У Львові заквітли первоцвіти (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - У Львові заквітли первоцвіти (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - У Львові заквітли первоцвіти (відео)

Дозвілля та їжа
26 лютого 2016 12:05

У ботанічному саду ЛНУ ім. І. Франка з’явились перші весняні квіти. Приморозків, кажуть працівники, вони не бояться, а от браконьєри у лісах їх нищать. Тому львів’ян просять не купувати на ринках первоцвітів, аби не сприяти винищенню рідкісних рослин. Адже у природному середовищі вони потішать нас значно довше, ніж у склянці з водою.

Підсніжники у ботанічному саду називають квіткою надії. "За легендою, коли Єву вигнали із раю, вона йшла по снігу і гірко плакала. А там, куди впали її сльози, і виросли підсніжники", – розповіла zaxid.net інженер ботанічного саду ЛНУ ім. І. Франка Марія Надрага.

"Чемерник білий теж належить до первоцвітів. Та попри таку привабливість він ще й отруйний. Цю квітку в одній із античних воєн використовували як першу біологічну зброю. Нею отруїли водогін у місті противника", – продовжила розповідь Марія Надрага.

Серед перших квіті у ботанічному саду з’явився і весняний білоцвіт або жовтушник. Як і проліски, ця квітка також у Червоній книзі. Але і їх нерідко продають на ринках.

Натомість ерантіс зимуючий для України і для Львова – екзотика. Цієї рослини у нас практично не культивують.

"Походить вона із південної Європи. Але ця рослина-чужоземка дуже цікава. Можна її назвати свого роду модницею, тому що в неї так звані приквітки зеленого кольору. Вони ніби жабо біля жовтенької голівки-квіточки. Разом з іншими первоцвітами вона також радісно сповіщає про весну", – додала інженер ботанічного саду.

Відвідати ботанічний сад ЛНУ ім. І. Франка львів’яни можуть у дні відкритих дверей. Однак, перший із них планують влаштувати аж у квітні.

Львів у новинах

Стало відомо, скільки вихідних матимуть львів'яни на свята у 2016 році

У Львові намагаються заборонити концерт SunSay (відео)

Студенти зняли фільм про дитинство Кузьми Скрябіна (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах