Де у Львові на Водохреща можна пірнути у крижану воду: локації, мапа

Новина - Дозвілля та їжа - Де у Львові на Водохреща можна пірнути у крижану воду: локації, мапа

Новина - Дозвілля та їжа - Де у Львові на Водохреща можна пірнути у крижану воду: локації, мапа

Дозвілля та їжа
18 сiчня 2016 13:46

Ще з давніх-давен наші пращури вірили у те, що саме у день Водохреща вся вода стає цілющою і якщо ви у ній скупаєтеся, то вас покинуть різні погані сили, а ваш організм очиститься і рік пройде дуже добре.

Левандівське озеро (між вулицями Повітряна, Ганкевича і Львівським холодокомбінатом), озеро у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького (поблизу "Романтика"), озеро на вулиці Володимира Великого (поблизу кінотеатру "Сокіл") та озеро на Погулянці. 

19 січня, з 12:00 до 17:00 год на Погулянці  за Центром творчості дітей та юнацтва Галичини (вул.кінцева зупинка трамваю №7) відбудеться занурення в ополонку у день Водохреща.

"На території біля купання діятиме пункт обігріву. Буде розпалена ватра, біля якої можна буде обсохнути, зігрітися та переодягнутися після купання. Усі охочі зможуть покататися на каяках та спуститися із 40 метрової надувної гірки", - повідомила Львівська міська організація "Туристсько-спортивний клуб "Манівці", організатори заходу.Вхід безкоштовний.

Читайте також Львів’ян запрошують на площу Ринок на загальноміське освячення води

Як доїхати через ремонт на вул. Мечникова: не курсує трамвай №7, тож безпосередньо доїхати до Погулянки можна автобусом 7а (відправлення з пл. Соборної о 11:30, 12:30, 14:30, 15:30, 16:30 год). У зворотному напрямку автобус відправляється з вул. Вахнянина (поруч із кінцевою зупинкою трамваю) о 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 год.

Горіховий гай також запрошує усіх охочий пірнути в ополонку. Освячення води відбудеться о 12.30. Для присутніх облаштують територію, де можна буде попити гарячого чаю, залишити речі, а також поколядувати. 

Також для мешканців та гостей району о 13.30 год відбудеться святковий концерт біля Львівського кіноцентру. Вхід – безкоштовний.

Відпочинковий комплекс Бухта вікінгів ( с. Старе Село, вул Княгині Ольги 5а/1) також долучається до святкування Водохреща. Кожен охочий з 13.00 зможе пірнути в освячену ополонку.

Читайте також Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова

Обіцяють облаштувати ополонку у вигляді хреста, а також забезпечити ароматним чаєм, простирадлом і посвяченою водою. Вхід платний 

Читайте також:  На природу: бази відпочинку поблизу Львова

Занурення в освячену ополонку та гаряче джакузі під пильним наглядом лікаря-енотерапевта, а ще смачний обід або вечеря у кращих українських традиціях пропонує Kavalier Beach Club, що по  вул. Старознесенська, 70. Коли: 19 січня, 13:00. 

Також, 19 січня об 11  на Озері Задорожньому (Байкал) відбудеться богослужіння та згідно щорічної традиції можна буде скупатись в ополонці.

Читайте також Водохреща: розклад богослужінь у храмах Львова

А тепер кілька правил для тих, хто вирішив окунутися на Водохреща:

1. Стрибати в ополонку лікарі не радять тим, у кого є хворі нирки, діабет, проблеми із тиском.
2. Зі собою варто мати зручний одяг, щоб ви змогли швидко роздягнутися та одягнутися після купання.
3. Перед купанням добре попоїсти, хоча б за годину до пірнання.
4. Перед тим як залізти у воду треба добре розігрітися: кілька хвилин бігу, сполоснути обличчя водою тощо.
5.У воду варто залазити поступово (якщо повільно то задубієте, а зашвидкий темп може спричинити моменти зі тиском
6. У воді варто бути не більше 30 секунд (щоб тричі сполоснутися, вам буде достатньо)
7. Коли вилазите з води треба добре розтерти шкіру, одягтися і відразу сховатися у тепло, випити гарячий чай( алкоголь не зігріває, а лише може нашкодити)
8. Найбільш поширений комплект: капці, рушник, плавки/купальник, - радить Варта 1.

Де у Львові на Водохреща можна пірнути у крижану воду: локації, мапа фото

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах