Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого

Фото взято з сайту wyr.com.ua

Фото взято з сайту wyr.com.ua

Дозвілля та їжа
08 грудня 2015 14:36

Зазирнемо в календар міських подій, які можна буде відвідати на Новий рік та Різдво 2016 у Львові.

Читайте також: Батярський, духовний, богемний: 10 варіантів Нового року у Львові

 Скільки коштує зняти у Львові квартиру на Новий рік та Різдво 2016


Різдвяний ярмарок

Фото: shlepanza

Фото: shlepanza

Різдвяний ярмарок у Львові порадує асортиментом товарів до 17 січня, минаючи Старий новий рік. Проходить подія на проспекті Свободи - від Оперного театру до пам’ятника Т.Шевченку і на пл. Ринок (західна та східна сторони). Цей захід завжди користується великим успіхом і чимось схожий на свято, яке проходить в Європі. Тут перед вами відкриваються невеликі дерев'яні будиночки, і купити тут можна все, що душа забажає.

Коли: з 11 грудня до 17 січня

Де: проспект Свободи

Читайте також: На площі Ринок у Львові знову запрацює ковзанка


Зимовий парк 


Зимовий парк

Вже традиційно з 19 грудня адміністрація Парку культури організовує основну локацію зимових розваг та відпочинку для львів’ян та гостей міста. Лише тут в одному місці можна буде покататися на санчатах, лижах, сноутюбах, насолодитися різними стравами та напоями на ярмарку, відвідати цікаві заходи у центральній частині міста на природі.

Свіже повітря, дерева в ілюмінаціях, еко-ялинка, зимові атракції – лише тут можна буде насолодитися природною зимовою атмосферою, не покидаючи міста. Окрім цього буде прокат санчат, продаж льодянок, працюватиме лижна школа, сноутюбінг траса, діятиме ярмарок, а діток кататимуть хаскі. Звичайно, такий проект залежить від наявності снігу, але організатори запевняють, що передбачили і цей нюанс.

Офіційне відкриття Зимового парку відбудеться 19 грудня, у День Святого Миколая. Попередньо зимове атракційне містечко діятиме до 19 січня, але можливе продовження. На території Зимового парку відбуватиметься святкування Нового року, Різдва, Дня святого Миколая, Дня Валентина, а щовихідних організатори обіцяють насичену святкову програму.

Коли: 19 грудня - 19 січня

Де: Парк культури

Читайте також:Коли запрацює та чим здивує другий зимовий Парк культури у Львові (фото)  

Новорічний Парк культури у Львові: грандіозна вечірка, фаєр-шоу, 3D мапінг-шоу


"Зимова казка"

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото

Напередодні дня здійснення дитячих мрій свята Святого Миколая на сцені Львівської філармонії, відбудеться музично – розважальна програма "Зимова казка".

Солісти Львівської філармонії створять казкову атмосферу, у якій діти побачать, які у світі є чудеса. 

Режисер-постановник концерту заслужена артистка України Любов Фітьо.

Коли: 28 грудня, 12.00, 29 грудня 13.00, 15.00

Де: Львівська філармонія

Читайте також: Свято Пампуха, фестиваль вертепів та "Червено вино": святкуємо Різдво на Західній Україні


Вистава "Різдвяна ніч"

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 1

У театрі імені Марії Заньковецької глядачів зачарують виставою – музичною комедією  "Різдвяна ніч" за однойменним твором Миколи Гоголя.

Режисер п’єси народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Федір Стригун.

Останній день перед Різдвом минув. Зимова ясна ніч настала. Глянули зірки. Все голосніше й голосніше лунали вулицями пісні і вигуки. Парубки жартували досхочу. Здавалося, до ранку готові веселитися. І ніч, як на те, так розкішно теплилась. Місяць велично виплив на небо сяяти добрим людям і світу, щоб було весело колядувати, славити Христа, бажати здоров’я господарю, господині, дітям, усій родині…

Коли: 26, 27 і 29 грудня, 18.00

Де: театр імені Марії Заньковецької

читайте також Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати


Лазерне шоу "Коли ангели спускаються на землю"

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 2

В дворику Львівської Ратуші обіцяють незабутнє феєричне, вогняне та лазерне шоу "Коли ангели спускаються на землю"  від майстрів Львівського академічного духовного театру Воскресіння. З вежі Львівської Ратуші в дворик Ратуші спустяться ангели, де оживе Різдвяна коляда з різними сценічними атрибутами. Ціна квитків: дорослий – 70 грн., дитячий – 30 грн. 

Коли: 26 грудня та 1, 2, 7, 8, 9 січня

Де: дворик Львівської Ратуші

читайте також Львів'янину на замітку: як відпочиваємо на Новий рік та Різдво 2016


Bozhyk Orchestra Show

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 3

Цього року у львівській опері влаштують Bozhyk Orchestra Show, в якому візьмуть участь віртуозний Олександр Божик з оркестром, рок-групою та солістами.

Bozhyk Orchestra Show - це музичне шоу, мюзикл, який поєднує класичну та рок-музику. На концерті прозвучать твори Чайковського та Вівальді в роковій обробці, цікаві аранжування музики до кінофільмів, рок-хітів AC/DC, Led Zeppelin, Queen, Nirvana та композицій Майкла Джексона. Також невід’ємною частиною програми стануть авторські композиції Олександра Божика. Вартість квитків 80 - 420 грн. 

Коли: 2 січня, 19.30 

Де: Львівська опера

Читайте також "Гарячий" грудень у Львові: Скрябін, 5`nizza, Jazz Bez та багато іншого


Павло Табаков - "Сніг без пауз"

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 4

Для співака та композитора Павла Табакова Новорічно-Різдвяні концерти стали вже доброю традицією. Щозими володар титулу "Голос країни" радує своїх шанувальників святковими концертними програмами, сповненими Любові, Добра та Теплоти.

І 2016-ий рік не стане винятком. 3-го січня Павло Табаков запрошує меломанів у Національний драматичний театр ім. М. Заньковецької - на найдушевніші концерти цієї зими "Сніг без пауз". 

Напередодні найвеличнішого у році свята Різдва Господнього Павло Табаков дасть у рідному Львові традиційні Новорічно-Різдвяні концерти. У своїй новій святково-зимовій концертній програмі співак обіцяє заколядувати п’ятьма мовами: українською, польською, англійською, французькою та іспанською! Концерти "Сніг без пауз" – це також традиційні українські колядкив оригінальних версіях, авторські новорічно-різдвяні пісні, зимові та світові хіти. Поруч із уже відомими колядами і піснями з альбому "Різдво для двох", а також минулорічним різдвяним синглом "Мирне Різдво", цієї зими Табаков готує не одну прем’єру і не один музичний сюрприз.

Коли: 3 січня, 16.00, 19.00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької


Тіна Кароль. Колядки. Обрані Хіти

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 5

Тіна Кароль вирішила, що найкращим подарунком для її прихільників на новорічні та різдвяні свята стануть колядки у її виконанні. Співачка обіцяє здивувати глядачів різдвяною програмою "Колядки та обрані хіти" у Львівському театрі опери та балету ім. С. Крушельницької, адже вона має намір виконати відомі колядки у новій обробці. Вартість квитків від 550 до 1550 грн. 

Коли: 5 січня, 19.00

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької


Дідух - один з головних символів Різдва

Фото: lvivtoday.com.ua

Ще одна цікава подія відбудеться 6 січня, коли на площі Яворського перед костелом єзуїтів буде встановлений дідух, або сніп пшениці висотою більше 5 метрів, один з головних символів світлого свята Різдва. Як правило, дідух виготовляють з дрібних снопів вручну.

Коли: 6 cічня

Де: на площі Яворського перед костелом єзуїтів


Свято пампуха 

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 6

Різдво у Львові важко уявити без коляди та пампухів. Саме тому у розпал святкової містерії у центрі міста 7 січня стартує  Міське Свято Пампуха. Впродовж п’яти днів на площі Ринок  відвідувачі Свята Пампуха матимуть нагоду поколядувати, скуштувати найрізноманітніші види пампушків  та пізнати давні українські традиції. Традиційно під час Свята Пампуха обирали найкращий вертеп та найвправнішу господиню року.

Коли: 7 - 11 cічня

Де:  площа Ринок

читайте також Куди їдуть відпочивати львів'яни на Новий рік і Різдво, та скільки це зараз коштує


"Площа 12 ялинок"


Свято Різдва цього року відбудеться не лише у центрі міста, зокрема новорічно-різдвяні заходи проведуть на Левандівці, Рясному, Винниках, цікавою локацією буде "Площа 12 ялинок" на вулиці Симоненка.

Площа поблизу бібліотеки для дітей №19, де діє Дитячий центр розвитку та дозвілля "Під спільним дахом" та Навчально-виховний комплекс "Школа ім. В. Симоненка", вдруге стане центром новорічних та різдвяних свят. Компанії-партнери обирали для себе одне з 12 дерев та креативно прикрашали й стилізувати його продукцією своєї фірми.

17 січня у Левандіському парку, що на вулиці Повітряній, народний дім Левандівка та культурно-мистецький центр "Супутник" організовують свою програму святкових заходів.

Туристично-спортивний клуб "Манівці" спільно з управлінням культури запланували проведення коляди та тематичних заходів для мешканців району Рясне.


Парад звіздарів і фестиваль вертепів

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 7

Традиційне вертепне дійство на Різдво у Львові розпочинається у Музеї народної архітектури та побуту. Тут зможете потрапити в атмосферу давнього села, де хатки сповнені сімейним затишком, де у колі рідних по духу людей звучить дзвінка коляда у сяйві різдвяних звізд.

7 січня у "Шевченківському гаю" на відвідувачів чекають колядування творчих колективів міста, виступи вертепів, представлення українських Різдвяних звізд, зимові ігри, конкурси, та для всіх любителів снігу – гірка для катання на санчатах та ковзанка, українські забави та традиційні народні танці, смачні пампухи та теплий чай від господаря та господині. 

8 січня традиційно відбудеться "Святкова хода звіздарів" центральними вулицями Львова. Хода рухатиметься площею Ринок і завершиться на ярмарковій площі біля Оперного театру. А на сцені біля опери діятиме різдвяна програма – колядування від фольклорних колективів міста, виступи вертепів, естрадних виконавців,презентація звізд від майстрів, нагородження звіздарів.

Коли: 7-8 січня 

Де: Шевченківський гай, площа Ринок

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 8


Різдвяний фестиваль "Велика коляда"

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 9

Різдвяний фестиваль "Велика коляда" на проспекті Свободи – це творчі зустрічі і співпраця митців, відкриття нових імен. Фестиваль також має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Бойківщини.

Формат ХVІІ Всеукраїнського Різдвяного фестивалю “Велика коляда” бойківська:
З 7 по 23 січня 2016 р.

Сольні виступи: в понеділок-п’ятницю о 19.00 год., в суботу о 15.00 год. 

18 січня 2016 р. в день Надвечiр'я Богоявлення ГНІХ (Щедрий Вечір) концерту немає.
Неділя, 17 січня 2016 р., о 16.00 год. – гала-концерт дитячих та юнацьких колективів;
Неділя, 24 січня 2016 р., о 17.00 год. – заключний гала-концерт фестивалю.

Коли: з 7 по 23 січня

Де: проспект Свободи


Фестиваль-конкурс "Українська Коляда 2016"

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 10

У палаці культури ім. Хоткевича відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв "Українська Коляда". Тут будуть представлені вертепи, театральні сценки, колядки, щедрівки, художнє читання, інструментальна музика та естрадно-хореографічні сценки з усіх куточків України. Вечірні екскурсії містом та пізнання Українських Різдвяних традицій. 

Коли: 8 - 10 січня, 8.00

Де: палац культури ім. Хоткевича


Ковальські дні на площі Музейній

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 11

Ковальські дні на площі Музейній — можливість доторкнутись до таємниць ковальського мистецтва.

Два дні ковальських майстер-класів, душевної музики на одній з найстаріших площ Львова.

Коли: 8 - 9 січня

Де: площа Музейна


JAZZ KOLO.Програма "Різдво"

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 12

Ігор Закус та його проект JAZZ KOLO представляє нову програму "Різдво". У філармонії звучатимуть джазові обробки українських колядок та щедрівок, а також авторські п'єси Ігоря Закуса та Олега Пашковського. 

Ігоря Закуса вважають найкращим бас-гітаристом України. У його музиці присутні і техніка, і мелодика, і українська співучість поряд з виваженістю саунду міжнародного рівня. Кілька біографічних фактів про цього музиканта: народжений у Червонограді, закінчив Львівське музичне училище та Львівську національну музичну академію як гобоїст, паралельно займався бас-гітарою. Стилі, в яких нині працює Ігор, – funk-fusion, smooth, рор-jazz. До творчої співпраці належать проекти із Оксаною Білозір, Іриною Білик, групою ВІА Гра. 

Коли: 9 січня, 18.00

Де: Львівська філармонія


Піккардійська терція. Різдво в Опері


Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого фото 13

Святковий концерт у Львівській опері, де прозвучать різдвяні мелодії та інші класичні речі у виконанні легендарного секстету. 

Коли: 11 січня, 18.00

Де: Львівська опера

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах