Від "Коханки капітана" до "Вероніки": огляд закладів на проспекті Шевченка у Львові

Фото взято з сайту uk.wikipedia.org

Фото взято з сайту uk.wikipedia.org

Дозвілля та їжа
06 листопада 2015 14:10

Одна з центральних вулиць міста – проспект Шевченка, яка корінним львів’янам більш відома як Академічна, – не настільки багата на заклади гостинності, як от проспект Свободи, та все ж, тут є де поїсти та випити філіжанку кави або ж келих вина. Отож, розпочинаємо мандрівку проспектом Шевченка. Та спершу завітаємо на площу Міцкевича, яка, власне, з’єднує проспекти Свободи та Шевченка.

Читайте також: Від "Пінгвіну" до "Панорами": огляд закладів на проспекті Свободи у Львові

Нещодавно відкритий ресторан “Коханка капітана” на площі Міцкевича, 6. Тут пропонують страви з риби. Клієнтів як для закладу, що працює не так давно, доволі багато. Ціни середні та вищі середнього. Так, наприклад, смажений сом на шпажках з грибами коштує 150грн.

Від "Коханки капітана" до "Вероніки": огляд закладів на проспекті Шевченка у Львові фото

Читайте також: Чорний бургер та хот-дог з пармезаном: найцікавіші заклади з "вуличною" їжею у Львові

На площі Міцкевича, 1 – легендарний готель “Жорж”. Один з найстаріших готелів Львова з рестораном на першому поверсі. Кажуть, що колись кухар цього закладу готував до 100 страв з яєць на сніданок. Сніданки тут особливо популярні і зараз. Сам ресторан розрахований на 100 гостей, тому тут – чудове місце для проведення весіль та бенкетів. А ще – посиденьок галасливих компаній за гальбою пива та переглядом спортивних матчів на великому екрані.

Фото: www.bavaria-tour.com.ua

Фото: www.bavaria-tour.com.ua

Читайте також: Весь Львов: гид туриста

Якщо іти на площу Міцкевича зі сторони проспекту Свободи, то повернувши направо перед готелем "Жорж" знайдемо легендарну львівську піцерія "Фелічіта". Її офіційна адреса також площа Міцкевича, 1. Особливо відома серед поціновувачів піци, адже, на думку багатьох, саме тут її готують найкраще у місті. Ціни тут трішки вищі, аніж у середньостатистичних піцеріях міста, але відвідувачів це не лякає - їх тут завжди вдосталь. Особливе ставлення і до найменших гостей - дітям тут пропонують розмальовки або ж ігри, аби ті не сумували, поки їхні батьки ведуть свої бесіди. Працює заклад з 11-ої ранку і до 22-ої.

Фото: www.volynpost.com

Фото: www.volynpost.com

Читайте також: ТОП-10 кафе та ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

За цією ж адресою – площа Міцкевича, 1, але уже фактично розташоване на проспекті Шевченка, кафе “Глорія Джинс”. Кавові напої, багато різновидів чаю, випічка, кальян – найпопулярніші замовлення у закладі. Ціни тут порівняно вищі, аніж у інших кавових місцях Львова, проте і розміри напоїв чималі. Працює заклад з 9-ої ранку і до півночі, що для цієї частини міста – великий плюс, адже саме ввечері тут найбільше відвідувачів. Серед них, до речі, чимало іноземців.

Фото: www.inyourpocket.com

Фото: www.inyourpocket.com

Під 10-им номером проспекту Шевченка – “Пузата хата”. Страви української кухні за помірною ціною. Навіть на вивісці напис про те, що страви тут коштують від 12,50 грн. Перші та другі страви, салати, напої та випічка. Тут працює система самообслуговування: відвідувачі при вході беруть підноси, на які і накладають те, що замовлятимуть. В “Пузату хату”, зазвичай, “забігають”, аби швиденько перекусити і бігти у справах далі. Тут рідко застанеш когось, хто манірно попиває каву чи насолоджується десертом. Плюс закладу: усі страви уже готові і не доведеться на них чекати. Щоправда, у черзі можна й затриматись. Працює заклад з 8:00 до 23:00.

Від "Коханки капітана" до "Вероніки": огляд закладів на проспекті Шевченка у Львові фото 1

На проспекті Шевченка, 27 – чотирьохзірковий готель “Атлас Делюкс”. Готель, конференц-зал, нічний клуб і, звісно, ресторан. Його фішкою є страви з м’яса та морепродуктів, які готують на розпеченому лава-камені. Салати, закуски, перші та другі страви, сендвічі та десерти, а також окремо – страви, приготовані на розпеченому камені. За допомогою такої технології зберігаються усі корисні властивості продуктів, адже їх готують у власному соці без додавання олії та жирів. Ступінь прожарки м’яса можна обрати самостійно.

Фото: atlasdeluxe.com

Фото: atlasdeluxe.com

Під 25-им номером проспекту Шевченка – кафе “Академічне”. Страви домашньої української кухні, напої та випічка. Заклад функціонує тут уже дуже давно. Кажуть, що колись, в 1930-их роках, тут збирались львівські математики, щоправда, кафе називалось тоді по-іншому – “Рома”. У закладі і зараз своя атмосфера: тут, зазвичай, збираються старші люди, які знають це місце ще з давніх давен. Працює кафе з 9-ої ранку і до 23-ої.

Фото: www.777tur.com

Фото: www.777tur.com

На проспекті Шевченка, 23 – магазин-салон “Дім кави”. Тут можна випити кави або ж кавових напоїв, з’їсти тістечок, а також – придбати кавове устаткування як для домашнього, так і професійного вжитку. Заклад зовсім невеликий, у ньому всього лиш декілька маленьких столиків, що, безумовно, додає свого затишку. Працює “Дім кави” з 9-ої і до 20-ої вечора.

Фото: v.lviv.ua

Фото: v.lviv.ua

Наступна зупинка – ресторан-кондитерська “Вероніка” на проспекті Шевченка, 21. Для солодких гурманів тут – справжній рай. Тістечка, круасани, торти, пляцки, цукерки, шоколад і, навіть, хліб – зайти сюди і не спробувати чогось солоденького просто гріх. Спустившись у підвальне приміщення, потрапляєш у ресторан. У меню – страви української та європейської кухонь. Тут смачно та затишно. Ціни – трохи вищі за середні. Ресторан часто орендують на банкет або ж приходять сюди на побачення – вразити кохану половинку обов’язково вдасться. Працює “Вероніка” з 9-ої і до 23-ої.

Фото: veronika.virtual.ua

Фото: veronika.virtual.ua

Джерело: kava.lviv.ua.

Читайте ще: де поїсти у Львові 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах