Королівськи змії, аксолотль та фретки: яка екзотика живе у квартирах Львова

Фото взято з сайту vmireinteresnogo.com

Фото взято з сайту vmireinteresnogo.com

Дозвілля та їжа
07 березня 2016 16:16

У кожного з нас була чи є мрія утримувати домашнього улюбленця. Найпопулярніший вибір це, звісно, собака чи кіт. Вони завжди лідирують у списку бажаних тварин. Якщо хочеться придбати неординарного улюбленця, то це може бути не по кишені і, врешті-решт, купуєш чотирилапих пухнастиків. До того ж їх можна обрати у притулку чи у знайомих безкоштовно. Але ми знайшли львів’ян, які здійснили свою мрію і мають незвичайних домашніх улюбленців.


Павук-птахоїд


Львівський студент Олег мріяв з дитинства про павука-птахоїда, але це було надто дорого для нього. Хотів самку, адже вони живуть аж до 40 років. Ще підлітком спостерігав за координацією рухів павуків і за тим, як вони умертвляють без зайвих маневрів свою здобич. На той момент юнак утримував вдома ворон, сорок, горобців, а ще сову та кажана. Врешті батьки подарували на день народження бажаного улюбленця. Павука назвав Протеєю, оскільки в той період переглядав серіал "PennyDreadful", де герой Віктор Франкенйштен дав своєму творінню ім’я Протея. Олег пояснює, що доглядати за птахоїдом дуже легко. Витрачає кошти лише на субстрат за 80 гривень, якого вистачає на два роки. Годує раз у два тижні тарганами, яких тепер розводить у домашніх умовах. Навесні, влітку та восени власноруч ловить різноманітних комах для улюблениці.

Королівськи змії, аксолотль та фретки: яка екзотика живе у квартирах Львова фото

"Павуки - це своєрідні інтроверти. Я інтроверт і через це мені здається, що на певному рівні я розумію Протею. Ніби відчуваю, коли її можна взяти, погладити, а коли - краще не чіпати. Вона живе у своєму світі, а я просто спостерігаю за її життям і час від часу беру в ньому участь.Недавно вона почала реагувати на мій голос. Я заходжу до кімнати, починаю щось говорити, а вона, якщо хоче їсти, то вилізає зі свого кубла. Розуміємось ми з нею на інтуїтивному рівні".


Аксолотль, еублефари та пітон Люся


Ветеринар екзотичних тварин Марта щодня лікує незвичних улюбленців. Тому цікавість до нетипових тварин очевидна. Дівчина тривалий час хотіла придбати королівського пітона, але близькі були проти. Та з часом Марта вмовила родину купити змію. Назвала її Люсею. Улюблена їжа пітона ? миші та щурі. Розповідає, що її легко доглядати. Їсть рідко, не шумить, поводить себе пасивно. Прибирати за ними потрібно кожні три дні.

Королівськи змії, аксолотль та фретки: яка екзотика живе у квартирах Львова фото 1

Аксолотль

Окрім пітона, має собаку, кота, рибок, аксолотля та еублефар. Дівчина каже,що всі між собою живуть дружно. Аксолотль? це личинка саламандри, а еублефари ? ящірки. Аксолотлі полюбляють рибку, зоофобусів та мотиль. Еублефари живляться цвіркунами. На утримання своїх домашніх тварин витрачає 70 гривень щомісяця.

Королівськи змії, аксолотль та фретки: яка екзотика живе у квартирах Львова фото 2

Еублефари


Тигрові пітони, королівські змії, полози, ігуана


Багатьох налякає бодай одна змія, яка живе в квартирі. Та історія цього чоловіка розповідає, що один плазун вдома – це надто сумно. Ігор має близько 50 змій. Найбільші за розміром члени родини – це тигрові пітони Іван та Іванка. Максимальна довжина такої змії може сягати до восьми метрів. Вперше Ігор придбав змію ще сім років тому. Та зацікавлення на цьому не припинилось.Чоловік розповідає, що за характером змії дуже різні: спокійні, агресивні, полохливі. Спочатку Ігор купував для улюбленців мишей, кроликів та курей. Та з часом вирішив вирощувати мишей в домашніх умовах. Тепер має їх понад 100.Окрім змій, у квартирі чоловіка є ігуана, павуки та ківсяки (багатоніжки). Ігуану годує зеленню. Тож витрачає кошти лише на закупівлю капусти, салату та ін. Тераріуми для змій Ігор зробив власноруч. Новонароджених плазунів заселяє тимчасово у харчові лотки. А замість субстрату використовує тирсу. Ігор виховує маленьку донечку, яка вже звикла до нетипових тварин і зовсім їх не боїться. Хоч пітони завжди повзають квартирою, куди їм заманеться.

Королівськи змії, аксолотль та фретки: яка екзотика живе у квартирах Львова фото 3


Фретки Блек та Джек


А ця історія розповідає про оптимальний вибір тварин для дітей. Галина з чоловіком спершу хотіли завести собаку або кота, але не хотіли, щоб ті розгулювали квартирою. Оскільки діти наполягали на тому, щоб подарували їм тваринку, батьки вирішили купити двох домашніх тхорів. Аргументуючи це тим, що вони маленькі, енергійні та бешкетні. Назвали братів-тхорів Блеком та Джеком, розрізняють за кольором плямок на хутрі. Фретки мають специфічний запах та це можна владнати, звернувшись до ветеринарного лікаря.

Королівськи змії, аксолотль та фретки: яка екзотика живе у квартирах Львова фото 4

Харчуються м’ясом: курячі четвертинки, індик, кролик. Окрім м’яса, пухнастим улюбленцям треба давати перепелині яйця або курячий жовток, також вітаміни та риб’ячий жир. Щоб догляд був повноцінним, домашнім тхорам треба робити щеплення від різних захворювань. Галина витрачає на утримання своїх улюбленців до тисячі гривень щомісяця, враховуючи шампунь, вітаміни та щеплення.

Джерело: tvoemisto.tv. 

Читайте також: 

Фронтмен гурту "Тартак" натякнув, що концерт у Львові був останнім

У центрі Львова ДТП за участі трамваю: рух паралізовано

Проліски, шафран, сон-трава: де на Закарпатті шукати море первоцвітів

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах