Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз

фото з сайту ua.igotoworld.com

фото з сайту ua.igotoworld.com

Дозвілля та їжа
23 березня 2016 17:29

 Хочете подивитися світ, але побоюєтеся не отримати візу? Чули живі історії від тих, кому це не вдалося?

А чи знаєте ви, що є безліч країн, куди можна поїхати без візи? І, хоча нерідко отримання візи – не настільки страшна процедура, як її малюють, але, звісно, приємніше і комфортніше не обтяжувати себе збиранням необхідних "папірців", простоюванням у чергах, витратами часу, нервів і фінансів. І не займатися вирішенням філософських питань: бути чи бути? Дадуть візу чи не дадуть? Перспектива скасування віз для відвідування країн Шенгенської зони – дуже приємний бонус, в Європі зосереджені дуже цікаві для туристів місця. Але є і чималий список безвізових країн 2016, куди можна вирушити українцям вже сьогодні. А також країн, візи в які можна отримати, не відходячи від домашнього комп'ютера.

До ваших послуг Азія, Південна і Північна Америка, Африка, Океанія, та й та ж Європа, частково. Більше 100 країн світу...


Безвізові країни для українців


Є країни з безвізовим режимом для України, щоб у них поїхати, достатньо закордонного паспорта. Ще бажано подбати про поліси страховки, мати уявлення про країну подорожі і знати телефон найближчого українського консульства.

Не завадить пильність до делікатесів місцевої кухні, нічних купань в океані і до вживання алкоголю з першими зустрічними.


Країни СНД


Наші вчорашні сусіди по комунальному СРСР, що давно роз'їхалися по самостійних квартирах. Цікаві країни з давніми культурами і своїми родзинками. Російську мову розуміють скрізь, проблем з "де ця вулиця, де цей будинок?" бути не повинно.

Азербайджан.

Вірменія.

Грузія (до 90 днів).

Казахстан (до 90 днів).

Киргизстан (до 90 днів).

Молдова.

Таджикистан (до 90 днів).

Узбекистан.


Країни Європи


В основному – це Балкани, а отже, тепле море, Дунай, сонце, монастирі, фортеці, відпочинок на природі, туристичні села, гірськолижні курорти.

Албанія (до 90 днів).

Боснія і Герцеговина (до 30 днів).

Македонія. Сербія (до 30 днів).

Чорногорія (до 90 днів).

Шпіцберген (архіпелаг в Північному Льодовитому океані, частина Норвегії).

Ян-Маєн (острів, що входить до складу Норвегії, але потрібно проїхати через Норвегію, для якої потрібна віза).


Країни Америки


Далекий "Новий світ", змішання народів, культур, мов і кліматичних поясів. Амазонка, озера, потужні водоспади, пам'ятки історії, музика і футбол. І які яскраві країни! Бразилія, Аргентина, Перу... Одна цікавіша за іншу.

Антигуа і Барбуда.

Аргентина (до 90 днів).

Бразилія (до 90 днів).

Гватемала.

Гренада (тільки з туристичним ваучером).

Панама (до 90 днів).

Парагвай (до 90 днів).

Перу (тільки з туристичним ваучером, до 183 днів).

Сальвадор (до 90 днів).

Нікарагуа.

Чилі.

Еквадор (тільки з туристичним ваучером, до 90 днів).

Ямайка (до 30 днів).


Країни Азії


Схід – не секрет, справа тонка. Вас чекають стародавні міста і традиції, грандіозні храмові та палацові комплекси, дивовижні творіння природи і рук людських, морські курорти і барвисті східні базари.

Бруней (до 30 днів).

Туреччина (до 60 днів).

Гонконг (до 14 днів).

Ізраїль (до 90 днів).

Малайзія (до 30 днів).

Китай (можна на шість діб приїхати без візи в Шанхай, Нанкін і Ханчжоу).

Монголія.


Країни Африки


Африка – вона і в Африці Африка.

Тут все дивовижне і заворожує з першого погляду: піраміди і заповідники, акваріуми і вулкани, підводне полювання і популярні ласощі, сувенірні лавки і арт-галереї, баобаби і страусині ферми.

Туніс (з туристичним ваучером, до 30 днів).

Західна Сахара.

Намібія (до 90 днів).

Свазіленд.

Сейшельські Острови (до 30 днів).


Країни Океанії


Океанія – вже сама назва налаштовує на романтику, легенди, на далеке і невідоме. Такою і є ця частина світу. Сотні островів і атолів біля океанських вод з приголомшливими природними пейзажами, що надихали художників і письменників. З доброзичливими тубільцями і незаселеними територіями.

Острови Піткерн в Тихому океані (на 14 днів, при прибуття і відплиття на одному судні). Острови Кука.

Самоа (до 60 днів).

Ніуе (у вільній асоціації з Новою Зеландією, що входить до її складу, до 30 днів). Палау (до 30 днів) і ряд інших островів Мікронезії (тільки з туристичним ваучером).


Країни за внутрішнім паспортом, без закордонного паспорта


Список країн, куди можна поїхати українцю без закордонного паспорта і віз, невеликий. Тільки дві знайомих по колишньому Союзу. І не забудьте вдома свій внутрішній паспорт.

Білорусь (до 30 днів).

Росія (до 90 днів).


Країни зі швидким оформленням візи


Послуги в аеропорту, на кордоні Потрібно знайти спеціальну стійку в аеропорту і викласти на неї атрибути подорожі (паспорт, фото, копії авіаквитків на виїзд з країни та ін.) заповнити візову анкету, внести візовий збір.


Країни Америки


Барбадос.

Болівія.

Гаїті.

Домініка.

Домініканська Республіка.

Сент-Вінсент і Гренадіни.


Країни Азії


Аоминь (Макао; автономія у складі Китаю).

Східний Тимор.

Мальдіви.

Йорданія.

Непал.

Лаос.

Ліван.

Пакистан (в аеропорту міста Карачі).

Таїланд (на кордоні, туристична віза на 15 днів).


Країни Африки


Буркіна-Фасо.

Бурунді (але краще отримувати візу в посольстві).

Маврикій.

Мадагаскар.

Малаві.

Гамбія.

Того.

Уганда.

Джибуті.

Єгипет (у тому числі, Синайська віза безкоштовна).

Замбія.

Кабо-Верде. Кенія.


Коморські Острови


Танзанія.

Країни Океанії

Тонга.

Тувалу.

Фіджі.

Країни зі швидким оформленням візи. Оформлення без посольства Країни, візи в які можна отримати з Інтернету або поштою, без відвідування посольств, консульств чи візових центрів. Заповнюєте в електронному вигляді анкету, скануєте документи, оплачуєте візовий збір карткою або готівкою в банку.


Країни Америки


Сент-Кітс і Невіс.

Сент-Люсія.

Мексика.

Суринам.


Країни Азії


Катар.

Кіпр. Кувейт.

Бахрейн (віза в аеропорту, але дозвіл на її отримання оформляється по Інтернету). Бутан.

Сінгапур (оформлення візи через готель або авіакомпанію).

В'єтнам (віза в аеропорту, але потрібно заздалегідь оформити запрошення по Інтернету).

Іран (планує видавати візи на 30 днів в аеропорту).

Індія (віза до 30 днів, але потрібно заздалегідь оформити запрошення по Інтернету). Камбоджа.

Сирія.

ОАЕ.

Шрі-Ланка (до 30 днів).


Країни Африки


Ботсвана.

Сан-Томе і Принсіпі.

Сенегал.

Гана.

Руанда.

Південний Судан.


Країни Океанії


Австралія (віза в аеропорту, але дозвіл на її отримання оформляється по Інтернету). Вануату.

Маршаллові Острови.

Папуа-Нова Гвінея.


Візові нюанси


Для поїздок в інші країни громадянам України необхідно попереднє оформлення візи в посольствах, консульствах або візових центрах. У закордонному паспорті повинно залишатися не менше 2 чистих сторінок. А для відвідування Брунею – 4 чисті сторінки. Як правило, паспорт повинен бути дійсним не менше 3–6 місяців після повернення з країни. Всі візові нюанси (терміни оформлення запрошення до початку подорожі, сума візового збору, вимоги до фотографій, заповнення візової анкети, копії сторінок паспорта, термін дії паспорта, кількість днів, яке можна провести в країні, кількість грошей, яку потрібно мати із собою під час поїздки та ін.) можна уточнити на сайтах посольств тих країн, в які ви хочете поїхати. Не забувайте, що в списках можуть відбуватися коригування, правила в'їзду можуть змінюватися.

На думку редакції IGotoWorld.com, особливо незабутні враження і захоплюючі подорожі вам може подарувати знайомство з Австралією та Шрі-Ланкою.


Країна кенгуру і ему


Кенгуру і коали, какаду і дикі собаки динго, мегаполіси і ранчо, наскельний живопис і бумеранги від аборигенів, уггі й рожеві діаманти, банджі-джампінг і серфінг по Тихому та Індійському океанах...

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото

Джерело фото: simpletravel.info.

Так, це Австралія – дуже цікава екзотична країна-материк, шоста за площею у світі і одна з найбільш економічно розвинених. Історично – це країна туристів. Спочатку – 40–70 тисяч років тому припливли по морю в ці краї австралійські аборигени, і вони вважаються чи не найпершими у світі морськими мандрівниками. Потім, у 17–19 століттях, Австралію відкривали для себе і вивчали мандрівники з найбільш розвинених на той час країн Європи. Тут створювалися колонії для в'язнів і засланців з Європи. Частина старовинних каторжних австралійських в'язниць сьогодні входять до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 1

Джерело фото: kirstyelizalife.wordpress.com. Пляж Білої гавані.

Одним з головних дослідників Австралії був мореплавець і вчений Джеймс Кук, якому Володимир Висоцький присвятив жартівливу пісню: "Але чому аборигени з'їли Кука? За що – незрозуміло, мовчить наука...". Аборигени ці, до речі, були не австралійські, а з Гавайських островів. Та й не з'їли вони насправді Кука...

Австралія славиться на весь світ красою і різноманітністю своїх ландшафтів природи, самобутньою архітектурою, пляжними курортами, можливостями для занять водними видами спорту, одягом і взуттям з овечої вовни і шкіри крокодилів...

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 2

Джерело фото: pwo.su.

Вас приємно вразять її чудові природні парки, водоспади, густі ліси, моря і гори, незвичайні флора і фауна, багато представників яких ніде більше на земній кулі не зустрічаються. У парку Порт-Кемпбелл знаходиться одна з найпопулярніших австралійських пам'яток – група скульптур-круч, які витесала природа з вапняку. А на острові Філіп-Айленд вечорами проходить дивовижний "Парад пінгвінів" – вони випливають з океану і марширують по пляжу до своїх нірок в піщаних дюнах. Скульптури-кручі в парку Порт-Кемпбелл.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 3

Скульптури-кручі в парку Порт-Кемпбелл. Джерело фото: tourmaster.by.

Якщо захочете побачити дику первозданну природу, то достатньо буде зазирнути в національний парк "Какаду" – об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Незаймана природа і відмінна риболовля – подарунок і від острова Тасманія. 

"Блакитні Гори" – унікальний природний заповідник з горами, покритими евкаліптовими лісами. Приваблює дайверів з усього світу Великий Бар'єрний риф.  Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 4

Джерело фото: adelaidenow.com.au.

Ще в цій країні дуже цікаві міста. Візиткою Сіднея є Оперний театр з парусоподібним дахом, який входить до Списку спадщини ЮНЕСКО. А оригінальний міст Харбор-Брідж є одним з найбільших у світі арочних мостів із сталі. У Мельбурні можна помилуватися поєднанням старовинної та сучасної архітектури і піднятися на оглядовий майданчик майже 300-метрової Вежі Еврика, з якого відкривається чудова панорама міста. У столиці Канберрі можна відвідати Австралійську національну галерею, що має велику колекцію творів мистецтва. 

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 5

Оперний театр Сіднея. Джерело фото: tapetus.pl.

Мистецтву австралійських аборигенів вже 30 000 років, воно вважається найстарішим мистецтвом у світі з тих, що нині існують і продовжують традиції. Біля підніжжя священної для аборигенів гори Улуру вас зустріне безліч наскельних малюнків. 

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 6

Гора Улуру. Джерело фото: deanoworldtravels.wordpress.com.


Подорож зі смаком цейлонського чаю


Шрі-Ланка (колишній Цейлон) – екзотичний острів у Південній Азії, оточене таємницями, загадками і хвилями Індійського океану. Країна буддистських храмів та музеїв давнини, факірів і слонів, піщаних пляжів і красот океанських глибин, коралових рифів і кокосових пальм, тропічних фруктів і бородатих мавп.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 7

Тут можна побувати навіть на Краю світу.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 8

Можна зустріти не тільки мавп, а й оленів.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 9

Мабуть, найбільше Шрі-Ланка асоціюється у нас зі смаковими достоїнствами свого знаменитого цейлонського чаю.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 10

За експортом чаю країна утримує перше місце у світі.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 11Можна вирушити на екскурсію на чайні плантації, побачити, як вирощується чай, познайомитися з традиціями.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 12І, звичайно ж, покуштувати чашечку цього чудового напою.

У Коломбо – найбільшому місті і де-факто столиці країни – можна познайомитися з майданом Незалежності і Президентським палацом, Національним музеєм і парком Галле Фейс Грін. У храмі міста Канді знаходиться священний для буддистів Зуб Будди, а в передмісті Канді – один з кращих на континенті ботанічних садів з безліччю рідкісних тропічних рослин.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 13

В Анурадхапурі вас зустрінуть руїни древніх монастирів і храмів, у містечку Полоннарува – руїни палацу давніх сингалів і величезні статуї Будди, вирубані в скелях.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 14Слонячий розплідник в Пінавелле, концерти співочих риб в Баттикалоа, безлюдний кораловий острів Піджеон, тропічний дощовий ліс Сінхараджа... На території Шрі-Ланки досі проживає древнє плем'я ведів, що веде первісний спосіб життя. Полюють, розводять вогонь за допомогою каменів, чоловіки носять лише пов'язки на стегнах. Веди охоче контактують із туристами.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 15

У Шрі-Ланці можна зайнятися серфінгом і віндсерфінгом, яхтингом і вітрильним спортом, крикетом і дайвінгом, покататися на слонах, вирушити на вертолітну екскурсію і полетіти на повітряній кулі. У Шрі-Ланці можна покататися на слонах.

Львів'янину на замітку: в які країни можна подорожувати без віз фото 16

Автор фотографій зі Шрі-Ланки: Оля Смірнова.

Але, зрозуміло, не тільки Австралія, не тільки Шрі-Ланка. Інші країни теж цікаві. Кожна – по-своєму. Ну що, вже йдете купувати квиток у безвізову країну?

Львів у новинах:

Готелі з басейнами в Карпатах: фото, ціни 2016

ТОП-6 наймістичніших замків Західної України: історія та легенди

ТОП безкоштовних музеїв Карпат

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах