Лижна екіпіровка: де і за скільки придбати на Львівщині

фото з сайту xn----8sbafa3cdznjy2ic.com.ua

фото з сайту xn----8sbafa3cdznjy2ic.com.ua

Дозвілля та їжа
10 грудня 2015 16:09

Зимовий сезон може бути не менш активним та наповненим подорожами, аніж літній. Хтось вирушає на вихідні або на святкові дні в гори, а комусь більше подобається проводити час на ковзанці або в парку. Щоб відпочинок пройшов вдало, важливо підготуватися до сезону заздалегідь. Ми проаналізували пропозиції на найбільшому онлайн-сервісі приватних оголошень OLX та визначили, скільки може коштувати стандартне зимове екіпірування для мешканців Львівської області.


Що пропонує OLX


Зимове екіпірування вимагає особливої уваги і своєчасного оновлення. На OLX у розділі "Спорт/відпочинок" у Львівській області опубліковано більше 13 000 активних пропозицій, з яких близько 4 000 – у рубриках "Лижі/сноуборди", "Ковзани", "Туризм", "Хокей", "Інші види спорту".

Пошук на ресурсі роблять зручнішим різні фільтри: досить обрати потрібну категорію, а потім відсортувати позиції за ціною і станом. На OLX чимало пропозицій і від приватних осіб, і від невеликих компаній. Продають як речі в хорошому стані, так і абсолютно нові. І якщо купувати у приватних осіб, то можна істотно заощадити і залишити більше грошей на відпочинок.


Кілька корисних порад


Лижний сезон – не за горами. І якщо вам уже час оновити лижний гардероб, то почати слід з головного елемента – лиж і кріплень до них. Це найважливіша частина екіпірування, оскільки від неї безпосередньо залежить ваша безпека. При підборі необхідно враховувати безліч факторів: район, де будуть використовуватися лижі, стиль катання, рівень підготовки, вагу і зріст, а також безліч інших нюансів. Ми розглядали найбільш популярний варіант – гірські лижі. Що стосується кріплень: рекомендуємо обирати стандартні моделі, а не автоматичні кріплення (в останні часто набивається сніг, і черевик може не зафіксуватися правильно). Налаштування кріплень краще залишити фахівцям. Якщо ж ви робите це самостійно, то виставляйте дещо менші значення на регуляторі, щоб при падінні черевик легше відстібнувся. Лижі з кріпленнями і палицями у хорошому стані коштуватимуть від 250 грн, нова модель французького виробництва – 130 євро (~3 500 грн). Ціна на жіночі лижні черевики досить демократична, можна знайти варіант за 150 грн. Зовсім нові коштуватимуть мінімум 800 грн. А чоловічі обійдуться вам від 80 грн за вживану модель і від 349 грн за нові.


Як підібрати лижний костюм


Лижний костюм або комбінезон важливо обирати особливо уважно, адже він повинен бути максимально комфортним. Так, ціни на універсальні моделі у хорошому стані стартують від 700 грн, а новий комплект – мінімум 39 євро (~1053 грн), але в останньому випадку суттєвою перевагою є можливість обрати серед наявного асортименту. Для оптимальної терморегуляції під комбінезон надягають термобілизну: універсальний неновий комплект коштуватиме від 15 євро, якщо купувати окремо штани та футболку;а новий – від 1040 грн.


Шолом, захисні окуляри, рукавички


Наступний елемент екіпірування, без якого кататися просто небезпечно, – шолом. Можна заощадити та придбати модель у хорошому стані за 249 грн або ж зупинитися на новому варіанті за 650 грн. Захисні окуляри у хорошому стані для лижника пропонують за 250 грн, а новий варіант – за 349 грн. Для додаткового захисту від вітру та снігу можна докупити або спеціальну балаклаву, що замінить традиційний шарф, надягається під шолом (від 39 грн). Звичайні універсальні рукавички для лижників коштуватимуть від 50 грн. Також на ресурсі пропонують спеціальні рукавички для сноубордисток (від 350 грн), що мають вставки з пластику для захисту зап'ястя під час падінь на розкриту долоню. А за 399 грн можна придбати пару, що самостійно нагрівається, завдяки спеціальній конструкції.


Як вибирати сноуборд


При виборі сноуборда орієнтуйтесь на його жорсткість. Для звичайних спусків потрібна жорсткий або середній, але не м'який (підійде тільки для фрірайду). Кріплення краще обрати класичні, з затяжками зверху, вони забезпечать потрібну фіксацію ноги. Якщо сам сноуборд на ресурсі коштуватиме дешевше (від 400 грн за модель у хорошому стані та від 2 800 грн за новий з кріпленнями), ніж лижі, то на супутнє екіпірування доведеться витратити значно більше. Не обійтися і без спеціальних черевиків; жіночі практично в новому стані продають за 180 грн, абсолютно нові – за 370 грн. Чоловічі ненові черевики коштуватимуть від 450 грн, нові – мінімум 650 грн.

Для комфортного катання вам також знадобляться спеціальні куртка і штани або комбінезон. Сноубордистам потрібен більш вільний одяг (на відміну від лижників). Жіночий комплект у хорошому стані коштуватиме мінімум 330 грн (куртка – 230 грн, комбінезон – 100 грн), чоловічий – 1 200 грн (куртка – 1 100 грн, комбінезон – 100 грн). Ціни на нові костюми стартують від 3 300 грн (куртка та штани).

Якщо ж ви вирішили зупинити вибір на чомусь менш екстремальному, наприклад, ковзанах, то серед пропозицій є пари у хорошому стані від 199 грн або ж зовсім нові – за 250 грн. Мінімальна вартість санок на ресурсі становить 99 грн.

Додатково рекомендуємо закупити захист на коліна ($75, ~1 875 грн), а сноубордистам – спеціальні шорти з пластиковими вставками, які пом'якшують падіння (від 550 грн).


Що вдасться зекономити


Таким чином, купуючи речі у приватних осіб у хорошому стані, ви можете заощадити близько 85%. Так, на OLX у Львівській області найдешевший жіночий комплект у хорошому стані для катання на лижах коштуватиме 3 524 грн, а новий – 7 831 грн; чоловічий – 3 454 грн і 7 580 грн відповідно. Якщо ж вам більше подобається сноуборд, то за ненове екіпірування доведеться віддати мінімум 4 039 грн за жіночий комплект і від 4 879 грн за чоловічий. Нові речі будуть коштувати дорожче: жіночий комплект для сноубордингу – від 9 497 грн, 9 678 грн – чоловічий. Купуючи в інтернет-магазинах, доведеться витратити більше. Середньоринкова вартість стандартного комплекту для лижника в області стартує з 12 000 грн *, для сноубордиста – з 14 000 грн. 

Джерело: galinfo.com.ua

Львів у новинах:

Де покататися на лижах неподалік від Львова

Скільки коштує покататися на лижах в Карпатах

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах