Чому у Львові не можуть подолати стихійну торгівлю

фото з сайту zik.ua

фото з сайту zik.ua

Дозвілля та їжа
14 квiтня 2016 15:57

З настанням тепла поблизу Львівських ринків розростається небачених масштабів стихійна торгівля сільськогосподарською продукцією – м’ясо, молоко, сир, яйця тощо продають просто на землі. Причому до Львова масово їдуть селяни з інших районів та областей, які хочуть реалізувати свою сільгосппродукцію. Такими є теперішні реалії і "Муніципальна дружина", патрульна поліція спільно з представниками районних держадміністрацій Львова намагаються спільними зусиллями побороти стихійну торгівлю. Але найбільша проблема в тому, що селянам і багатьом мешканцям зручніше продавати і купувати продукти харчування на хідниках, ніж заходити з цією метою на ринок.

Про це у коментарі IA ZIK сказала заступник голови Франківської районної державної адміністрації м. Львова Ольга Струмеляк.

"Ми занепокоєні санітарним станом вулиць міста Львова і станом здоров’я його мешканців. Люди продають продукти харчування на хідниках в жахливих санітарних умовах. У них нема довідки від санстанції чи ветеринарної служби про свій товар – м’ясо, кури, сир, сметану, молоко тощо", – зазначила Ольга Струмеляк. За її словами, у Франківському районі Львова є ринки: біля універмагу на вулиці Володимира Великого, на вулиці Науковій, – там є вільні місця, які адміністрація готова надати селянам. Загалом у Львові є 28 ринків, 1000 торгових місць. Ольга Струмеляк повідомила, що вони постійно ведуть переговори з адміністрацією ринків і моніторять ситуацію, проте селяни воліють зупинятися саме на Привокзальному ринку, бо їм так зручніше. "І тут найбільшою проблемою є те, що люди купують продукти із землі. Мешканці міста Львова підтримують стихійну торгівлю", – підкреслила Струмеляк.

Вона також розповіла, що постійний моніторинг ситуації на Привокзальному ринку показує, що на сьогодні дуже багато селян, які приїжджають до Львова з Тернополя, Бродів, Коломиї, Волині, не хочуть продавати на ринку. "Ми проводимо роз’яснювальну роботу, на які ринки можна їхати. Але багато людей зациклилися на тому, що на Привокзальному добре продати. На другому поверсі цього ринку вже зробили місце для продажу сільгосппродукції. Також у передвеликодній період "Львівська залізниця" віддала в оренду одну автостоянку, де будуть реалізовувати штучні квіти і розсаду. Проте, навіть за таких умов один Привокзальний ринок не зможе помістити усіх охочих продавців", – повідомила чиновник.

Чому у Львові не можуть подолати стихійну торгівлю фотоФото: ZIK

Директор ЛКП "Муніципальна дружина" Юрій Діль повідомив, що у період з 15 березня по 7 квітня "Муніципальною дружиною" було складено: 34 протоколи з приводу несанкціонованої торгівлі по місту Львову, 28 протоколів – з вилученням товару і справи передано до суду.

За його словами, біля Привокзального ринку, муніципальна дружина чергує у дві зміни разом з районною держадміністрацією і райвідділом міліції – з 7.00 вранці до обіду і у вечірній час патрулюють "блошиний ринок" на вулиці Городоцькій.

"На сьогодні ми товару не вилучаємо, просто людям роз’яснюємо, що це неправильно і не даємо розкладатися. На вулицях Кропивницького, Федьковича, до повороту Тобілевича не даємо розгортати стихійну торгівлю перекупкам і тим, хто виходить з базару, через те, що вулиці більше людей проходить і легше продати. Щодо тих, хто ввечері продає на вулиці Городоцькій, викликаємо в разі потреби патрульну поліцію і роз’яснюємо, що це неправильно. І так працюємо у всіх районах міста Львова", – розповів Діль.

Він також повідомив, що мешканці прилеглих вулиць надсилають десятки звернень до міської ради з приводу того, що вони готові допомагати, бо після стихійних ринків залишається дуже багато сміття. Загалом на Привокзальному ринку працюють від 7 до 15 представників "Муніципальної дружини". 

Львів у новинах:

Будь обережним: шахраї видурили у львів’янки 4500 гривень 

Контролюй: на сайті міськради з’явилася карта бюджету Львова 

Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах