Фотоекскурсія: музей непотрібних речей у Львові (фото)

Новина - Дозвілля та їжа - Фотоекскурсія: музей непотрібних речей у Львові (фото)

Новина - Дозвілля та їжа - Фотоекскурсія: музей непотрібних речей у Львові (фото)

Дозвілля та їжа
24 травня 2016 18:10

Львів – це місто, у якому хочеться загубитися. Петляти вуличками, постукувати черевиками по бруківці, слухати поскрипування старезних будинків і не повертатися до реальності. Є міста, які мають свою атмосферу, завдяки якій і відрізняються від інших: запах кави, смак шоколаду, колір парасольок або ж спів вуличних музик. Але Лемберг – інший. Він не має атмосфери, він сам є нею – такою концентрацією естетики, якої годі знайти деінде.

Ви, мабуть, багато чули про Італійський дворик, Подвір’я закинутих іграшок, галерею просто неба… Однак сьогодні ми відкриємо вам ще одну таємницю міста Лева. Це подвір’я минулого, яке можна надибати у районі Підзамче. Ми не будемо жадібними і скажемо нашим читачам, що це вулиця Льва, будинок 2 :)

Якщо ви все ще думаєте замовити екскурсію, відмовтеся від цієї спокуси. Пропонуємо озброїтися фотокамерою і зручним взуттям та блукати Львовом так довго, як тільки зможете.  

Здається, що ці чари самі з’являються у різних закутках міста тоді, коли починає сідати сонце. Бо як людина, хай навіть оточена однодумцями й запалена божевільною ідеєю, може створити таке з непотрібу?

Це подвір’я заховане між сірими будинками й відділене темним проходом. Випадково натрапити на нього важко, якщо тільки воно само не покличе вас. Здалеку дворик виглядає звичайнісіньким – розвішану білизну лоскоче вітер, між дверима й вікнами сонно муркоче кіт і від дерева пахне скрипучою старістю. А якщо придивитися?

Подейкують, що навіть жителі будинку не знають, у кого й коли з’явилася ідея зберігати радянські надбання… надворі. Якось трапилось так, що люди почали зносити речі, що мають свою історію, на цей затишний дворик.

Фотоекскурсія: музей непотрібних речей у Львові (фото) фото

Кожну деталь цього подвір’я хочеться розглядати дуже прискіпливо: які тріщини на цій лаві, як давно малювали вікна, що відбилося на обличчі тієї напівголої панянки з картини. Сум, радість чи тиша, що застигла на її губах?

Кожна тріщинка на цих стінах додає їм виняткового шарму. Різні стилі, різні предмети, різна форма і зміст, але як магнетично воно виглядає у поєднанні.

Фотоекскурсія: музей непотрібних речей у Львові (фото) фото 1

Певно, єдине, що об'єднує усі ці деталі - це дух минулої епохи.

Ми вирішили, що кожен житель цього незвичного дому мав би бути дуже екстравагантним і неординарним, і пішли шукати хоча б одного для інтерв'ю. Хтозна, що міг би розповісти той дивак. Але зустріти нам вдалося тільки цього сірого кота, який ходив туди-сюди, заклопотаний своїми турботами. Цікаво, може, саме він зібрав тут стільки старих речей? Хай там що, але поводився він справді як господар. 

Не знайшовши жодної живої душі, окрім цього пана, ми вирішили піднятися старими скрипучими сходами, щоб показати вам трохи більше. 

А тепер складається враження, що дворик справді чекає гостей і сам вирішує, кого і куди впустити. Піднявшись на другий поверх, нам вдалось вийти на затишний балкон, залитий сонцем, що заходить. 

У тому весь Львів - у дахах, цілованих гарячим промінням, у тіні якихось вчорашніх спогадів, в інтимності кожного слова, сказаного тут пошепки. І в плющі, що де-не-де обійняв металеві труби. 

Їдьте до Львова не тільки заради Оперного театру і площі Ринок, не заради Гомера і карамельної дівчинки біля Ратуші. Якщо гуляєте цією старою галицькою столицею, то дозвольте собі вийти за рамки і відчути місто. 

Тоді, не сумнівайтеся, Львів відкриється з іншого боку і покаже щось приховане від першого погляду. 

Джерело: uzvar.info.

Львів у новинах: 

Львів потрапив у ТОП-5 міст світу, які варто відвідати цього літа 

Якою буде погода у Львові на цьому тижні 

Перший веловагон у потязі "Львів-Мукачево": розклад, вартість (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах