У Львові збудують нові велодоріжки: де саме

фото з сайту varianty.lviv.ua

фото з сайту varianty.lviv.ua

Дозвілля та їжа
09 лютого 2016 17:10

Суму в розмірі 10 млн грн, згідно з проектом бюджету розвитку міста на поточний рік, виділять на розбудову велоінфраструктури.

Така інформація з'явилася на інформаційному порталі депутатів міської ради з посиланням на радника мера Львова Олега Шміда.

Частину цих коштів буде використано для завершення облаштування велодоріжки від Рясного-2 до вул. Винниці, а також на вул. Чорновола - від вул. Липинського до вул. Під Дубом. 
Є в планах оснащення велодоріжками верхньої частини Городоцької - від вул. Ряшівської до вул. Чернівецької, та дороги до с. Брюховичі.

Крім того, у проекті бюджету також закладено кошти на розроблення проектно-кошторисної документації для будівництва велодоріжок по вулицях Академіка Сахарова і Княгині Ольги.

"Якщо буде достатньо надходжень до міського бюджету, то, сподіваюся, депутати розглянуть питання про часткове фінансування самого будівництва, щоб проект можна було розпочати вже цього року",- каже радник міського голови.

Створення велодоріжок заплановано також проектом капітального ремонту проспекту Червоної Калини та вулиць Сихівської, Садової, Богданівської.

"Є ще проекти, що кредитуються ЄБРР - реконструкція вулиці Стуса при будівництві трамваю на Сихів. Там теж будується велодоріжка. Частину велосипедної інфраструктури зроблять районні адміністрації в рамках ремонтів тротуарів",- повідомляє Олег Шмід.

Відтак, нові велодоріжки мають з'явитися на одинадцяти вулицях Львова.

На думку депутата, програму першого етапу введення веломережі у Львові виконають до 2020 року. В місті вже збудовано 68 км велодоріжок. Довгострокова програма розвитку міста "Львів 2020" передбачає облаштування 268 км велодоріжок.

Львів у новинах:

У Львові перенесуть станцію муніципального велопрокату

"Хлопчик, ти загрався у поліцейського": гонорова дівчина з Галичини стала зіркою Ютуба

Якою буде погода у Львові на цьому тижні

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах