Фронтмен гурту "Тартак" натякнув, що концерт у Львові був останнім

Фото взято з сайту cultprostir.ua

Фото взято з сайту cultprostir.ua

Дозвілля та їжа
07 березня 2016 15:33

Гурт "Тартак" випустив восьмий за ліком студійний альбом "Ввічність". Попри те, що альбом гурт виклав у мережу ще у листопаді, у Львові він презентував його лише тепер. Прикметно, що концерт у Львові може стати останнім для "Тартака". Колектив готується до свого 20-річчя, яке відзначатиме цього року. Положинський натякає, що після відзначення знаменної дати концертів взагалі може не бути.

Фронтмен гурту "Тартак" натякнув, що концерт у Львові був останнім фото

"В будь-якому разі, це був останній сольник "Тартака", як мінімум, до грудня, а що буде в грудні - покаже час", - написав Сашко Положинський на своїй сторінці у Facebook.

Людей на нашому вчорашньому концерті у Львові було більше, ніж минулого разу в тому ж місці, але менше, ніж минулого раз...

Опубликовано Олександром Положинським 5 марта 2016 г.

Нова платівка суттєво різниться від попередньої "Сімки". Новий альбом "Тартака" - це глибокі тексти, звертання до вічних цінностей, гостросоціальна тематика. Якщо у "Сімці" переважав лірико-розважальний контекст, то "Ввічність" - це творче відображення подій в Україні останніх років.

Під час концерту гурт виконав усі п’ятнадцять треків з нової платівки. "Тартаку" традиційно добре вдалося поєднати легку, доступну форму пісень із серйозними меседжами, закладеними у текстах.

Фронтмен гурту "Тартак" натякнув, що концерт у Львові був останнім фото 1

"Тартак" - один з небагатьох колективів, що наважився не лише на гостросоціальний альбом, а й на осмислення теми Революції Гідності і війни на Донбасі ("Люта зима", "Висота / Ніхто, крім нас", "Кілька хороших хлопців", "Голос крові"). Судячи з реакції військових, яких неможливо було не помітити у концертному залі, така творчість їм потрібна. Позбавлена пафосу і сліз, а водносас до болю гостра і прониклива.

Флагманська композиція "Жити", на яку незабаром має вийти кліп, є органічним підсумком платівки "Ввічність" - оптимістичним і життєствердним. Попри всі негаразди, труднощі і виклики, Положинський закликає жити так, аби фінал був щасливим.

Фронтмен гурту "Тартак" натякнув, що концерт у Львові був останнім фото 2

Фото: zaxid.net.

Не важко зрозуміти, що музично і емоційно "Тартак" залишився в минулому. Торік колектив покинув клавішник Андрій Благун, один з "двигунів" гурту, що не могло не позначитись на творчості. Наразі "Тартак" перебуває у пошуках нової концепції роботи. Уже відбулась зміна менеджменту, і це дещо оживило діяльність гурту. Проте, як зазначив вокаліст, не виключені і зміни у складі музикантів.

Коли чекати наступного концерту "Тартака", наразі невідомо. Нагадаємо, ще у 2014 році Положинський пропонував відсвяткувати 18-річчя "Тартака" прощальним концертом, подякувати одне одному за дружбу та співпрацю і займатися кожному своїми справами. На щастя, гурт існує і досі, інфомує zaxid.net. 

Читайте також: 

Рэпера Гуфа не пустили в Украину

Проліски, шафран, сон-трава: де на Закарпатті шукати море первоцвітів

Завтра перший хід на шаховому чемпіонаті у Львові за співачкою Русланою

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах