У Львові проводять експеримент з велодоріжками: деталі

фото з сайту lviv.com

фото з сайту lviv.com

Дозвілля та їжа
01 липня 2016 12:51

У Львові ГО "За якісний транспорт" ініціював дискусію на тему, як можна зробити пересування на велосипеді більш комфортним для львів’ян. Проблема, з якою зіштовхнулись велосипедисти, полягає у тому, що досить часто пішоходи опиняються на велодоріжках.

Активісти вважають, що головна причина – відсутність інформаційної підтримки. Досить часто пішоходи не помічають велодоріжки та не знають як себе поводити. Тому було вирішено задля експерименту промаркувати фарбою велодоріжки на проспекті Свободи та нанести "зебри" поруч з пішохідними переходами.

Таку ідею підтримали не всі, зокрема, Олег Шмід, депутат ЛМР та радник міського голови з питань велоінфраструктури, говорить про діючі норми ПДР, де чітко прописані правила для велосипедистів та пішоходів. Однак, як показує практика, дуже часто на вулицях Львова існує непорозуміння між цими двома учасниками дорожнього руху.

Тому, активісти вирішили також надрукувати інформаційні листівки та роздавати їх пішоходам там, де вже прокладена велоінфраструктура. Наразі, активісти хочуть подивитись на результати експерименту і в разі його успішності продовжити проект.

Проект реалізували Святослав Товстига, Ростислав Васюта (обидва представляють МКІЦ "За якісний транспорт") та Юра Тер-Арутюнян (лідер "Критичної маси, Львів") в рамках Майстерні міста.

За матеріалами проекту Майстерня Міста.

Читайте ще новини Львова:

У цьому році у Львові з'явиться ще чотири велодоріжки: локації 

У Львові з'явиться ще одна велодоріжка (мапа) 

До "Шевченківського Гаю" у Львові прокладуть велодоріжку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах