Батярський заїзд у Львові: роверовий шик, старосвітська культура і вибухові емоції (фото)

фото з сайту vgolos.com.ua

фото з сайту vgolos.com.ua

Дозвілля та їжа
17 жовтня 2015 18:16

У Львові вже вдруге цього року "Батяри на роверах" зібралися на львівський ретро велозаїзд, що об’єднує людей, які цінують стиль та міські велосипеди, своєрідна присвята львівській батярській міській культурі початку ХХ ст.

Як повідомляє  "Вголос", участь у заїзді взяли близько 40 учасників.

Велопроменад стартував о 14:00 за маршрутом: пл. Музейна, вул. Ів.Федорова, вул. Сербська, пл. Ринок, вул. Беринди, вул. Дорошенка, вул.Словацького, вул. Стефаника, вул. Дж.Дудаєва, проспект Шевченка, вул. Грушевського, вул. Ів.Франка, пл.Ів.Франка, вул.Ів.Франка, вул. Паркова- Стрийський парк, вул. Ів.Франка, пл.Ів.Франка, вул.Ів.Франка, вул. Саксаганського, проспект Шевченка, вул.Чайковського, вул. Ковжуна, вул. Вороного, вул. Ференца Ліста, вул. Коперніка, вул. Банківська, вул. Дорошенка, вул. Беринди, вул. Галицька, вул. Валова, "Музей Ідей".

Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже чотири роки поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, на черзі і Львів. Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Сенсом Tweed Run є повернення до витоків велокультури. До заїзду допускаються різні велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі англійської велосипедної моди тридцятих-сорокових років XX століття.

"У нас же нічим не гірше від англійців, є цілий шмат унікальної батярської культури зі своєю мовою, піснями, кодексом чести, традиціями та одягом", – кажуть організатори заходу.

Батярський заїзд у Львові: роверовий шик, старосвітська культура і вибухові емоції (фото) фотоБатярський заїзд у Львові: роверовий шик, старосвітська культура і вибухові емоції (фото) фото 1

Батярський заїзд у Львові: роверовий шик, старосвітська культура і вибухові емоції (фото) фото 2

фото: "Вголос"і "Львівська газета"

Львів у новинах:

У Львові розлючені водії провчили нахабу- паркувальника (фото) 

До кінця жовтня у Львові видаватимуть картки учасника АТО (відео) 

У Львові вчителька до крові віддухопелила поліцейських 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах