На Львівщині знімають історію кохання бійця АТО і дівчини-біженки

фото з сайту 4vlada.com

фото з сайту 4vlada.com

Дозвілля та їжа
13 жовтня 2015 13:25

На початку жовтня в курортному Трускавці, що неподалік від Львова, розпочались зйомки повнометражного драматичного фільму "Осінні спогади" ірано-чесько-українського виробництва.

Головний сюжет фільму - пережита героями війна, яка незалежно від країни, приносить із собою біди простим людям. Проте навіть під її нещадним тиском герої не втрачають головного - любові та людяності.

Дія фільму відбувається в одному з прикарпатчських сіл в Україні, поруч з кордоном із Євросоюзом.

Зйомки проходитимуть т акож і в Трускавці та в деяких селах Дрогобицького району, зокрема, в селі Доброгостові на запрошення та за підтримки Трускавецького міжнародного кінофестивалю "Корона Карпат" та Фільм-комісії "Прикарпаття". Робота у цьому регіоні триватиме до кінця осені.

Сюжет фільму - це історія кохання і спогадів українського активіста, волонтера, який захоплюється музикою, але добровільно пішов в АТО, а після поранення - приїжджає на лікування в Західну Україну; це історія іракської дівчини-біженки та чоловіка, який пережив особисту драму і намагається почати життя спочатку.

У наш непростий час, коли точаться війни на Сході України та на Близькому Сході, тема майбутньої кінострічки - надзвичайно актуальна, бо змальована із сучасних реалій світу. Та все ж, на першому плані цього  фільму буде власне кохання, яке стане для героїв мотивацією рухатись вперед і жити попри все. Бо великому почуттю не можуть стати на заваді ні вік, ні різні  культурні розбіжності, ні мовне питання.

Режисер: Алі Фахр Мусаві / Іран-Чехія.

"Колись я прочитав слова мого улюбленого письменника Габріеля Гарсіа Маркеса:  "Якщо ти закохуєшся - це означає, що ти молодий, якщо ні - ти вже старий!". Я завжди  замислювався над ситуацією: що трапиться, коли 1 старший чоловік та 1 молодий чоловік одночасно закохаються в молоду красиву дівчину? В нашій ситуації це все ще важче. IMA (дівчина) з іншої країни. Вона не знає мови. Це дійсно те, що я люблю, Драма з нетиповим, та для мене дуже важливим зв'язком між ними. Правильне, реальне і правдиве людське спілкування, діалоги".

Продюсер: Віктор Вілгелм / Україна-Чехія

Співпродюсер: Amir Seyed Zadeh /Іран

У зйомках фільму беруть участь відомі українські та іранські актори:

Олександр Ігнатуша (Україна) - "Байки Мітяя", "Свати" та ін.,

Дмитро Лінартович (Україна) - головна роль "Той, що пройшов крізь вогонь", учасник АТО.

Назанін Ахмадишахпоурабаді (Іран)

Кастинг на епізодичні ролі оголосили в Трускавці та Дрогобичі. Прем'єра фільму запланована на весну 2016 року.

Львів у новинах:

У Львові вперше покажуть раритетні полотна портретного живопису 

Як виглядає оновлений проспект Свободи 

Чорний бургер та трюфельний хот-дог: найцікавіші заклади з "вуличною" їжею у Львові 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах