Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць

Новина - Дозвілля та їжа - Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць

Новина - Дозвілля та їжа - Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць

Дозвілля та їжа
08 лютого 2016 16:48

У Львові є чимало місць, де люблять бувати закохані. Адже наше місто - це місто кохання і закоханих пар. 


 Площа Ринок, 31, Балкон закоханих 


Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото

Легенда свідчить про те, що саме на цьому балконі польський король Владислав IV побачив чарівну дівчину, яка відразу полонила його серце.

 


   Площа Ринок, Лавка для закоханих 


Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 1Лавочка була відносно недавно створена 10-ма майстрами "Товариства Залізного Лева". Разом із лавочкою народилася й нова легенда: якщо закохані візьмуться за руки й одночасно сядуть на лавку, то їхнє кохання буде щасливим і довгим. Лавку тримають два леви, які охороняють закоханих. Зазвичай лавка майже не пустує - закохані шукають тут своє щастя. 

 


Площа Ринок, 6, Італійський дворик


Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 2

Цей дворик був створений італійським майстром у ХVI столітті. З ним пов'язана романтична історія прихованого кохання польського короля Яна Собеського до французької діви Марії Казміри. Прийшовши сюди і прислухавшись до тиші дворику, ви зможете почути шепіт закоханих.

 


Площа Ринок, фонтани з грецькими божествами


 

Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 3

Якщо ви хочете, щоб ваші почуття ніколи не в'яли і били ключем, то вам слід підійти до чотирьох фонтанів, які розташовані на кутах Ратуші, і попросити про заступництво у грецьких богів Нептуна, Амфітрити, Адоніса та Діани. Вони обов'язково почують і виконають ваше прохання. Згідно з переказами, у давні часи у місті чомусь пропала вода. Жителі міста приходили до фонтанів і просили богів, щоб вони втамували їх спрагу. Боги послухали прохання жителів і вода стала знову бити з фонтанів. І з тих давніх пір народилася традиція довіряти свої потаємні мрії грецьким богам.
 


 Високий Замок


 

Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 4

Нікого не залишить байдужим вечір, проведений на оглядовому майданчику Високого Замку. Романтична панорама стародавнього міста вабить закоханих на найвищу точку міста буквально щодня. Тут, на огорожі оглядового майданчика, ви можете повісити замочок зі своїми іменами, щоб ваші почуття назавжди залишалися такими жі міцними.

 


 Стрийський парк 


Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 5

Стрийський парк постійно приваблюває закоханих. І все це, мабуть, тому, що в самому його серці постійно живе любов. Символом її служать білі лебеді, які оселилися на озері у центрі парку. Погляньте на них уважно, і, можливо, ви знайдете схожість між собою.

 


Площа Соборна, костел Бернардинів


Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 6

Тут ви зможете перевірити, чи насправді щасливі у коханні. Починаючи з XVII століття, під годинником костелу зустрічаються закохані. Дехто може зауважити, що старовинний "Бернардин" поспішає на 5 хвилин. Але якщо ви, прийшовши на побачення, не зауважили цього - ви насправді щасливі, бо закохані плину часу не помічають.

 


Вулиця Ференца Ліста


Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 7

Легенда говорить про те, що колись один львів'янин палко покохав красуню з туманного Лондона. Вона відповіла йому взаємністю, але все ж дуже сумувала за рідним містом. Тоді закоханий, аби показати силу свого почуття, відтворив у Львові одну із вулиць Лондона.
 


Вулиця Сербська, кафе "Мазох" 


Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 8

Письменник, що оспівув плотську сторону кохання, залишив своє серце у Львові назавжди. "Жодних почуттів не залишається, первісні заступають усе: їси, бо голодний, любиш, бо жадаєш…" - пориньте у цю атмосферу і відчуйте справжню насолоду романтики з солодким присмаком пристрасті.

Львів - місто кохання: огляд найромантичніших місць фото 9

Джерело inlviv.net:

Львів у новинах:

Де на Львівщині знаходяться мощі святого Валентина: маршрут для закоханих (фото)

Парк культури пропонує львів'янам зробити особистий "альбом кохання"

Хода вогняних драконів, лазерне шоу: як у Львові відсвяткували китайський Новий Рік (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах