У Львові заборонили продавати та використовувати петарди і фейєрверки

фото з сайту vestirama.ru

фото з сайту vestirama.ru

Дозвілля та їжа
17 грудня 2015 15:36

Депутати заборонили продавати та використовувати феєрверки та інші шумозвукові піротехнічні засоби на час новорічних святкувань у Львові (з 17 грудня до 15 лютого). За відповідне рішення сьогодні, 17 грудня, під час сесії ЛМР проголосували 54 депутати.

"У той час, коли частина нашої території перебуває в окупації, проводити шумні гуляння - недопустимо. Треба мати повагу до українців",- заявив перед голосуванням Андрій Садовий.

Відповідно до прийнятої ухвали, у Львові до 15 лютого заборонено використовувати, купувати та продавати шумозвукові піротехнічні засоби. Контролюватиме виконання ухвали національна поліція та "муніципальна дружина".

"У нашому місті мешкає більше 4 тисяч учасників АТО, у госпіталі лікуються поранені бійці, скільки людей переїхали до нас, покинувши власні домівки, тому що на Сході триває війна. Наш обов’язок підтримувати їх, і один зі способів це зробити – утриматися від використання піротехніки. Це питання не лише психологічного комфорту тих, хто повернувся з війни, а й безпеки містян загалом", – заявила також депутат міськради від "Самопомочі" Вікторія Довжик.

Нагадаємо, що тимчасова заборона на використання у Львові салютів, феєрверків та піротехнічні засобів під час проведення масових заходів діяла з 31 липня 2014 року, однак про реальні покарання за порушення цієї заборони нічого не відомо. Сьогоднішня ухвала Львівської міськради скасовує чинність попередньої.

Львів у новинах:

Купуй українське: ТОП місць у Львові, де купити подарунки на Миколая та Різдво

Бобальки, керичун, кремзлики: 12 закарпатських страв на Різдво 

Як у Львові святкували День Святого Миколая на початку ХХ століття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах