У Львові встановили писанку-вказівник

фото з сайту 032 ua

фото з сайту 032 ua

Дозвілля та їжа
18 квiтня 2016 15:46

18 квітня, у Львові відбулось офіційне відкриття Фестивалю писанок. Цьогоріч львів’ян та гостей міста потішить не лише півсотні гігантських авторських великодніх яєць, а й незвичайна писанка-вказівник, яка показуватиме напрямки та відстані до більшості музеїв Львова. Символічно, що такий вказівник встановили саме на площі Музейній.

Організатори фестивалю вважають, що саме така писанка має привертати увагу людей та спонукати їх відвідувати музеї Львова, адже їх у місті дуже багато і всі вони цікаві та оригінальні.

"Ідея створення такого вказівника виникла уже давно. Для гостей міста та й самих львів’ян дуже важливо мати певний орієнтир, який правильно покаже шлях до більшості музеїв у місті. Тому напередодні фестивалю, ми вирішили створити писанку-вказівник. Наразі вона вказує шлях до близько 20 музеїв, але є ще порожні місця. Ми буде дописувати вказівники і до інших львівських музеїв. Також думаємо, що цікаво було б зробити ще один об’єкт, який буде вказувати шляхи до європейських музеїв", – розповів організатор Фестивалю писанок у Львові Андрій Сидор.

Як зазначають організатори, якщо управління архітектури Львівської міської ради не буде проти, то писанка-вказівник залишиться на площі Музейна на постійній основі.

Над конструкцією арт-об’єкта працювали львівські ковалі, а концепцію розробляли львівські митці. Сама писанка створювались недовго: декілька безсонних ночей – і чудовий арт-об’єкт готовий. Хоча довше працювали над ідеєю розміщення вказівника, адже все треба було детально та правильно обдумати.

Пригадали організатори фестивалю і про благодійну акцію "Добра справа", яка відбувається у рамках Фестивалю писанок. Цього року збір коштів буде відбуватися з метою допомогти дитячому відділенню ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Тож гроші за участь у майстер-класах у великодній арт-майстерні, від продажу свічок-писанок у Львівській свічковій мануфактурі та мистецьких писанок з Галереї писанок в період з 15 квітня до 8 травня буде скеровано на "Добру справу".

Нагадаємо, у центрі Львова уже з’явився головний арт-об’єкт Великодня. 

Джерело: zik.ua

Львів у новинах:

У Львові відкрився фестиваль писанок (фото)

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Чому святкувати Великдень варто на Західній Україні (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах