Від "Цукерні" до "Золотої рози": огляд закладів на вулиці Староєврейській

Новина - Дозвілля та їжа - Від "Цукерні" до "Золотої рози": огляд закладів на вулиці Староєврейській

Новина - Дозвілля та їжа - Від "Цукерні" до "Золотої рози": огляд закладів на вулиці Староєврейській

Дозвілля та їжа
23 жовтня 2015 14:04

Вулиця Староєврейська - одна з найдовших в історичній частині міста. Тому не дивно, що й кафе, барів, ресторанів та кав'ярень тут предостатньо, пише kava.lviv.ua. Що ж, прогуляємось ресторанною Староєврейською.

Фото: yuribox.livejournal.com

Фото: yuribox.livejournal.com

Відкриває Староєврейську кафе "Цукерня", яке розташоване під номером 3. Від різновиду солодкого та випічки тут розбігаються очі: усе - від штруделів, тортів, пляцків та перекладанців до печива та тістечок. Тут діють пропозийції сніданків, тому гості міста можуть завітати сюди не лише на традиційні львівські ласощі, а й на смачний та ситний сніданок. Працює заклад з 8-ої ранку.

Фото: lviv.nezabarom.ua

Фото: lviv.nezabarom.ua

На Староєврейській, 4 - піцерія "Белла, чао". Побратим закладу на Вірменській, працює з 10-ої ранку і до 23-ої. Тут пропонують піцу на дровах, тому й не дивно, що в інтер'єрі присутні дрова. 

Фото: ciao-bella.virtual.ua

Фото: ciao-bella.virtual.ua

Під цим же 4-м номером - один із закладів мережі "Япона Хата". Суші і до суші - роли, сашимі, супи, салати, десерти та напої. Заклад працює цілодобово. Їжу можна замовити додому.

Фото: architector.ua

Фото: architector.ua

На куті Староєврейської та Галицької, знову ж таки під 4-м номером Староєврейської - фаст-фуд тайської їжі "Tikitai". У закладі пропонують три позиції: тайську лапшу з куркою, лапшу з овочами та рис з морепродуктами. Страви можна з'їсти на місці або ж взяти з собою. Їх подають у спеціальних паперових боксах. Ціна середнього з куркою - 30 гривень. По буднях "Tikitai" прцює з 10-ої і до 21-ої, у суботу - до 23-ої, у неділю - з 10-ої і до 22-ої.

Фото: www.tripadvisor.ru

Фото: www.tripadvisor.ru

Перетнувши Галицьку, продовжуємо мандрівку Староєврейською. Під 6-м номером - заклад, що відкрився зовсім нещодавно -"Catkins cafe". Логотип закладу викликає асоціацію з славнозвісною мережею "Starbucks". Тут пропонують каву та кавові напої, тости з різноманітними намазками. Працює кафе з 8-ої і до 23-ої.

Від "Цукерні" до "Золотої рози": огляд закладів на вулиці Староєврейській фото

Одразу два однакові заклади неподалік один одного - на Староєврейській, 5 і 15 - бар-крамниця "Букет вина". Особливість закладів у тому, що тут завжди багато відвідувачів. Вино та мінімальні пропозиції до вина - сирні тарілки, печиво, сухарики. Тут вино п'ють у закладі і під закладом - увечері часто можна побачити людей, що стоять поблизу з келихами напою. Працюють обидва заклади з 11:00 і до 23:00.

Фото: buketvyna.virtual.ua

Фото: buketvyna.virtual.ua

"Familia wine&waffle" на Староєврейській, 7 - затишне місце для відпочинку. Великий вибір вин, глінтвейнів та бельгійських вафель з різноманітними додатками. А ще італійська паста та салати. Усі страви можна узяти зі собою або замовити додому. Тут часто проводять майстер-класи і тематичні посиденьки. Працюють з 10-ої ранку та до 22-ої вечора, у п'ятницю та суботу - до 23-ої.

Фото: ftcorner.wix.com

Фото: ftcorner.wix.com

Під 9-м номером Староєврейської - "Королівська пивоварня". Заклад позиціонує себе як ресторан-пивоварня, тому зрозуміло, що пива тут - до кольору, до вибору. Перші та другі страви, салати, страви з грилю, шашлики - вибір їжі тут превеликий. Тут відбуваються перегляди футбольних матчів, які збирають чимало відвідувачів. Працює пивоварня з 10-ої і до 23-ої.

Читайте також:  Живе, крафтове, екзотичне: ТОП-10 місць де варто спробувати пиво у Львові

Фото: royal-brewery.com

Фото: royal-brewery.com

Кафе швидкого харчування "Час поїсти" на Староєврейській, 12 - заклад, куди приходять, аби швидко перекусити. Зазвичай, найбільше відвідувачів тут в обідню пору. Комплексні обіди, перші та другі страви, салати, напої та окремо - випічка і кава. У закладі діє принцип самообслуговування, середній чек - 35 грн. Працює "Час поїсти" по буднях та у суботу з 9:00 до 22:00, у неділю - з 10:00 і також до 22:00.

Фото: foff4ik.at.ua

Фото: foff4ik.at.ua

Під 16-м номером Староєврейської - кафе-бар "Обідні принади". З назви закладу уже зрозуміло, що сюди, зазвичай, приходять пообідати або ж перехилити чарку у дружньому колі. Комплексні обіди, перші та другі страви тут можна скуштувати з 10-ої і до 22-ої.

Фото: ru.foursquare.com

Фото: ru.foursquare.com

Під 26-м номером - кафе "Burger Joint". Бургери, салати, фрі та напої - місце, де смачно зможуть перекусити поціновувачі фаст-фуду. Бургери та усі складники до них тут обсмажують на вугіллі, що, безумовно, додає закладу своєї родзинки. Кафе відкрилось нещодавно, тому деякі деталі тут планують змінювати. Працює заклад до 24-ої. 

Читайте також: Чорний бургер та хот-дог з пармезаном: найцікавіші заклади з "вуличною" їжею у Львові

Фото: www.skyscrapercity.com

Фото: www.skyscrapercity.com

На Староєврейській, 40 розташувалось кафе "SOWA". Напої, випічка, салати, а собливо, - вафлі-гофри з різноманітними солодкими та солоними начинками - меню хоч і невелике, але яскраве. Інтер'єр закладу також насичений яскравими елементами: подушками, вазонками. Особливу увагу тут приділять гостям з дітками - малята не сумуватимуть, їм запропонують не лише смаколики, а й іграшки.

Фото: https://www.facebook.com/sowalviv/

Фото: https://www.facebook.com/sowalviv/

Кафе "Арома" на Староєврейській, 46 - заклад, у якому поєдналась кухня зі всього світу: європейська, італійська, тайська. Тут можна випити кави з шматком пирога або ж перекусити бургером чи салатом. Родзинкою закладу є італійське морозиво, яке тут роблять самі. Працює заклад з 9:00 і до 23:00.

Фото: embed.virtual.ua

Фото: embed.virtual.ua

Далі одразу два заклади мережі Холдинг емоцій "!Фест" - "Дім легенд" на Староєврейській, 48 та одразу ж навпроти нього - "Під Золотою розою" на Староєврейській, 37. "Дім легенд" - популярний і відомий, здебільшого, серед туристів. Локація популярна такж серед фотографів, адже вид з неї відкривається на львівські дахи центральної частини міста.

Читайте також:  "Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Фото: tcb.vn.ua

Фото: tcb.vn.ua

Галицька жидівська кнайпа "Під Золотою розою" - місце, де потрібно вміти торгуватись, адже саме наскільки вторгуєш ціну на позицію у меню, стільки й заплатиш. Це одна з принад закладу. Тому багато хто приходить сюди саме за такими емоціями. У меню - страви єврейської кухні: маца, гумус, вареники з рибою. Працює кнайпа з понеділка і до четверга з 11-ої і до 24-ої, а з п'ятниці до неділі - з 11-ої і до 2-ої ночі.

Фото: restoman.com.ua

Фото: restoman.com.ua

Закриває ресторанну Староєврейську кав'ярня "Теплий п'єц", яка розташована під 50-им номером. Тут пропонують скуштувати страви з п'єцу, сидячи біля п'єцу. У меню - страви галицької та, зокрема, львівської кухні: борщ, качка з яблуком, вареники, голубці. Працює заклад з 10-ої ранку і до 23-ої.

Фото: teplyipyets.virtual.ua

Фото: teplyipyets.virtual.ua

А загалом, Староєврейська дуже швидко поповниться новимим закладами. Це помітно по нових, поки без вивісок, дверях та ремонтах, що тут ведуть на кожному кроці. Тому наш перелік кафе, кнайп та ресторанів на цій вулиці ми обов'язково поповнюватимемо.

Читайте також:  У Львові запрацювало кафе з 27 австрійськими печами

Читайте ще де поїсти у Львові:

ТОП-10 ресторанов Львова, где можно пообедать туристу

Туристу на заметку: какие львовские рестораны вошли в ТОП лучших Львові

Весь Львів: гід туриста

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах