Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії

Новина - Дозвілля та їжа - Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії

Новина - Дозвілля та їжа - Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії

Дозвілля та їжа
12 липня 2016 11:42

Ось і прийшло до нас довгоочікуване тепло. Як приємно після роботи прогулятися парком і вдихнути чудові аромати трав, акацій, бузку. А на вік-енд можна відвідати який-небудь опен-ейр на природі.  Ось тільки для алергіків це "розкіш". Період цвітіння не приносить їм ніяких приємних вражень. Хочеться тільки одного – щоб він швидше минув.


Коли та як боротися з алергією

Точне число алергіків в Україні невідоме, але, за даними ВООЗ, від різноманітних алергій страждає більше двох мільярдів людей на планеті. Медики констатують, що з кожним роком українці з цією проблемою переносять період загострення все важче. Починається все в квітні-травні, коли цвітуть дерева. У травні-липні масово запилюються злакові та трави, а це ще один відчутний удар по самопочуттю алергіків. Нежить, кашель, першіння в горлі, сльозотеча, свербіж і почервоніння повік – ось найпоширеніші симптоми алергії на пилок.

Власне, як мінімум до середини літа рослини виділяють пилок і ускладнюють життя. Невже, доля алергіка – це відлюдництво в найтепліші та найприємніші літні дні? Зовсім ні! Є дієві засоби, які допоможуть позбутися дискомфорту і не пропустити все найцікавіше.

Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії фото

Еріус має протизапальну і протиалергійну дію. Щоб звільнитися від неприємних симптомів, дорослим і дітям від 12 років достатньо приймати по одній таблетці на добу, а сироп можуть приймати дорослі і навіть дітлахи від 6 місяців. Варто зазначити, що препарат не спричиняє сонливості.


Алергени в липні


Липень 1 декада

У повітрі будуть спостерігатися високі концентрації малоалергенного пилку кропив. Одиничними будуть пилкові зерна щавлю, подорожника, рослин родини маревих, гречаних та складноцвітних.

У разі дощів підвищиться і без того висока концентрація аскоспор і кладоспоріуму в повітрі. Багато буде в атмосфері і альтернарії, ганодерми, копрінуси, спору пітоміцес, іржавинних і сажкових грибів.

Липень 2 декада

Очікується загальне поліпшення алергенної обстановки в Україні, яке обумовлено природним закінченням сезону цвітіння злакових трав, що зараз йде на спад. У сухі дні ризик виникнення симптомів полінозу до пилку злаків оцінюється як середній.

В цілому, до серпня, коли почнеться сезон цвітіння полину і амброзії, чутливі люди будуть дихати вільніше. Однак, їм не варто зовсім розслаблятися: на природі в умовах лук або різнотрав'я ризик виникнення сезонної алергії, особливо - в суху погоду, - буде зберігатися.

Крім злакових трав з високою інтенсивністю порошать малоалергенна кропива, зустрічаються поодинокі пилкові зерна рослин сімейства мареві, гречані, зонтичні, очеретяні.

Липень 3 декада

В Україні починається запилювання полину, також починається сезон палінації амброзії. Поодиноко буде присутнім пилок рослин родин складноцвітних, трояндових, подорожника. У помірних кількостях будуть спостерігатися пилкові зерна рослин родини лободових.

На півдні, південному сході України, а також на Закарпатті помірні концентрації пилкові зерна амброзії можуть вже викликати перші симптоми в пацієнтів. На решті території країни кількість п.з. амброзії буде наближатися до порогової для виникнення симптомів концентрації або перевищувати її в суху вітряну погоду, але в цілому буде низькою.

У великих кількостях в атмосфері міст центрального регіону країни буде спостерігатися пилок кропиви, зокрема, в Вінниці і в Полтаві. На Півдні і на Сході вона буде реєструватися в помірних і низьких концентраціях.

У низьких концентраціях зустрічатиметься п.з. злакових трав, подорожника, рослин родин гречаних, маревих, складноцвітних (їх пилок за складом схожий на алергени соняшнику) і конопляні.

Незалежно від погоди, в повітрі будуть спостерігатися високі концентрації спор альтернарії, кладоспоріуму, аскоспор. У низьких і в помірних концентраціях будте реєструватися копрінус, епікоккум, оїдіум, стемфіліум, торул, спору іржавинних і сажкових грибів.


Що цікавого буде і чого остерігатися


Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії фото 1

Фото: www.2do2go.ru

Культурне життя Львова продовжується до глибокої ночі. Одна з найцікавіших нічних атракцій Львова - фестиваль "Ніч у Львові", який відбудеться з 15 по 17 липня. На відвідувачів очікує близько 100 нічних екскурсій, театралізованих дійств, мистецьких перформансів, в музеях, театрах, галереях.  Та слід пам'ятати, що квітковий пилок розповсюджується у просторі не тількі вдень, а й вночі. 

Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії фото 2

Фото організаторів фестивалю

16 липня  відбудеться Вечір авторської поезії та музики "Просто неба". Протягом двох годин митрополичі сади (схил Св. Юрської гори) стануть місцем, де звучатиме якісна поезія та музика у режимі нон-стоп. 

Кращі автори матимуть змогу прочитати власні поетичні тексти. Про відбір кожного із учасників буде повідомлено 12 липня.

"Ніч у Львові" - це щорічний фестиваль, який проходитиме у Львові з 15 до 17 липня. Насичена програма, живі емоції, неочікувані локації, неймовірні перевтілення, цікаві люди, незвичні інтерпретації – нікого не залишить байдужими.

Фестиваль "Місто професій" пройде 16 липня у парку Франка. Участь у заході – безкоштовна, проте вхід для батьків лише у супроводі дітей.

"Місто Професій" - це дитячий соціальний профорієнтаційний проект, метою якого є дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях. При вході кожна дитина отримує паспорт, карту представлених професій та має можливість "влаштуватись на роботу". Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей, таких як – рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАІ, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветлікар, діджей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо, діти приступають до "роботи".

Сумлінні "працівники" отримують заробітну плату, яку мають можливість витратити в крамниці солодощів та подарунків, розташовану на території парку. 

Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії фото 3

Фото організаторів фестивалю

21 липня Львів прийматиме щорічний фестиваль хіп-хоп культури. Хочете спробувати свої сили у речитативі? Чи просто подивитись та потанцювати під запальний реп та зануритися у хіп-хоп культуру? Тоді на RAP ZAXID-2016 вам точно сподобається. Місце проведення фесту ще обирається, втім, скоріше за все, це буде одна з відкритих зелених локацій Львова. 

Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії фото 4

Фото: intertat.ru

Urban Exploration Lviv Fest-2016 - це фестиваль про любов і ненависть до міста, відчуття себе в ньому. Тут можна буде по-новому побачити й відчути львівські вулиці, будинки, вокзали та автостанції; не оминуть на фесті й питання лгбт, нацменшин та людей з обмеженими можливостями. Відвідувачів очікують фотовиставки, покази кіно, театральні вистави та авангардні концерти. Фест пройде у Горіховому Гаї, де дуже багато зелені й квітучих рослин. Отже, алергікам варто подбати про захист. 

Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії фото 5

Фото: geometria.org.ua

 

Вуличні заходи у липні: яскраве дозвілля без алергії фото 6

Реклама лiкарського засобу. Р.с. Cироп №UA/7786/01/01 вiд 02.08.2013 до 02.08.2018 Р.с. таблетки № UA/7786/02/01 від 05.03.2014 до 05.03.2019. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лiкарем i обов'язково ознайомтесь з iнструкцiєю. Зберігати в недоступному для дітей місці. ТОВ "Байєр", Київ, вул. Верхній Вал, 4-б. Тел. +38 044 220-33-00.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах