Де у Львові "пропишеться "Jazz Bez"

фото з сайту www.lvivtoday.com.ua

фото з сайту www.lvivtoday.com.ua

Дозвілля та їжа
27 листопада 2015 11:58

Міжнародний  фестиваль "Jazz Bez" 7 грудня влаштує на Левандівці безкоштовні джазові майстер-класи та концерт польського гурту "Bartosz Pernal Quartet". Про це повідомили організатори.

Власне, 7 грудня у Народному Домі (вулиця Широка, 1) із 16.00 розпочнуться майстер-класи "Львівська Школа Джазу та Сучасної Музики" для учнів музичних шкіл, а на 19.00 заплановано концерт польських віртуозів "Bartosz Pernal Quartet". 

Вхід на акції буде вільним. Так, "Bartosz Pernal Quartet" є знаним польським бендом, що виробив свій особливій експресивний та вирафінуваний стиль джазу. Унікального звучання та впізнаваності гурту надає виняткове поєднання звуків тромбону та альт-саксофону у поєднанні із особливим інструментом – органом  Хаммонда. Своєю чергою "Львівська Школа Джазу та Сучасної Музики" –  продовження багаторічної культурної місії Мистецького об’єднання "Дзиґа"" та середовища "ДжазКлубу. Львів"., завдяки яким Львів став джазовим центром, з вимогливою публікою і талановитими музикантами.

"Культура має належати всім і мистецьке життя має вирувати в цілому місті, а не лише в центрі. Ми бажаємо долучити мешканців мікрорайонів і локальних громад міста до фестивалю і до культурного процесу загалом. Якщо знайдуться люди із Сихова, Замарстинова чи Рясне-2, які готові організувати акції фестивалю у себе, то ми з радістю будемо робити "Jazz Bez" разом", — говорить організатор фестивалю від МО "Дзиґа" Юлія Хомчин.

"Jazz Bez" є наймасштабнішим, найтривалішим та найдосвідченішим джазовим фестивалем України. За цей час відбулися сотні концертів, на фестивалі утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на "Джаз Безі" перевищила тисячу.

Цього року із 3 по 12 грудня культовий фестиваль "Jazz Bez" святкує своє п’ятнадцятиріччя. За п’ятнадцять років фестиваль виховав ціле покоління українських джазових музикантів, перетворив Львів на місто джазу та  розрісся більш ніж на десять культурних центрів України і Польщі.

Тепер "Jazz Bez"  продовжує пропаганду джазу і вільного способу мислення у менші міста та райони. Цієї зими джазові концерти фестивалю лунатимуть не тільки у Харкові, Києві, Вроцлаві чи Варшаві,  але і в Мостиськах, звільненому Краматорську, на батьківщині Богдана-Ігоря Антонича у селі Новиці та на Левандівці.

Львів у новинах:

Дізнайся, коли у Львові відкриють Резиденцію святого Миколая 

У Львові шахраї вкрали мільйони, щоб віддати онкохворим дітям 

Актівія, Ліптон, Снікерс та інші: які російські продукти невдовзі зникнуть з магазинів 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах