ТОП речей, які необхідно зробити у Львові

фото: wikipedia.org, автор – Johnny

фото: wikipedia.org, автор – Johnny

Дозвілля та їжа
26 травня 2016 12:59

Величний Львів не залишить байдужим нікого. Старовинні, мощені бруківкою вулички, на яких пахне запашною кавою, так і манять просто поблукати містом. Навіть, якщо турист вперше у місті Лева, то натрапить на купу цікавинок. Та це туристичне місто має стільки гарних куточків, що врешті можна просто не встигнути оглянути і зробити все! Тому досвідчені  туристи мають кілька порад для новачків. Що першочергово потрібно зробити у Львові, щоб і подорож сподобалась, і не залишилося відчуття, що щось пропустили.

Що необхідно зробити туристу у місті Лева? Читайте і занотовуйте.


Проїхатися у трамваї


Можна прямо з вокзалу. З вікна трамвая найкраще оглядаються вулички старовинного міста. Особливо такий вид екскурсії підійде у дощову погоду. Також доки їхатимете, матимете час вирішити, куди ж ви хочете піти, і по дорозі побачити місцини, які просто необхідно відвідати у Львові.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фотоДжерело фото: wikipedia.org, автор – Johnny.


Випити кави


у Вірменському кварталі. Запашна, ароматна львівська кава додасть вам бадьорості! Навіть якщо ви приїхали до Львова не вранці, а пізніше, то в будь-якому разі поспішіть до одного з найстаріших кварталів міста. Там, в одній з кав’ярень вам приготують і подадуть філіжанку запашної львівської кави. Після цього можете вирушати на екскурсію містом.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 1Джерело фото: portal.lviv.ua.


Знайти


вулицю з декількома назвами. Буває і таке! Уявляєте, вулиця може мати аж 6 назв! Знайдіть таку дивовижу у Львові і дізнайтесь її секрет. Та буде це не просто, адже у цій справі не дуже допоможе навіть GPS!

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 2Джерело фото: bokosmart.com.


Піднятися на


міську ратушу. З неї зручно оглядати історичний центр старовинного Львова, адже це – найвища ратуша в Україні. Її висота 65 метрів.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 3Джерело фото: kapitoliy.net.ua.


Побачити вистави Львівської опери

Якщо ви досі не були в опері, то варто її відвідати хоча б раз у житті. Ідеально для цього підійде Львівський театр опери та балету. Не пропустіть чергову прем’єру.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 4Джерело фото: gastroli.ua.


Піднятися на Замкову гору


Замкова гора – найвища точка Львова. Тому перед тим як вирушити в путь, налаштуйтеся на нелегку дорогу і прихопіть випити щось прохолодне. Підйом цілком компенсується гарним панорамним видом на старовинне місто.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 5Джерело фото: ayda.ru.


Поласувати смаколиками у найстарішому кафе


"Під синьою пляшкою". Цю кав’ярню відкрили ще у 1686 році. Нині вона зберігає титул однієї з найстаріших у Європі.

7. Поласувати смаколиками у найстарішому кафе"Під синьою пляшкою". Цю кав’ярню відкрили ще у 1686 році. Нині вона зберігає титул однієї з найстаріших у Європі.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 6Джерело фото: ayda.ru.


Скуштувати львівського пива


Музеї пивоваріння. Львівське пиво у місті виробляють понад 300 років. У музеї розкажуть про його традиції і дадуть спробувати найсмачніші зразки хмільного напою.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 7Джерело фото: museum-brewing-lviv.virtual.ua.


Посидіти на троні


у "Найдорожчій ресторації Галичини" ("Масони"). Багатство та велич ресторану простежується у всьому. Тож у такому закладі просто не може не бути трону. Та тут він доволі своєрідний. Ось погляньте.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 8Джерело фото: restoman.com.ua.


Порахувати левів


У місті Лева – понад  4000 скульптурних зображень царя звірів. Всіх знайти, напевне, не вдасться. Проте поставте собі мету відшукати принаймні 20 символів міста. Можна розпочати ось із цієї скульптури на світлині.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 9Джерело фото: blog.alex.lviv.ua.


Відшукати пуп землі


Не знали, що він саме у Львові? Переконайтесь у цьому, поблукавши старовинними вуличками міста.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 10Джерело фото: photo-lviv.in.ua.com.


Спробувати, що ж там у штанях Мазоха


Не подумайте, нічого такого, але львів’яни не могли не увіковічнити знаменитого земляка Леопольда фон Захер-Мазоха, автора еротичних романів та новел. За традицією туристи, фотографуючись зі скульптурою, біля "Мазох-кафе", кладуть руку до кишені Мазоха. Подейкують, якщо так зробити, то тієї ж ночі збудуться всі еротичні фантазії.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 11Джерело фото: ilt.com.ua.


Кинути монетку у капелюх веселого сажотруса


Ця скульптурка розмістилася найвище з усіх львівських пам’ятників. На даху ресторану "Дім легенд". Хорошою традицією уже стало влучити у його капелюх монеткою. Копійки зберігаються у скрині або ж падають "золотим" дощем на терасу.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 12Джерело фото: panama-tour.kiev.ua.


Зустріти привида у підземеллі


Загальна їхня довжина – 100 км. Місцеві кажуть, що у підземеллі костелу єзуїтів можна зустріти Чорного монаха, який блукає там  століттями.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 13Джерело фото: lembergtravel.com.


Взяти костюмовану екскурсію нічним Львовом


Адже виявляється, що сон львів’ян бережуть помічники бургомістра – "Нічна варта". Екскурсії нічним Львовом супроводжуються розповідями таємничих історій про місто, надзвичайно красивими фаєр-шоу та іншими нічними цікавинками.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 14Джерело фото: navkoloua.com.


Відвідати різдвяну месу


у Латинському соборі. Різдвяний Львів – надзвичайно красивий. Але бути у місті Лева та не відвідати месу у ніч з 24 на 25 грудня, означає не побачити справжнього міста і не відчути його історичну атмосферу.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 15Джерело фото: lviv-info.com.ua.


Взимку покататися на ковзанах


на площі Ринок. Навіть якщо ви не вмієте кататися на ковзанах. Святкова атмосфера, яка панує у новорічно-різдвяний період, змусить вас спробувати. І ви не пошкодуєте!

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 16Джерело фото: newyork.andriyprokopenko.com, автор – andriy prokopenkо.


Купити раритет


на блошиному ринку. Старовинну книгу чи навіть монету часів Австро-Угорщини. А якщо пощастить, то ще й зустрінете ось цього красеня, який живе на ринку.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 17Джерело фото: andrej.livejournal.com, автор – andrej.


Придбати сувенір на пам'ять про Львів


на Вернісажі. Тут ви знайдете національні вироби: вишивані сорочки, рушники, прикраси для красунь, зроблені руками майстрів, картини з панорамами Львова! Це все можна знайти у центрі, просто неба на Вернісажі.

ТОП речей, які необхідно зробити у Львові фото 18Джерело фото: nash.lviv.ua.

Це тільки невеличкий перелік того, що необхідно зробити у місті Лева. Адже це місто Західної України настільки різнопланове, цікаве та красиве, що гріх не побачити всього. Ті, хто уже були у Львові, навіть мають свої традиції. Адже вулички старовинного міста приховують багато секретів. І якщо вам пощастить знайти щось своє, створити нову традицію, то, хтозна, може, і ви увійдете до історії цього славетного міста!

Джерело IGotoWorld.com

Львів у новинах:

Цікаве місто: ТОП подій літа у парках Львова

ТОП-10 найдешевших хостелів Львова

ТОП-10 куточків Львова, вільних від туристичного натовпу

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах