Львів'янину на замітку: як відпочиваємо на Новий рік та Різдво 2016

фото з сайту lady.tochka.net

фото з сайту lady.tochka.net

Дозвілля та їжа
07 грудня 2015 11:06

Які вихідні дні очікують вас на Новий рік 2016, а також, які ще знаменні дати і свята українці відзначать в січні 2016 року.

Ця інформація корисна всім українцям, які бажають заздалегідь спланувати свій відпочинок на Новий рік 2016, домовитися з друзями, а також придбати путівки, забронювати місця в готелях і квитки на транспорт.

Отже, Новий рік 2016, який прийде під знаком вогненної Мавпи, ми зустрічаємо в ніч з четверга на п'ятницю і святкуємо цілих три дні до самого понеділка!

А в період з 1 по 10 січня 2016 українці будуть працювати всього лише три дні. Для святкування Нового року та Різдва у працюючих за графіком п'ятиденного робочого тижня українців буде 7 вихідних днів: з 1 по 3 січня і з 7 по 10 число. 8 січня, за рекомендацією Кабінету Міністрів, також буде вихідним днем з відпрацюванням у суботу, 16 січня. У передсвяткові дні 31 грудня і 6 січня уряд рекомендує робочий час скоротити на 1 годину.

Львів'янину на замітку: як відпочиваємо на Новий рік та Різдво 2016 фото

Взагалі січень 2016 багатий вихідними днями: мало того, що в цьому місяці 5 субот і 5 неділь, до них ще додаються офіційні святкові дні - 1 і 7 січня. Разом в січні 2016 року виходить 12 офіційних неробочих днів.

1 січня - Новий рік, святковий день,

2 січня - субота, вихідний день,

3 січня - неділя, вихідний день,

7 січня - Різдво Христове, святковий день,

8 січня - рекомендований вихідний день,

9 січня - субота, вихідний день,

10 січня - неділя, вихідний день,

16 січня - субота, вихідний день (якщо немає переносу),

17 січня - неділя, вихідний день,

23 січня - субота, вихідний день,

24 січня - неділя, вихідний день,

30 січня - субота, вихідний день,

31 січня - неділя, вихідний день.

Як показує багаторічна практика, багато робочі дні, які випадають між святковими, переносять на інший час, наприклад, на подальші суботи, в результаті чого вихідних днів виходить ще більше. І компанії самі вправі вирішувати, які рекомендовані урядом дні зробити вихідними для своїх працівників. Таким чином, українці отримують невеликі зимові канікули і з чистою совістю можуть продовжувати святкувати Новий рік 2016 і супутні йому свята.

У січні ми відзначаємо ще такі чудові новорічні свята 2016 та інші знаменні дні, хоча вони і не є офіційними державними вихідними:

6 січня - Святвечір, в багатьох установах напередодні Різдва скорочений робочий день,

13 січня - Щедрий вечір,

14 січня - Старий Новий рік,

19 січня - Хрещення Господнє,

22 січня - День Соборності України,

25 січня - День студентів або Тетянин день.

Передбачається, що майбутні новорічні канікули 2016 року в дітей стартують з суботи, 26 грудня 2015 року, і триватимуть 16 днів, до неділі, 10 січня 2016 року.

Однак у випадку непередбачених температурних ситуацій під час опалювального сезону для економії енергоресурсів школярам можуть продовжити зимові канікули аж на цілий місяць, про що ще в серпні дав розпорядження український Кабмін. А години, яких  бракує на навчання - компенсувати днями з осінніх та весняних канікул або ж за рахунок введення шестиденки, як уже було в цьому році.

lady.tochka.net

Львів у новинах:

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

Де покататися на лижах неподалік від Львова

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах