Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф

соціальні мережі

соціальні мережі

Дозвілля та їжа
14 квiтня 2016 12:50

Попереду травневі вихідні, тож варто заздалегідь спланувати свій відпочинок. Димок вогнища, запах шашликів та квітучих дерев - це те, з чим завжди асоціюються у нас весняні свята.

Львів’янину на замітку: як відпочиваємо на травневі свята та Великдень

Львів'яни полюбляють такі місця для пікніків як Раковець, Шкло, село Поршна біля Липник, Воля Гамулецька (Брюховичі), Завадів і інші. 

Але розпалювати ватри можна лише там, де є спеціально обладнані для вогнищ місця. 

Як не нарватися на штраф та не зіпсувати собі відпочинку. VG  Львів  розповів головний спеціаліст лісового господарства області  Зіновій Штогрин .

- За порушення правил пожежної безпеки у лісі чи в лісовій зоні передбачена адміністративна відповідальність, тобто штраф у розмірі від 18 до 51 гривні. Якщо ж ви запалили вогнище на  стерні, луках або пасовищі, то за випалювання цих територій порушникам доведеться сплатити штраф від 170 до 340 гривень, а адміністративним особам за такі порушення штраф накладається ще вищий - 850-1190 гривень.

У ЛОДа розробили спеціальну мапу рекреаційних зон Львівщини, де можна відпочити не порушуючи закон.

Поза конкуренцією, як і завжди, залишаються місця відпочинку біля води. Де саме ви можете  провести своє дозвілля підкаже  VG Львів.


Озеро в селі Задорожнє


Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф фото

У народі це озеро ще називають Байкалом. З міста до нього близько 40 км.

На озері можна порибалити і привезти гарні трофеї: окуня, а якщо пощастить, то й щуку. Проте необхідно дотримуватись правил любительської риболовлі.

На озері Байкал (Задорожнє) працює декілька баз відпочинку і є приватний сектор. На відпочинковій території є альтанки, лазня, будиночки.

Ціни:

Оренда альтанки і мангала (разом) коштує 50 гривень

вхід і в'їзд - безплатно.

Як доїхати:

Якщо ви на своїй машині - треба їхати в сторону Миколаєва, в селі Комарно повернути праворуч, їхати до кінця села, а потім знову повернути праворуч, рухатися в бік дач по бетонній дорозі.

Електричкою "Львів-Лавочне" - від приміського залізничного вокзалу щодня в 09.00 і 14.00. Квиток до села Задорожнє коштує 7 гривень.

Важливо: оскільки сезон ще не відкрився, за словами адміністратора відпочинкової зони Аліни, зараз можна скористатися старими цінами за мангал, альтанку. Літом  вартість цих послуг буде скоригована. Ну а поки що вхід і в'їзд на територію озера - безкоштовні.


Винниківське озеро


Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф фото 1Найпопулярніше серед львів'ян місце відпочинку ще з радянських часів - Винниківське озеро і сьогодні має високий рейтинг. Мабуть, велику роль відіграє та обставина, що до нього з міста їхати найближче та й транспорт ходить добре. Озеро оточує ліс і воно захищене від дороги  зеленим щитом.

До речі, адміністрація  озера запевнила VG Львів, що на травневі свята пролонгують ще старі ціни, тому відпочивати і смажити шашлики, орендуючи мангал на озері та альтанку, можна буде ще за минулорічними цінами аж до 15 травня.

Ціни:

Вхід - 15 гривень з людини (дітям до 12 років - безкоштовно)

Стоянка автомобіля - безкоштовно, заїзд на територію озера - 50 грн.

Оренда альтанки з мангалом - 100-150 грн. в день (в залежності від розмірів)

Як доїхати:

Автобуси № № 5-а, 36, 40, 110, 102, 105, 147.


Брюховицьке озеро


Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф фото 2Озеро вважається  одним із найбільш затребуваних, бо знаходиться поруч зі Львовом. Відпочити можна тут дешево і сердито. Є пляж, наполовину піщаний, наполовину - зарослий травою. Саме озеро неглибоке, тому без побоювання можна відпочивати з дітьми.

Дуже популярні серед львів'ян старі добрі брюховицькі чебуреки у знаменитій  чебуречній, яка славиться ними ще з радянських часів. До речі, тут вони  найсмачніші, ніж будь де у місті.

За словами власниці озера, сезон поки що не відкрився, хоча приїжджати і смажити шашлики можна. На озері є великі альтанки на 15-20 людей.

Ціни:

Оренда великої альтанки коштуватиме - 300-500 грн.

Оренда мангалу - 50 грн.

Дрова - 50 грн. Це ціни на квітень до початку травня. З травня вартість послуг буде скоригована.

Вхід -  15 грн. з людини

Автомобілі на пляж не заїжджають

як доїхати:

Автобуси № № 8, 22


Глинна Наварія


Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф фото 3На це величезне озеро, яке розташоване за декілька кілометрів від Львова - варто приїхати подихати свіжим повітрям. На окультуреній території біля ресторану "Озеро"  до послуг відвідувачів - альтанки, де можна посмакувати шашликами і рибними блюдами місцевого ресторану.  А оскільки озеро дуже велике, то на решті його території люди ще й рибалять.  

 Правда, якщо захочете посмажити "заборонені" шашлики на природі, доведеться подбати  про усі підручні засоби для цієї  забаганки: назбирати дров, чи привезти з собою, не забути мангал і т.д. І не забувати, що за відсутності облаштованих для вогню місць, розпалювання вогнища карається штрафом.  Але, як кажуть, як відпочивати, кожен вибирає сам.

Як розповіла VG Львів адміністратор ресторану "Озеро"  пані Мирослава, на території  облаштованого відпочинкового комплексу шашлики смажать кухарі, а клієнти лише вибирають собі альтанку.

ЦІНИ:

Вхід і в'їзд - безкоштовно

як доїхати:

Машиною (озеро знаходиться в 10 км від Львова) або будь-якою маршруткою, яка їде на Пустомити (відправляються з приміського ж / д вокзалу).


Мала Швейцарія


Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф фото 4

Так в народі називають  мальвниче озеро в лісі, яке розташоване неподалік від кільцевої дороги при виїзді зі Львова по вул. Зеленій (5 км від Львова).

Водойма досить велика, але не дуже чиста. Пляж - піщаний, є "жабник" для дітей. Через озеро перекинутий міст, з якого відкривається  мальовничий краєвид. На березі можна орендувати альтанку з мангалом, а також взяти напрокат човен. Є кабінки для переодягання, душ, лавки з парасольками, гойдалки-каруселі, туалети, смітники та місця для куріння. Всім цим можна користуватися безкоштовно. 

Ті ж відпочивальники, які хочуть  залишитись на базі на декілька днів, можуть розташуватися у готелі, який збудовано на березі озера.

Вже в середині літа, у лісі, який оточує озеро, можна зайнятися "тихим полюванням" і знайти найсправжнісінькі білі гриби. Декілька років тому любителі риболовлі приїжджали сюди на рибалку і, крім риби, ловили ще й раків. Зараз риболовлі у "Малій Швейцарії" вже нема.

ціни на травень:

за вхід з дорослої людини - 30 гривень,

за автомобіль - 20 грн.

оренда альтанки - 210-240- 295 грн. Залежить від кількості людей.

Є дві великих альтанки на 20 і більше чоловік - оренда коштуватиме 345 гривень.

Оренда мангалу з дровами - 120 грн.

Літні ціни будуть іншими.

Як доїхати:

Без машини - складно. До найближчої маршрутки доведеться йти 2 км пішки.

Львів у новинах:

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Червона рута, крокуси та магнолії: що, де і коли цвіте в Україні

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах