, а й у Польщі, Німеччині та Франції, взяв участь у Таврійських іграх, а також разом з іншими українськими гуртами виступив на одній сцені з Deep Purple під час Осіннього Рок-Марафону в Києві. 1997 року відбувся перший значний сольний концерт гурту у Львові. У квітні 1998-го музиканти переїхали до Києва.

Джерело: tvoemisto.tv

Львів у новинах:

Як виглядав середньовічний Львів: враження очевидця 

У Львові відбувся етно-фестиваль "Країна мрій" (фоторепортаж) 

Як відзначатимуть у Львові День захисника України: програма 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах