ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні

Новина - Дозвілля та їжа - ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні

Новина - Дозвілля та їжа - ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні

Дозвілля та їжа
05 травня 2016 12:01

Літо – найкраща пора для мандрів та розваг на свіжому повітрі. Саме влітку в Україні проходять наймасштабніші опен-ейри за участі безлічі зірок. VG Львів пропонує перелік головних фестивалів Західної України, що відбудуться з липня по серпень.

Читайте також: ТОП фестивалів цієї весни на Західній Україні


Carpathian Yoga Fest


ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото

На початку червня у карпатах відбудеться третій щорічний міжнародний фестиваль йоги "Carpathian Yoga Fest 2016".

За словами організаторів, під час фестивалю гості зможуть скористатися просторим залом для практики йоги разом із відомими майстрами та вчителями йоги. Проживання буде організовано в комфортабельних номерах готелю "Буковель" (оплачується окремо). Для любителів кемпінгу буде працювати наметове містечко. Для вегетаріанців, веганів і сироїдів організують спеціальну кухню.

У програмі фестивалю будуть також презентації, майстер-класи та тренінги від відомих практиків і теоретиків техніки йоги. Для любителів активного відпочинку у вільний час будуть проводитися екскурсії по Карпатам, рафтинг, катання на конях, велосипедах та інше.

У вечірній вільний час - гостей чекають різні музичні шоу програми в стилі ambient new age music і читання мантр.

Сайт 

Фейсбук 

Вконтакті 

Де: Буковель

Коли: з 4 по 10 червня 2016 року

Ціна: за 7 днів - 200 USD и 100 USD за один день.


Зашків


ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 1

З 17 по 19 червня 2016 року з нагоди 125-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця, відбудеться традиційний фестиваль "Зашків". Захід відбудеться біля озера в підніжжі гори Берекавиці, повідомили організатори.

Цього року буде значно розширено кількість заходів у рамках фестивалю, які поділені на три блоки:

Науково-теоретичний блок – науково-практична  конференція у музеї Євгена Коновальця; інтелектуальні локації; панельні дискусії та обговорення  актуальних тем з провідними експертами України.

Спортивно-виховний блок – велопробіг від "Степана до Євгена"; фестиваль активного туризму; теренові ігри; лазербол; квест; футбол босоніж; майстер-класи та інше.

Культурно-мистецький блок  – форум української книги; літературний вечір актуальної творчості; ніч кіно та фотовиставки; катання на козацькій чайці та змагання на байдарках; мистецька зона;  локації кримськотатарського та білоруського народів, які представлятимуть свою культуру, а також виступи українських гуртів та інше.

Учасники: Kozak system, Антитіла, Тінь сонця, Ot vinta!, Cover jam, Rockoko, Мері, Фіолет, Lemberg Hills, Монополія, Гримить, Хмародери, Патроничі, Рай з твоїх снів, 46 кабінет, ВІА Передзвін. 

Програма:

ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 2ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 3ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 4ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 5ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 6ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 7ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 8

Сайт

Вконтакті

Фейсбук

Де: Львівська область, село Зашків

Коли: з 17 по 19 червня

Ціна: вхід вільний


Alfa Jazz Fest

ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 9

З 24 по 27 червня 2016 року у Львові відбудеться шостий міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Традиційно на трьох сценах в центрі Львова виступатимуть кращі джазові виконавці США, Європи та України.

Програма кожної сцени - це концерти виконавців, які сьогодні творять джазову історію в Україні, Європі та США.

Читайте також:  Організатори Alfa Jazz Fest ввели обмеження на продаж квитків

Серед хедлайнерів Alfa Jazz Fest 2016 - легендарний джазовий гітарист Пет Метіні, володар 20 премій Grammy в 12 різних категоріях. Концертом у Львові 24 червня музикант розпочне свій тур по Європі з новою програмою та новою групою. За результатами голосування "Обирай хедлайнера Alfa Jazz Fest 2016" Пет Метіні увійшов до Топ-5 найбільш очікуваних в Україні музикантів, адже його єдині гастролі в Україні відбулися в далекому 1987 році. Вперше на сцені ім. Едді Рознера виступатимуть не два музичні колективи, як завжди, а відбудеться один великий концерт групи видатного музиканта. 

25 червня на сцені Alfa Jazz Fest виступить квартет триразового володаря Grammy Бренфорда Марсаліса зі спеціальним гостем, відомим вокалістом Куртом Еллінгом. В цей день також дасть концерт відомий кубинський джазовий трубач Артуро Сандоваль. На рахунку Сандоваля 10 премій Grammy і 17 номінацій на премію. У 2013 році Артуро отримав Presidential Medal of Freedom особисто з рук президента США Барака Обами. 

Ще одним з хедлайнерів Alfa Jazz Fest 2016 стане відома джазова співачка Дайан Рівз. Вона отримала 5 премій Grammy і є єдиною вокалісткою, яка має три Grammy за альбоми, що вийшли поспіль. 

Не менш зірковим буде склад музикантів, що виступатимуть на сценах в центрі міста - на Площі Ринок (24-27 червня) та біля Палацу Потоцьких (25-27 червня). На Площі Ринок планується відкриття фестивалю за участю відомого українського піаніста, автора музики та аранжуваньВадима Неселовського, який презентує програму з Академічним молодіжним симфонічним оркестром "ІNSO-Львів".  Також виступить американський джазовий фьюжн гітарист Дін Браун, гітару якого можна почути більш ніж на 200 альбомах.

Традиційно в 2016 році буде представлена широка географія учасників фестивалю, передбачаються виступи колективів з Великобританії, Італії, Австрії, Польщі, Німеччини, Франції, США, України. Всього за 4 дні фестиваль відвідають більше 100 музикантів з понад 10 країн світу.

Окрім концертів, гостей фестивалю чекає насичена програма спеціальних заходів Alfa Jazz Fest 2016. Серед них, один із корифеїв українського джазового руху Леонід Гольдштейн проведе серію джазових кінопоказів впродовж трьох днів у парковій зоні. Відвідати кінопокази зможуть усі бажаючі безкоштовно. 

Вперше за історію фестивалю з метою підтримки та просування молодих талановитих українських музикантів планується проведення workshop Майкла Абене – відомого піаніста, композитора і аранжувальника одного з найвідоміших європейських біг-бендів: WDR Big Band. Аранжування Майкла Абене звучать по всьому світу, в тому числі для таких музикантів: Randy Brecker, Paquito D'Rivera, Joe Lovano, John Scofield, Patti Austin, Mike Stern, Gary Burton, Dave Liebman, Bill Evans, Kurt Elling, Eddie Daniels, Tom Harrell.

Також на гостей фестивалю чекає відкрита лекція Ларрі Епплбаума, головного спеціаліста відділу музики Бібліотеки Конгресу США, радіоведучого і продюсера телепрограми "The sound of surprise" та журналіста одного з найавторитетніших джазових видань "Jazz Times". До речі, Ларрі Епплбаум раніше вже виступав з лекцією у рамках Alfa Jazz Fest в 2012 році.

Усі бажаючі зможуть безкоштовно насолоджуватись виступами зірок у пікніковій частині головної сцени фестивалю в Парку культури.

ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 10

Сайт 

Фейсбук 

Де: Львів, Площа Ринок

Коли: 24 - 27 июня, 12:00

Ціна: від 450 грн. 


Файне Місто


ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 11

Open-air - фестиваль "Файне Місто" в Тернополі - це чотири дні музики, більше 80 відомих груп України та інших країн світу, шість музичних сцен, наметове містечко і безліч розваг.

В цьому році фест знову розкинеться на території міжнародного аеропорту "Тернопіль", що дозволяє вмістити більше 10 тисяч меломанів із різних куточків країни.

Хедлайнерами головною фестивальної сцени стануть гурти BRUTTO, ТНМК, "Тартак".

Попередньо оголошені наступні учасники:

MAIN STAGE: PAIN (Швеция), Zdob si Zdub (Молдова), Brutto (Белорусь-Украина), O.Torvald, ТНМК, Onuka, Тартак, Элизиум (Россия), Pianoбой, Rideau (Швеция), Epolets, Рокаш, Ричи Колючий (Rammstein tribute) ...

LIGHT STAGE: David Brown "Brazzaville" (США), The New Division (США), Rocky Leon (Австрия), Один в каное, Fleur, The Static Age (США), Vivienne Mort, DaKooka Live Band, Brunettes Shoot Blondes, Хамерман Знищує Віруси, Оркестр Че, Colaars, Sasha Boole…

DARK STAGE: Eskimo Callboy (Германия), Jinjer, Leons Massacre (Австрия), Анна, Stoned Jesus, Порнофильмы (Россия), Morphine Suffering, Skinhate, Fontaliza, Merva, MegamasS, Space Of Variations, Detach ...

Крім музичної програми, фестиваль буде доповнюватися різноманітними розважальними локаціями: спортивні зони, арт-зона, салон краси, велопрокат, кінопокази, літературна зона, лекторії, вуличні театри, дитяча зона, ігрова зона, атракціони, караоке, хендмейд ярмарок, майстер-класи.

На території "Файного міста" буде працювати фестивальна інфраструктура: наметове містечко, фудкорти, душові кабіни, пункти підзарядки телефонів, біотуалети, камери схову, бюро знахідок та інше.

ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 12

Сайт

Вконтакті

Де: аэропорт міста Тернопіль

Коли: 7 - 10 липня 2016 року

Ціна: від 250 грн.


Woodstoсk Ukraine


ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 13

5-й за рахунком фестиваль пройде на Львівщині, поруч зі знаменитим Свірзьким замком. Поки його локації точно не визначені, але їх планування, зі слів організаторів, буде з урахуванням зростаючої популярності заходи та зростанням чисельності глядачів. 

Цього року Фестиваль зібрав понад 15 000 глядачів. Були організовані дві сцени, на яких виступали гурти та виконавці з різних країн.
Програму майбутнього фестивалю доповнять: театральними постановками, перфомансами, майстер-класами та багатьом іншим.

Будуть організовані облаштовані території для проживання в наметах. Анонсування гуртів на Woodstock Ukraine 2016 відбудеться згодом.

Сайт 

Вконтакті 

Фейсбук 

Де: Львівська область,

Коли: 28 - 30 липня

Ціна: вхід вільний. 


Тустань


ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 14

Фестиваль "Тустань" — неповторне культурно-мистецьке явище під відкритим небом недалеко від Львова (приблизно 120 км), в Сколівському районі, біля села Урич. Він покликаний популяризувати українську самобутність та познайомити гостей з унікальною історією походження краю. 

В рамках фестивалю гостям пропонуються концерти, середньовічні тематичні ігрища, вистави, майстер-класи тощо.

Докладна програма фестивалю ще не оприлюднена, але організатори вже анонсували проведення івенту в цьому році.

Вконтакті 

Фейсбук 

Де: Львівська область, Сколівський район, село Урич

Коли: 5 - 7 серпня


Бандерштат


ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 15

Всеукраїнський фестиваль української альтернативної музики "Бандерштат" — уперше проведений 2007 року й відтоді став щорічним. Проходить на Волині, у місті Луцьку.

На фестивалі відбуваються виступи багатьох українських гуртів та проведення майстер класів різного спрямування, котрі пропагуватимуть проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність тощо.

Перелік учасників:

BRUTTO, Джамала, Брати Гадюкіни, Morphine suffering, O.Torvald, Анна, Антитіла, Тартак, Гайдамаки, Веремій, Stoned Jesus, Epolets, Фіолет, Karna, Роллікс, Жадан і собаки, Arlett, Freedom.

Сайт 

Вконтакті 

Де: Луцьк

Коли: 5-7 серпня

Ціна: від 350 грн. 


ZaxidFest

ТОП головних опен-ейрів літа на Західній Україні фото 16

З 19 по 21 серпня 2016 року, напередодні Дня Незалежності України, під Львовом пройде вже традиційний фестиваль Zaxid, до якого готуються не ціле літо, а цілий рік. Назва події поєднує у собі місце розташування фестивалю в Україні та приналежність до культури Європи.

Учасники:

Головна сцена
- Crystal Castles (CA)
- Enter Shikari (UK)
- Hollywood Undead (USA)
- Oomph! (GER)
- IAMX (UK)
- Воплі Відоплясова
- Zebrahead (USA)
- Zdob si Zdub (MD)
- Brutto 

Рок сцена
- DevilDriver (USA)
- Emmure (USA)
- We butter the bread with butter (GER)
- Black Peaks (UK)
- Брем Стокер

Інді сцена
- Balthazar (BE)
- Pianoбой
- Vivienne Mort
- 5 Vymir

Нічна сцена
- Jamala

Слідкуйте за списком учасників, до фестивалю він буде постійно доповнюватись новими іменами.

Вхід на фестиваль платний. У вартість вхідного квитка входить розважальна програма. Побутові умови, проживання в наметовому містечку, дорожні витрати, харчування, паркінг та інші додаткові послуги не входять у вартість вхідного квитка.

Сайт

Вконтакті

Facebook

Де: Готельно-відпочинковий комплекс "Чарівна Долина", Львівська область, Городоцький район, с. Родатичі, вул Озерна, 1

Коли: 19 - 21 серпня

Ціна: від 750 грн. за 3 дні  

Львів у новинах:

Весь Львів. Гід туриста

Планируй отпуск: 15 музыкальных фестивалей Украины, на которых стоит оторваться этим летом

Маловідома Західна Україна: 10 дивовижних куточків, які варто відвідати

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій

ТОП-10 дивовижних місць у Карпатах, які варто побачити на власні очі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах