У Львові покажуть дві вистави з Ірмою Вітовською

Фото взято з сайту gazeta.zn.ua

Фото взято з сайту gazeta.zn.ua

Дозвілля та їжа
02 березня 2016 12:32

У Львові покажуть дві вистави, створені в співпраці з декількома театрами за мотивами п'єс молодого українського драматурга Павла Ар'є, до створення яких долучилась й актриса, зірка телесеріалу "Леся і Рома" Ірма Вітовська.

Обидві вистави зачіпають болючі теми української історії.

"Слава героям" розповідає про двох ветеранів УПА та Великої Вітчизняної війни. Вони знайомляться в лікарняній палаті, а отже, відбувається зіткнення двох світів: різних переконань, досвідів та стереотипів. Тож недаремно прем’єру спектаклю запланували до Дня соборності України. Копродукції – спільні проекти між кількома театрами – це абсолютна реальність сучасного європейського театру – той досвід, який українська культура лише починає переймати. "Слава героям" – це копродукція між двома різними містами – Києвом та Івано-Франківськом. Що досить символічно не лише як конкретний жест об’єднання Центру і Заходу, а й як ознака своєрідної театральної децентралізації. Ініціаторами проекту виступили актриса Ірма Вітовська та художні керівники обох театрів Ростислав Держипільський і Стас Жирков. У виставі "Слава героям" задіяна ціла плеяда акторів з кількох театрів – зірки театру "Золоті ворота" Віталіна Біблів, Ірина Ткаченко та заслужений артист України Сергій Кияшко, актори Театру Франка Ксенія Баша-Довженко та Дмитро Рибалевський, а також заслужений артист України Олексій Гнатковський – з Івано-Франківська.

У Львові покажуть дві вистави з Ірмою Вітовською фото

Вистава "Сталкер" – спільний проект двох столичних театрів – Молодого та "Золоті ворота".

"Забуті, нікому непотрібні живуть собі десь у покинутому чорнобильському селі чудернацька баба Пріся, хвороблива мати і придуркуватий син. Був ще тато, але його вже давно немає, одного разу він нишком зібрав найнеобхідніші речі — свої документи і всі гроші — і зник у невідомому напрямку…" У сценічній інтерпретації, яку ви побачите, ця позачасова історія сільських чорнобильських "сталкерів" перетвориться у дуже специфічну комедію, де знайдеться місце для багатьох аналогій із гірким сьогоденням нашої країни. "Чому ми живемо в зоні, а інші люди живуть там — "не в зоні"?

Особливістю цієї постановки став також склад акторів, які зайняті у виставі, – відомих не лише своїми театральними роботами. Головну роль 86-літньої баби Прісі виконає зірка серіалу "Леся+Рома" Ірма Вітовська, яка зізнається, що їй трохи важко грати жінку, в якої "все було".

"А в мене ж — усе попереду. Це інший внутрішній об'єм, якого мені не вистачає. Допомагають спогади про своїх бабусь". Її дочку Славу зіграє Віталіна Біблів, теж добре відома глядачам за своїми кіноролями. Про свою героїню актриса розповідає: "Слава – пережиток минулого, або ж "недожиток", дитя радянської епохи, яка самостійно не приймає жодних рішень".

Компанію двом чарівним актрисам складе колишній телеведучий та співак Олексій Нагрудний. У виставі також зайняті два молодих актори, випускники курсу Дмитра Богомазова – Владислав Писаренко та Віталій Ажнов.

У Львові покажуть дві вистави з Ірмою Вітовською фото 1

Подивитись обидві вистави можна буде 10 та 11 березня у Першому українському театрі для дітей та юнацтва

Ще більше подій на афіші Львова

Львів у новинах:

У Львові відсвяткують "китайську весну": що буде цікавого (відео) 

Потяг зі Львова до Києва став "експресом": приїжджатиме швидше на ... 5 хвилин 

Гарячий березень: головні фестивалі та концерти місяця у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах