Найвідоміший львівський мандрівник порадив як почати подорожувати (відео)

фото з сайту openmind.com.ua

фото з сайту openmind.com.ua

Дозвілля та їжа
05 квiтня 2016 17:19

Найвідоміший львівський мандрівник повернувся із Південної Америки. Орест Зуб об'їздив 68 країн світу, більше 200 тисяч кілометрів, а це п'ять разів навколо Землі.

Почав подорожувати ще із студентських років:

"В одного з наших одногрупників батьки поїхали в Єгипет, батько залишив машину і ми дружно після пар в середу кинули наші наплічники з книжками в авто і поїхали в Литву. І це відчуття пригоди почало все більше і більше розвиватися. І коли закінчився університет, коли часу стало більше, то замість того, щоб вкоренятися, так, як більшість людей роблять з пошуками роботи, я відправився на стажування в Індію", -розповів Орест Зуб.

А далі так затягнуло, що мандри стали його способом життя. Разом із дружиною фотографом Мартою Троцюк вони на кілька місяців зриваються з місця і гайда у пошуках пригод.

Орест Зуб одночасно відпочиває і працює. Онлайн проводить тренінги про бізнес, подорожі, саморозвиток.

А щойно подружжя повернулося із Південої Америки, де об'їхали більшість країн континенту:

"У нас це зайняло всього три місяці. Ми прибули до берегів Бразилії круїзним лайнером з Канарських островів через Атлантичний океан. І от з точки, як ми ступили на землю Південного континенту і до часу, коли ми вилетіли з столиці Перу Ліма в США, минуло рівно три місяці", - згадують мандрівники.

"Побачили усього потрошки. Хотілося не бути як туристи весь час. Хоча й туристом теж бути кльово, там піти на водоспад Іґуасу, побути на пляжі в Ріо-де-Жанейро - Копакабана. Але також дуже важливо поспілкуватися з місцевими людьми, пожити в Буенос-Айресі, як місцевий мешканець. І це все формує цілу подорож. Коли ти не просто собі їдеш в одному напрямку і дивишся тільки на природні красоти, або лише по готелях зупиняєшся, або автостопом. Ні, в нас все поєднується і найцікавіше - ця частина мандрів, що все гнучко, все вільно", - каже подружжя.

На місяць на подорожі, за словами мандрівників, треба принаймні 700-1000 доларів. Воно дає можливість відносно вільно подорожувати по більшості країн світу.

"Де б ви не тицьнули пальцем на земній кулі, де живуть люди, а люди живуть майже всюди, завжди є місце, де зупинитися, де поїсти і як добратися з точки А в точку Б. З тим проблем взагалі ніколи ніде нема"- додав Орест Зуб.

Для тих, хто хоче почати мандрувати, але не знає, з чого почати, Орест Зуб має поради:

"Найкращий спосіб почати подорожувати просто купити квиток. Все. Ви купуєте квиток, у вас є дедлайн, це така точка невідворотності, після якої починаєте планувати свою мандрівку. І як показує практика, будь-яка подорож починається ще задовго до фізичного прибуття в певний напрямок. Для того, щоб економити на проживанні, забронюйте наперед на сайтах готель чи хостел або зареєструйтеся на couchsurfing", -радить Орест.

Джерело: zaxid.net

Львів у новинах:

ТОП-10 советов и лайфхаков, как путешествовать дешево, интересно и безопасно

Дворняжка зі Львова об'їздила вже 10 країн ЄС: відео

Летай дешевле: 9 лайфхаков, как сэкономить на авиабилетах

Диван почекає: як розважитись у Львові на цьому тижні

ТОП фестивалів цієї весни на Західній Україні

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах