Як святкуватимемо День Львова: повна програма

фото з сайту leopolis.news

фото з сайту leopolis.news

Дозвілля та їжа
14 квiтня 2016 16:28

 Львів знову запрошує  на свої уродини. Цього року славетне місто Лева, одне з найпрекрасніших історичних і культурних перлин України, святкує день міста під гаслом "760 років унікальних історій. Розкажи свою".

Триватимуть святкування з 1 по 8 травня і розпочнуться світлим Великоднем. Тож кожен правдивий львів’янин піде до церкви освятити паску і понесе вулицями міста радісну вість: "Христос Воскрес!" А потім, вбрані у барвисті вишиванки дорослі й малюки, закрутять кривого танцю у Шевченківськім гаю і влаштують на Обливаний понеділок справжню атракцію боїв із водою прямісінько на площі перед міською радою.

І з того часу пишно прибрані вулиці Львова перетворяться у суцільну атмосферу свята. Пахнутиме кавою й шоколадом із кожної затишної кав’ярні, а дерева заквітчаються писанками, які, до речі, створюються у передвеликодній час, на Фестивалі писанок. У магічному розписі яйця беруть участь не лише відомі митці, а й аматори та учні львівських шкіл. І просто під відкритим небом у Дні міста можна спостерігати театралізовані вистави, забави, конкурси, фестиваль-парад дитячих колективів, акторів на ходулях, лицарів в обладунках й, мимоволі, захопившись дійством, стати їх учасником.

lviv-fest-2-600x398

Основними локаціями будуть: центр міста, Шевченківський гай, парки. Організатори запланували цікаві історії для Левандівки, Рясного, Збоїщ, Сихова, Старого Ринку Green Rynok. На площі Ринок виступ духовного оркестру з Австрії, а біля пам’ятника Тарасу Шевченку показові виступи спортивних організацій міста. Історія центру міста взагалі є унікальною. Тут переплітаються українська та вірменська, польська та єврейська, німецька та австрійська і безліч інших культур. Саме тому центральна частина Львова перебуває у спадщині ЮНЕСКО.

Уже традиційно, 7 травня, у День міста, на урочистих зборах у Львівській міській раді відбудеться вручення ключів від міста і книги історії Львова. Також Львів дізнається імена переможців у номінаціях "Шляхетна львівська родина", "Львів’янин року" та "Почесний громадянин міста". А ще у перші дні травня Львів вабить туристів і бавить усіх гостей прекрасним етно-джазовим міжнародним фестивалем "Флюгери Львова". Тут шпацерують вулицями львівські батяри і вчать пивної культури на Фестивалі пива.

pasha-lvov-z_1

Поринути в атмосферу спокою і помолитись добре 8 травня, в День пам’яті та примирення на екуменічному молебені у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. І, звичайно ж, привітати свою рідну матусю із Днем матері, випивши надвечір запашної кави у тихому дворику.

Словом, у Львові варто залишитись на цілий травень і, повірте, щодня у вас буде нова історія із різнобарвним феєрверком подій. Цей шляхетний пан Львів ще має чим дивувати, має що відкривати у ваших серцях. Вам залишається лише ступити на бруківку і сказати: "- Привіт, Львове!"

Програма святкування Дня Львова – 2016

24 квітня – спектакль "Страсті Христові" на площі біля пам’ятника митрополиту Андрію Шептицькому;
1-2 травня – "Великдень в Гаю";
2 травня – обливаний понеділок на площі Ринок;
3 травня – історії Левандівки, Рясного і Збоїща;
6 травня – 13.00 – святкування Дня св. Юрія;
6 травня – на протязі всього дня – виступи музичних колективів на площах міста (пл. Ринок, пл. Яворського, вул. Л. Курбаса, Бернардинський дворик, вул. Бр. Рогатинців, пл. Музейна та інші);
6 травня – вечір – виступи духового оркестру з Австрії на площі Ринок;
7 травня – фестиваль оркестрів на Сихові (Польща, Україна);
7 травня – міська хода (початок о 14:00 від пл. А. Міцкевича – проспект Свободи – вул. П. Беринди – пл. Ринок);
7 травня – 15.00 – вручення ключів від міста і книги історії Львова. Спільне виконання гімну на площі Ринок;
7 травня – о 19.00 – вистава театру “Воскресіння” пл. Свободи;
7 травня – велосніданок і велопробіг, а також вулична вистава театру “Воскресіння” (вул. Під Дубом, 7б);
7 травня – показові виступи спортивних організацій міста на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку;
7 травня – Історії Старого Ринку Green Rynok – альтернативна зона відпочинку радіо Skovoroda (тематичний ефір);
7 травня – святковий концерт на площі Ринок. Виступ танцювальної групи Apache;
8 травня – День пам’яті та примирення;екуменічний молебень
9 травня – Інавгурація Європейської столиці культури у Львові.

1-2 травня щорічно святкують День батяра цього року з’ясувати чи буде відбувався 7 років поспіль. Батяр – розумний, галантний і романтичний забіяка, котрий вдягає метелика, чорного капелюха і бере до рук тростину. В кнайпі "Батярська канцелярія" на площі музейній вас офіційно посвятять у батяри і вручать іменне батярське посвідченя.

У програмі святкувань можливі зміни.

Джерело:leopolis.news

Львів у новинах:

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф 

Львів'янину на замітку: куди не варто їхати на травневі свята 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах