Найбільші курорти Карпат засипав сніг: фоторепортаж

фото з сайту vv-hotel.com

фото з сайту vv-hotel.com

Дозвілля та їжа
15 сiчня 2016 16:17

Цьогорічна зима досить тепла і лише недавно побалувала нас усіх снігом. Накриті сніжно- білою ковдрою і лижні курорти в Карпатах. Як це виглядає, пропонуємо подивитись на світлинах.

Читайте також:  Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати  у Карпати

Де покататися на лижах неподалік від Львова

фото: travel.tochka.net

 


Буковель


 

Комплекс будівель курорту Буковель знаходиться біля села Поляниця на висоті 900 метрів над рівнем моря.

Найбільші курорти Карпат засипав сніг: фоторепортаж фото

Буковель має власну лижну школу, на курорті працюють близько 40 інструкторів. Оскільки в Буковелі є лижні траси різного рівня складності, то отримати задоволення від зимового відпочинку можуть не тільки дорослі, а й діти. Лижний сезон на курорті Буковель зазвичай триває з грудня по квітень. Довжина трас: від 300 до 2300 м. Класифікація трас: сині, червоні, чорні. Перепад висот: від 40 до 285 м.


Драгобрат


Назву гірськолижному карпатському курорту Драгобрат дало одноіменне урочище. Драгобрат є найвищим гірськолижним курортом в Україні. Він розташований на висоті 1300 - 1400 м над рівнем моря серед підковоподібного масиву гір Свидовець.

Найбільші курорти Карпат засипав сніг: фоторепортаж фото 1

 

Траси гірськолижного курорту Драгобрат прокладені на пологих, без різких перепадів висот, схилах гір Стіг та Жандарми. Кути нахилу схилів становлять 12-19 градусів. Траси в Драгобрат розраховані як на професіоналів, так і на новачків. Для фрістайлу збудовані траси міжнародного класу. Характеристики трас: перепад висот - близько 500 метрів; класифікація трас - сині, червоні, чорні; довжина трас від 300 до 2000 км; витяги - від 200 до 1500 м, бугельні, крісельний, мультиліфт (навчальний); освітлення трас немає; ратрак є; траси для фрістайлу - є.

Найбільші курорти Карпат засипав сніг: фоторепортаж фото 2

 


Подобовець


Особливість курорту Подобовець – це можливість переїхати на траси іншого курорту Пилипець, та "труби" – прорубані для лижників просіки в лісі. Також є можливість дійти до вершини гори Великий Верх (1598 м), щоб отримати найбільше вражень від катання на лижах та сноуборді. З вершини Великий Верх добре видно весь хребет Полонини Боржава. Основні характеристики трас курорту Подобовець: можливий переїзд на траси курорту Пилипець; довжина трас до 2500 м; перепад висот до 320 м; навчальна траса довжиною 400 м; могул; фрірайд - можливість позатрасового катання.


Пилипець


 

Пилипець  на сьогодні є відомим лижним курортом, який стрімко розвивається. Тут прокладені найдовші в Україні траси (довжиною до 4000 м)  різної складності – круті, пологі, рівні, бугристі.

Найбільші курорти Карпат засипав сніг: фоторепортаж фото 3

Траси  могул та карвінг в   Пилипці призначені для професіоналів, а пологі схили –  для звичайних шанувальників лижного спорту та "чайників". Саме в Боржаві  вперше в Україні  пройшов неофіційний чемпіонат по фрірайду та джіббінгу. Особливості трас в Пилипці: велика кількість трас на горі Гимба загальною довжиною більше 20 000 м, найдовша – 4000 м;  класифікація трас – легка, середня, складна;  4 траси на горі Жид Магура, найдовша –1500 м з класифікацією легка та середня; освітлення трас – є (біля витягів бази відпочинку "Затишок") .


Славське


 

Славське – селище міського типу, яке розташоване в Сколівському районі Львівської області на висоті 590 метрів над  рівнем моря.

Найбільші курорти Карпат засипав сніг: фоторепортаж фото 4

До Славського легко добратись залізницею чи власним транспортом. Основні лижні траси прокладені на схилах гір Тростян, Погар, Кремінь, Менчіл, Варшава. На схилах гори  Тростян (1235 м) прокладені траси для професіоналів. Спускатися такими трасами новачкам не рекомендується. Гора Погар (857 м) – невисока, розташована неподалік с. Славське. На схилах гори Кремінь (інша назва - Політех), яка знаходиться досить близько від Славського, прокладені найпростіші траси. Гора Менчіл знаходиться поблизу села Грабовець. Для підйому до початку трас на горі Варшава встановлено більш сучасний швидкісний витяг, проте гора віддалена від поселення.

Слідкувати за веб-камерами гірськолижних курортів Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття можна за посиланням.

За матеріалами: zymaghory.comsnig.info/uk.

Львів у новинах:

Де і за скільки покататися на ковзанах у Львові (фото)

Скільки коштує покататися на лижах в Карпатах

Берегово, Косино, Лумшори: де і за скільки взимку скупатися в гарячих басейнах та чанах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах