Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові

Фото взято з сайту club.jetsetter.ua

Фото взято з сайту club.jetsetter.ua

Дозвілля та їжа
02 листопада 2015 12:12

VG Львів пропонує вам добірку фестивалів місяця у Львові. 

Читайте також: Гарячий листопад: концерти місяця у Львові


Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото

1 листопада у Львові стартує XII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Протягом фестивалю продемонструють 40 найкращих документальних фільмів України та світу. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Фестиваль відкриє українська стрічка "Медик іде останньою" (режисер – Світлана Шимко, Угорщина, Україна, 2014). Фільм про лікаря-волонтера – Таню, яка була на передовій впродовж найкривавіших днів Майдану. Перегляд фільму відбудеться у кінолекторії Національного Музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького".

Заходи фестивалю об’єднані темою "Пропаганда", оскільки війна на Сході розпочалася через медіа та пропаганду.

Метою Мандрівного фестивалю є сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

До програми цьогорічного фестивалю увійшли фільми-переможці та фільми позаконкурсних програм XІІ Docudays UA. Фестиваль покаже дві стрічки з програми "Пропаганда", що була центральною на фестивалі в Києві. Представлені в ній фільми "Звідки з’являється пил і куди зникають гроші" Тійто Оясоо та Ене-Лііс Семпері та "Це моя земля" Тамари Ерде торкаються важливих сфер суспільного життя – освіти та політики.

До програми Мандрівного фестивалю увійшли також фільми з програми "Ефект Грузії", що розповідає про досвід війни з Росією та той час, коли країна відбудовувалась. Добірка "Docu/Енергія" відкриє шлях до усвідомлення відповідальності кожної людини на шляху до енергонезалежності та збереження природних ресурсів.

Програма "Docu/Україна" представляє три стрічки про наше життя сьогодні: "76-49" Юлії Проскуріної, "Вальс Алчевськ" Вадима Ількова та "Сестра Zo" Аліси Коваленко. Це картини різної стилістики: від майже епічних до дуже особистих.

Нове на цьогорічному фестивалі – кінопрограма "Docu/Діти". Герої історій – це діти та підлітки, які стикаються з дорослими проблемами та вчаться їх долати. До перегляду цієї програми, за сприяння управління освіти м. Львова, планується залучити близько 500 школярів-старшокласників. Діти дивитимуться кіно не лише у звичному для них місці – школі, а й на широкому екрані – в Львівському кіноцентрі, музеї "Тюрма на Лонцького" та Бібліотеці на Мулярській. Доповнюватимуть дитячу кінопрограму цікаві дискусії з істориками, правозахисниками, а також спілкування у форматі "Живої бібліотеки" з учасниками АТО, вимушеними переселенцями та іншими людьми з непересічними життєвими історіями.

Мандрівний фестиваль також відвідає багато містечок Львівської області. 

Вхід вільний.

Розклад показів:

2 листопада, пн
18:00 Ніде, Світло й Тінь 
20:00 Божа воля

3 листопада, вт
18:00 Точка відліку, Я, Медик іде останньою
20:00 Це моя земля 

4 листопада, ср
18:00 Комплекс кенгуру
20:00 Ефект доміно

5 листопада, чт
18:00 Цап за голос
20:00 Пропаганда

6 листопада, пт 
18:00 Володар 
20:00 Звідки з'являється пил і куди зникають гроші 

7 листопада, сб
18:00 Нульовий вплив
20:00 Іон 

8 листопада, нд
18:00 Нотатки з Ліберії, Жертвопринесення, Скрізь Майдан, 76-49
20:00 Притулок

9 листопада, пн
19:00 Яма

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 1

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", вул. Коперника, 17

Коли: 2 – 8 листопада, 18.00


Кіно-медіа фестиваль для молоді "Кіноскрипт"

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 2

Сценарний фестиваль "Кіноскрипт" відкриває тематичний кіномедіафестиваль для молоді "Кіномаршрут".

Цього року тема фестивалю "Погляд крізь час", бо озираючись на минуле, пізнаємо своє майбутнє.

"Кіномаршрут" має два напрямки – конкурс фільмів і творчу майстерню, де за короткий час необхідно відзняти фільм за мотивами літературного твору сучасного автора.

Номінації у конкурсній програмі "Кіномаршруту":

Номінація "І за минулим плакати не варт" - учасники надсилають документальний/ігровий фільм до 15 хв. на історичну тематику (вікова категорія від 15 до 35 років)
Номінація "Життя іде і все без коректур" - учасники надсилають документальний/ігровий фільм до 15 хв. на актуальні суспільно-політичні теми (вікова категорія від 15 до 35 років)
Номінація "Несказане лишилося несказаним" - учасники надсилають експериментальний фільм до 10 хв. (вікова категорія від 15 до 35 років)
Номінація " Вже почалось, мабуть, майбутнє" - учасники надсилають анімаційний фільм до 10 хв. (вікова категорія від 7 років до 14років та від 15 до 35 років).
Заповніть нижче заявку на конкурс та надсилайте фільм до 25 жовтня 2015 року.
Заявки у творчу майстерню потрібно надіслати до 20 жовтня 2015 року.

Терміни проведення фестивалю "Кіномаршрут":

З 1 по 9 листопада – Творча майстерня у Львові.

10-11 листопада – майстер-класи та церемонія нагородження конкурсантів у Жовківському державному історико- архітектурному заповіднику.

Участь у конкурсі безкоштовна, у творчій майстерні - є організаційні внески за користування кінотехнікою, також учасники мають можливість провести два дні у Жовківському замку з фахівцями кіновиробництва, які оцінюватимуть їхню роботу за різними критеріями (режисура, робота з акторами, звук, монтаж, світло).

Реєстрація на участь у творчій майстерні для молоді
Реєстрація на участь у самому конкурсі

Сайт

Фейсбук

Де: Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, вул. Анатолія Вахнянина, 29

Коли: 1 – 11 листопада, 19.00


IV Міжнародний Фестиваль "Відкриваємо Падеревського"

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 3

Міжнародний фестиваль “Відкриваємо Падеревського” у Львові вже встиг стати однією із найважливіших культурних подій України. Головною ідеєю його четвертої едиції є популяризація польської культури та ознайомлення наших східних сусідів із репертуаром національної музичної скарбниці на найвищому, світовому рівні. 

В 2015 році на сцені Львівської Опери виступить унікальний для польської культури ансамбль пісні і танцю “Мазовше”, який представить українській публіці “Краків’ян і гуралів” – славетну оперу XVIII століття, що символічним чином демонструє структуру польського суспільства перед Третім поділом Польщі. Її лібрето часто порівнювали з “Чарівною флейтою” В. А. Моцарта. 

Під час фестивалю заплановане й проведення панельної дискусії “Геополітичні аспекти польсько-українських взаємин періоду Другої Речі Посполитої та Української Народної Республіки – часів Ігнаци Яна Падеревського”. Модеруватиме її відомий український публіцист, політолог та культуролог Тарас Возняк.

Також, уже традиційно, відбудеться вручення відзнак “Падеревський” – бронзові статуетки отримають ті, хто особливо проявив себе в промоції польської культури за кордоном. 

Сайт

ПРОГРАМА IV Міжнародного фестивалю “Відкриваємо Падеревського”

IV Міжнародний фестиваль “Відкриваємо Падеревського” відбудеться з 5 по 15 листопада 2015 р. у Львові і складатиметься із наступних заходів

05.11.2015 (четвер)

Львівіська обласна філармонія (Концертний зал ім. С. Людкевича)

Урочиста церемонія і концерт з нагоди присвоєння Кшиштофу Пендерецькому звання Doktor Honoris Causa Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка
Кшиштоф Пендерецький, диригент
Мацей Творек, асистент диригента
Камерний оркестр „Академія”
У програмі концерту музика K. Пендерецького:
Sinfonietta N1
Agnus Dei
Chaconne
Інавгураційний концерт організований згідно задуму самого маестро Кшиштофа Пендерецького. Це вже вдруге в межах фестивалю реалізований проект “Від Падеревського до Пендерецького”, ідея якого – ознайомлення фестивальної публіки з доробком двох усесвітньовідомих польських композиторів. Якщо Ігнаци Ян Падеревський народився на території сучасної України, в селі Курилівка на Поділлі, то нашого видатного сучасника Кшиштофа Пендерецького, особливі родинні спогади пов’язують зі Львовом. Тому символічним стане присудження композитору почесного звання Doctora Honoris Causa Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка.

12.11.2015 (четвер)

Палац Потоцьких у Львові

Дискусія “Геополітичні аспекти польсько-українських взаємин періоду Другої Речі Посполитої і Української Народної Республіки – часів Ігнація Яна Падеревського”
Модерує Тарас Возняк

Метою дискусії є наближення до політичних контекстів діяльності Ігнація Яна Падеревського, пошук і обговорення того, що фактично обидві країни єднає і що може становити спільну історичну спадщину на противагу усталеним історичним стереотипам. На думку організаторів фестивалю, постать і діяльність Падеревського – цього “найвидатнішого музиканта серед політиків і найбільшого політика серед музикантів” – може стати відповідним стартом для початку нового історико-політологічного діалогу.

13.11.2015 (п’ятниця)

Львівіська обласна філармонія (Концертний зал ім. С. Людкевича)
Анджей Бауер, диригент
Адам Водніцкі, фортепіано
Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії
Програма:
Любава Сидоренко. Symfonia N1 Ab Initio
Едвард Гріг. Фортепіанний концерт a-moll op.16;
Вітольд Лютославський. Концерт для оркестру
Одна із подій фестивалю “Відкриваємо Падеревського” традиційно об’єднує великі симфонічні твори українських, польських та західноєвропейських авторів. Цього разу концерт стане нагодою знайомства з Першою симфонією Любави Сидоренко, української композиторки, відзначеної низкою національних та міжнародних премій. Культовий польський піаніст сучасності Адам Водніцкі цього разу подарує львівській публіці інтерпретацію Фортепіанного концерту Едварда Гріга – без перебільшення, одного із десяти найпопулярніших у своєму жанрі творів усіх часів і народів. Адам Водніцкі – музикант, відомий не лише в себе на батьківщині, в Польщі, але на всіх п?яти континентах. Критики часто називають його "феноменальним", "подиву гідним" піаністом. Навчався у Краківській музичній академії в класі Яна Гоффмана, у Гвідо Агості (Сієна, Італія) та Дьордя Себока (Indiana University, Блумінгтон, США). Лауреат низки польських конкурсів, учасник фестивалів Arundel Festival (Великобританія), Les Rencontres Internationales Frederic Chopin (Ноан, Франція), Шопенівського фестивалю в Маріанських Лазнях (Чехія) та ін. Здійснив записи на лейблах Muza, Folkways, Wergo, Klavier, Centaur i Altarus, радіо та телебаченні Польщі, Фінляндії, США, Японії та ін.
 

14.11.2015 (субота)

Львівський національний театр опери та балету ім. С. Крушельницької
Спеціальна подія

“Краків’яни і гуралі”
Вистава Народного ансамблю пісні і танцю “Мазовше”.

Сьогодні “Мазовше” – це один із найвідоміших у цілому світі, завдяки своїм експресивним стилізованим спектаклям, фольклорних колективів. В його активі – пісні і танці 42 етнографічних регіонів Польщі. Спеціальний репертуар становлять пісні Ф.Шопена, Дж. Верді, твори М.Огінського, Ю. Ельснера, колядки, великодні, патріотичні, староваршавські пісні. “Мазовше” виконує також найпопулярніші народні пісні близько 50 країн світу мовою оригіналу, серед них Аргентини, Іспанії, Ізраїлю, Лівану, Франції, Китаю, Японії, Фінляндії, Єгипту, Росії. За понад шість десятиліть творчої праці ансамбль “Мазовше” дав близько семи тисяч концертів для 17 млн. глядачів у 50 країнах на 5 континентах, а також по цілій Польщі.

14.11.2015 (субота)

Львівський національний театр опери та балету ім. С. Крушельницької
Церемонія вручення статуеток PADEREWSKI. Формою нагороди є бронзова статуетка – скульптурний портрет патрона фестивалю. У 2015 році заплановане вручення відзнаки 5 особам.

15.11.2015 (неділя)

Львівська обласна філармонія (Концертний зал ім. С. Людкевича)
Польсько-український квартет DAGADANA
Даґа Грегорович / вокал, електроніка
Дана Винницька / вокал, клавішні інструменти
Міколай Поспєшальський / контрабас, бас-гітара, скрипка, вокал
Бартош Міколай Назарук /Frank Parker / ударні інструменти
Запрошений гість – Маріанна Гумецька, фортепіано
DAGADANA – польсько-український квартет, що поєднав різні традиції і стилі. Міжкультурний проект на перетині джазу, фолку та електроніки промовляє до кожного слухача, відкритого на слов’янську душу, шалену з одного, лагідну з іншого боку.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, пр. Свободи, 28

Коли: 5 – 15 листопада, 10.00


Жіночий фестиваль "Аніма" У Львові

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 4

Впродовж двох днів у п’яти паралельно діючих залах відбудеться близько 40 майстер-класів, дискусій, зустрічей та презентацій на теми взаємостосунків, свіжих ідей у моді, красі та здоров'ї , розвитку та кар’єри, культурі, мистецтві, як залишатися сильною та натхненною, наповнитись життєвою енергією…

Спеціальна гостя фестивалю Анна Солнцева – Місіс Україна Всесвіт 2014 .

        Жіночий фестиваль "Аніма" створений для ЖІНКИ ·        
 -  якій цікаво йти вперед, вдосконалюватись і розвиватись ·       
 -  яка прагне знайти баланс, зрозуміти своє призначення та роль в суспільстві ·     
 -  яка дбає про свою красу та здоров’я ·        
 -  яка вибирає тільки те що краще ·       
 -  яка бажає розвиватись у різних аспектах ·        
 -  яка хоче бути творцем свого життя   

Сектори VІ жіночого фестивалю "Аніма" у Львові: 
Взаємостосунки 
Успіх та кар’єра 
Краса та здоров’я 
Життєвий стиль 
Розвиваючі ігри 
Про найінтимніше 

Вперше діятиме розвивально-пізнавальна кімната для дітей. Традиційно із залу в зал відвідувачів фестивалю супроводжуватиме виставка-ярмарок із високоякісною продукцією, виробами ручної роботи, тематичною літературою та інше, що може бути цікаве жінці.

Психологічна порадня доступна протягом двох днів фестивалю.                                                      

8 листопада 21:00 – завершення фестивалю у Fahion Club (пл. Підкови, 1)

 У програмі:

- розіграш подарунків
- виступ співачки двічі півфіналістки Євробачення в Україні - Майя 
- виступи солістів Caramel Pole Dance Studio, призерів всеукраїнських чемпіонатів у напрямках Pole Dance, Aerial Silks та Aerial Dance.

Де: Жорж, пл. Міцкевича, 1

Коли: 7 – 8 листопада, 10.00

Ціна: від 128 до 224 грн. 


Фестиваль "Ніч у Львові"

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 5

Фестиваль "Ніч у Львові"  - це понад 100 нічних екскурсій, атракцій, перформенсів у музеях, галереях, театрах.

Нічні атракції стали ще однією туристичною цікавинкою Львова. Так культурне життя Львова продовжується до глибокої ночі. Фестиваль "Ніч у Львові" проходить двічі на рік у липні та листопаді. 

Вперше Ніч у Львові відбулася як промо-акція у 2011р. і уже переросла у повноцінний фестиваль, який максимально концентрує культурне життя і дозволяє переосмислити культурний простір Львова. Це не просто екскурсії музеями вночі.

Для зручності відвідувачів квитки на події фестивалю можна придбати онлайн, також рух громадського транспорту продовжується до закінчення фестивалю.

Сайт

Фейсбук

Де: Площа Ринок

Коли:

Aptd: Десятий фестиваль "Ніч у Львові"  перенесли на  4—6 грудня


Фестиваль Свічок

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 6

Цьогоріч фестиваль проводитимуть вдруге.

Родзинкою на це раз стане кування велетенських підсвічників.

Окрім цього, організатори заходу, Львівська свічкова мануфактура, планують освітити свічками із вікон мешканців навколишніх будинків всю площу, щоб із кожної оселі передати тепло та затишок на вулиці міста.

В ці дні для відвідувачів проведуть майстер-класи з виготовлення та ручного розпису свічок. Тож кожен охочий зможе створити свічку власними руками.

Де: Площа Музейна

Коли: 13 – 15 листопада, 12.00


Фестиваль українських гуртів "Robust Mass: Lviv Edition"

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 7

Маленький фестиваль великої музики талановитих українських гуртів. 

У програмі:

Krobak (post-rock · progressive rock · experimental / Київ)

5R6 (progressive metal · stoner metal / Харків)

Octopus Kraft (post-metal · sludge / Львів, Дрогобич)

Somali Yacht Club (stoner rock · psychedelic rock / Львів)

Mother Witch & Dead Water Ghosts (stoner doom · stonegaze / Одеса)

Фейсбук

Де: "Underground", вул. Коперника, 17

Коли: 14 листопада, 19.00

Ціна: від 80 до 100 грн. 


ВДОМА театральний фестиваль арт-терапія

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 8

Театральний фестиваль арт-терапія ВДОМА це сімейне свято, для учасників АТО та їх сімей, на якому бійці разом зі своїми сім’ями зможуть відпочити не тільки фізично, але і духовно. Адже після всіх жахіть, які вони пережили, найкраща соціалізація – в колі родини, без натяків на війну і через мистецтво. Існує навіть спеціальна психологічна галузь – мистецтвотерапія, де допомагають різним людям вирішувати свої проблеми завдяки мистецтву. 
Окрім театральних вистав, гості долучаться до майстер класів. Плануються як театральні workshops, так і художні, і кулінарні. Усі майстер класи будуть орієнтовані на всю сім’ю, адже це буде сімейне свято.

Фейсбук

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", вул. Коперника, 17

Коли: 14 листопада, 13.00


Фестиваль "360" 

Гарячий листопад: фестивалі місяця у Львові фото 9

На фесті виступатимуть такі гурти: 

Антитіла
Мері
Фліт
Оратанія
Дикі Серцем
Плесо
Список доповнюватиметься.

Де: Event Hall "Кіно", просп. В'ячеслава Чорновола, 2

Коли: 22 листопада, 15.00

Ціна: від 180 грн. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах