У Львові відкривається Фабрика Святого Миколая: як долучитися

фото з сайту www.radiosvoboda.org

фото з сайту www.radiosvoboda.org

Дозвілля та їжа
10 грудня 2015 12:34

У понеділок, 14 грудня, о 13.30 у приміщенні Українського Католицького Університету (вул. Хуторівка,35а) в рамках проведення благочинної акції “Миколай про тебе не забуде” вже вп’ятнадцяте відбудеться урочисте відкриття “Фабрики Святого Миколая”.

"Фабрика Святого Миколая – це місце, що наповнене чарівним духом зимових свят та доброти! Впродовж 14-17 грудня тут працюватимуть Помічники Св. Миколая. Цього року близько 500 старшокласників, студентів та молодих людей зі Львова зголосилися допомогти Чудотворцю безпосередньо відвідати домівки дітей, до яких Святому Миколаю самостійно складно знайти дорогу.

Цього року на церемонію відкриття Фабрики завітає театр “Золота молодь” (вихованці Навчально-реабілітаційного центру “Джерело”) та представлять свою виставу за твором Лесі Українки “Струни голоснії”.

Святий Миколай – це дух щастя, який приходить з безкорисливими дарунками для тих, кого ми любимо, про кого піклуємось і хто їх потребує. Фабрика працює для того, щоб цей дух прийшов в День Святого Миколая до кожної дитини, незважаючи на достаток родини чи стан здоров’я. Робота Помічників Чудотворця тут дуже інтенсивна та розділена на такі відділи: прийом подарунків, видача адрес потребуючих дітей, сортування, пакування, перевірки якості запакованих подарунків. Волонтери працюватимуть дуже старанно, адже до найочікуванішого дитячого зимового свята залишилися лічені дні та від усіх нас залежить чи не згасне віра у диво та добро у серцях дітей нашого міста.

Цього року помічники Св. Миколая традиційно завітають до дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також до дітей, чиї батьки учасники або загинули в зоні АТО", – зазначають організатори

"Запрошуємо усіх людей доброї волі відвідати Фабрику Святого Миколая, долучитися до акції "Миколай про тебе не забуде" та допомогти Св. Миколаю принести радість, щастя та усмішки тим, хто цього справді потребує. Ми радо приймемо іграшки, солодощі, канцелярське приладдя, дитячі книжки, засоби гігієни. Подарунки просимо приносити  до 17 грудня на Фабрику Святого Миколая, яка працюватиме в приміщенні Українського Католицького Університету за адресою вул. Хуторівка  35а (з 10.00 до 19.00).

Також запрошуємо долучитись до акції водіїв-помічників Св. Миколая, котрі мають можливість допомогти нам з перевезенням Помічників та подарунків ввечері 18 та 19 грудня 2015р. від Фабрики Св. Миколая до домівок малюків, які з нетерпінням чекають візиту від волонтерів Чудотворця", – додають організатори

Запрошуємо усіх охочих долучитися до акції „Миколай про тебе не забуде”!

Додаткова інформація про акцію:

сайті та у Фейсбук

Довідка

Миколай про тебе не забуде — щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією "Академія Української Молоді" з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться на всій території України напередодні дня святого Миколая. Метою акції є допомогти кожному наслідувати гарний приклад діянь Чудотворця та принести свято, радість, віру в чудеса з подарунками та вітаннями від Св. Миколая  малюкам, котрі цього потребують. Завданням акції є збір та роздача подарунків (солодощі, іграшки, книжки, фарби, олівці, зошити, засоби гігієни) тим діткам, які могли б залишитися без нашої або батьківської уваги, а також створити особливу чарівну атмосферу свята.

У 2014 році вдалося рознести подарунки для 3000 потребуючих дітей Львова, волонтерами акції стало понад 500 учнів старших класів та студентів львівських ВНЗ.

Учасником акції може стати кожен охочий у зручний для себе спосіб: волонтери – працюють на Фабриці святого Миколая, розносять подарунки дітям, меценати – надають пожертви та подарунки для діток, партнерські організації та спільноти – організовують збір подарунків в навчальних закладах, релігійних громадах та ін., перевізники – волонтери та партнерські організації, які можуть надати транспортні послуги для перевезення волонтерів та подарунків, засоби масової інформації – надають інформаційну підтримку та висвітлюють перебіг різних етапів заходу.

Академія Української Молоді отримала нагороду на обласному конкурсі "Благодійна Львівщина – 2012? у номінації “Благодійник: дитяча або молодіжна організація”, а також була номінована в національному конкурсі "Благодійна Україна 2013" за акцію “Миколай про Тебе не забуде!”

За додатковою інформацією звертайтесь:

Христина Дольна тел.: (097)  66 00 567

Анастасія Гураль тел.: (097)  864 03 44

Ел.пошта

Львів у новинах:

Святий Миколай у Львові: перелік акцій та як долучитись

Де у Львові можна буде зустріти Святого Миколая: локації

Куди піти з дітьми на свято Миколая у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах