Від "Ратуші" до "Атлясу": огляд кнайп на площі Ринок у Львові

Фото взято з сайту http://touristclub.kiev.ua/

Фото взято з сайту http://touristclub.kiev.ua/

Дозвілля та їжа
02 листопада 2015 18:31

Найтуристичніше місце у Львові - його центр, а в центрі - площа Ринок. За останні кілька місяців тут відкрилося кілька нових проектів. Ми вирішили зробити повний опис кнайп на площі Ринок, аби прогулюючись наступного разу Ринком, ви точно могли знати, де варто лише кави випити, а де можна і попоїсти пише kava.lviv.ua.

Від "Цукерні" до "Золотої рози": огляд закладів на вулиці Староєврейській

Отож, мандруємо ресторанною площею Ринок.

Під номером 1, в самій Ратуші, буквально днями відкрився ресторан "Ратуша". На фейсбуксторінці ресторану вказано, що тут подають страви "європейської кухні за демократичними цінами".

Фото: офіційний сайт кав'ярні

Фото: офіційний сайт кав'ярні

На площі Ринок, 6 ще донедавна був “Італійський дворик”. У єдиному в місті дворику в італійському стилі, який розміщений в будівлі 16-ого століття, - було невеличке кафе. Особливо відвідувачі полюбляли це місце влітку – тоді столики стоять просто посеред дворика. Проте приблизно півроку тому заклад припинив своє існування.

Живе, крафтове, екзотичне: ТОП-10 місць де варто спробувати пиво у Львові

Львівська копальня кави” під 10-им номером на площі Ринок – сюди, як і в інші заклади Холдингу емоцій “!Фест”, відвідувачі приходять не стільки за їжею, скільки за атракціями. Тут “викопують” каву, обсмажують її на очах у гостей, продають кавові сувеніри та пропонують багато різновидів улюбленого львівського напою. З 8-ої до 23-ої двері “Львівської копальні кави” відкриті для гостей.

Фото: www.justlviv.it

Фото: www.justlviv.it

Під 11-им номером – ще зовсім недавно було кафе “Діана”. Ззовні нагадував невеличкий магазинчик, атмосфера – як у закладах в старих радянських фільмах. Там була найдешевша кава на Ринку. Тепер тут сувенірна крамничка.

Туристу на заметку: какие львовские рестораны вошли в ТОП лучших

Ще один заклад “Фесту” – “Найдорожча ресторація Галичини”, або ж “Масони”, розміщений під 12 номером. Аби в нього потрапити, потрібно піднятись на другий поверх та подзвонити у двері, на перший погляд, звичайної квартири. Далі – поспілкуватись з її “мешканцем”, за бажанням – почистити овочі собі на обід і вже тоді заходити. Цікавинкою закладу є те, що ціни у меню вказані у десяток разів більше. Для тих, хто є власником мережевої картки – знижки аж у 10 разів. Наприклад, салат у меню може коштувати 600 гривень. Якщо Ви маєте картку, він Вам обійдеться у 60. Звідси й назва закладу. Працює він з 11-ої до 2-ої ночі.

Фото: www.justlviv.it

Фото: www.justlviv.it

Під 13-им номером – “Львівські пляцки”. Побачити, як робляться пляцки можна просто з вулиці, через скляну вітрину. Працюють “Львівські пляцки” з 8-ої до 23-ої. Туристи полюбляють тут купувати випічку на дорогу або ж як презент з міста Лева. Проте, мабуть, тільки у тому варіанті, коли їхати не далеко, аби львівські смаколики не зіпсувалися.

Фото: hatynka.net

Фото: hatynka.net

Під номером 14 в буквальному значенні ховається ресторан “Криївка” – один з найпопулярніших серед туристів. Туди, зазвичай, йдуть не так поїсти, як потрапити в атмосферу “бандерівського Львова”. І уже на самому вході охоронець закладу перевіряє, чи, бува, серед гостей немає “москалів”. Далі – пригощає медовухою та запрошує у так звану “польову криївку” – саме в такому стилі виконаний інтер’єр закладу. Поціновуваічів атракцій запрошують у гості цілодобово, проте застерігають: потрібно знати українські гасла та бути готовими до перевірки.

Фото: www.fest.lviv.ua

Фото: www.fest.lviv.ua

Під номером 17 заховався ресторан “Золотий вепр”. Заклад розміщений в напівпідвальному приміщенні. Подейкують, буцімто під час реставрації підвальних приміщень в одній зі стін виявили фігурки сімох диких вепрів, виконаних із золота. Звідси і назва. Є вибір перших та других страв, страв із м’яса та птиці, салатів та закусок. Ціни середні та вищі, ніж середні. 

Фото: bagpant.livejournal.com

Фото: bagpant.livejournal.com

Кава з собою” під номером 29. Тут усе зрозуміло з назви. Немає столиків, аби присісти, проте обрати один з декількох різновидів кави та кавових напоїв і насолодитись ними дорогою додому чи на роботу – в сам раз. Тут можна й потішити себе солоденьким – пампухи до кави пропонують по 7 гривень за штуку. 

Кав’ярня “На бамбетлі” також розташована під 29 номером. Проте, аби в неї потрапити, потрібно звернути у провулок, колись відомий під назвою “Пасаж Андріоллі”. “Бамбетель” – це дерев’яна розкладна лавка-ліжко. Звідси у назва закладу – в одному із залів стоїть бамбетель. А ще тут можна сидіти на підвіконнях, що також є своєрідною родзинкою. Працює кав’ярня з 10-ої до 22-ої. 

Фото: io.ua

Фото: io.ua

Black coffe” – заклад у будинку під номером 30. Кава, кавові напої, коктейлі, бургери, страви у лаваші – все те, чим можна швидко перекусити. Хоча заклад не позиціонує себе кав’ярнею, а швидше – рестораном. Відвідувачів тут чекають з 8-ої до 23-ої.

Фото: lvivtrip.net

Фото: lvivtrip.net

Під цим же 30-им номером – заклад “Каравела” - невеличке радянське кафе. Тут уже на вивісці пропонують обіди по 30 гривень. Заклад має своїх постійних клієнтів – тих, хто працює неподалік і приходить сюди перекусити. Працює заклад з 11-ої ранку до 11-ої вечора.

Під 31-им номером на площі Ринок – “П’яльня”. Заклад, куди приходять ті, хто хоче провести час з друзями за пивом або й чимось міцнішим. Хоча у меню – не лише алкогольні напої. 

Від "Ратуші" до "Атлясу": огляд кнайп на площі Ринок у Львові фото

Під 32-им номером – фестівська новинка-пивоварня “Правда”. Ще донедавна тут був універмаг, тому локація добре відома кожному. Тут варять пиво, грає оркестр та пропонують всілякі пивні закуски та страви, які смакують до пива. Тут дуже шумно, тому перш за все, сюди варто завітати поціновувачам галасливих компаній. З 10-ої ранку і до 2-ої ночі “Правда” чекає на своїх пивних гурманів.

Фото: blog.vovando.com

Фото: blog.vovando.com

“Кентавр” – найстаріший заклад України, розташувався на площі Ринок, 34. Ще 1768-ого тут був магазин, потім – винарня. Її відвідувачами була місцева еліта. В радянські часи ресторан вважався одним з найкращих закладів у центрі Львова. Зараз – він улюбленець львів’ян та туристів. Кажуть, що тут готують найсмачніше у місті какао, а макаруни та круасани підкорили серце не одного гурмана. Працює заклад з 8-ої до 23-ої.

Фото: centaur.lviv.ua

Фото: centaur.lviv.ua

Бар “Мушля”, що на площі Ринок, 35, – заклад, що працює до останнього клієнта. Принаймні, так себе позиціонує. Останні клієнти покидають його приблизно опівночі. Відкривається ресторан о 7:30. Тут гостям пропонують рибу та морепродукти. До речі, ще декілька місяців тому тут працював ресторан “Рурмайстер”, інтер’єр у “Мушлі” практично без змін, лише з’явився рибний запах, який чутно тільки-но переступаєш поріг закладу.

Фото: www.myrelax.com.ua

Фото: www.myrelax.com.ua

Перша кляса” – під 39 номером на площі Ринок. Заклад позиціонує себе як ресторан австро-угорської кухні. Велике приміщення та можливість практично завжди знайти вільний столик. Гостей тут чекають з 9-ої ранку до 2-ої ночі.

Фото: persha-klyasa.virtual.ua

Фото: persha-klyasa.virtual.ua

Blackwood coffe” – невеличке камерне кафе під номером 42. Відкрилось нещодавно, та вже знайшло своїх поціновувачів. Окрім кави тут пропонують бургери та перекуси. Заклад працює з 9-ої до 23-ої.

Фото: www.2d.lviv.ua

Фото: www.2d.lviv.ua

“Атляс”, що розташувався на площі Ринок, 45 – заклад доволі молодий. В меню – страви галицької кухні, багато випічки та кавових напоїв. А ще тут доволі великий вибір сніданків. Працює ресторан з 8-ої до 24-ої.

Фото: www.2d.lviv.ua

Фото: www.2d.lviv.ua

Читайте також: 

Чорний бургер та хот-дог з пармезаном: найцікавіші заклади з "вуличною" їжею у Львові

Від "Пінгвіну" до "Панорами": огляд закладів на проспекті Свободи у Львові

ТОП-10 кафе та ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах