Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії

Фото взято з сайту doc.ua

Фото взято з сайту doc.ua

Дозвілля та їжа
08 серпня 2016 11:53

Літо у розпалі. Як приємно після роботи прогулятися парком і вдихнути чудові аромати трав, акацій, бузку. А на вік-енд можна побувати на будь-якому опен-ейр на природі.  Ось тільки для алергіків це "розкіш". Період цвітіння не приносить їм ніяких приємних вражень. Хочеться тільки одного – щоб він швидше минув.


Коли та як боротися з алергією

Точне число алергіків в Україні невідоме, але, за даними ВООЗ, від різноманітних алергій страждає більше двох мільярдів людей на планеті. Медики констатують, що з кожним роком українці з цією проблемою переносять період загострення все важче. Починається все в квітні-травні, коли цвітуть дерева. У травні-липні масово запилюються злакові та трави, а це ще один відчутний удар по самопочуттю алергіків. Нежить, кашель, першіння в горлі, сльозотеча, свербіж і почервоніння повік – ось найпоширеніші симптоми алергії на пилок.

Власне, як мінімум до середини літа рослини виділяють пилок і ускладнюють життя. Невже, доля алергіка – це відлюдництво в найтепліші та найприємніші літні дні? Зовсім ні! Є дієві засоби, які допоможуть позбутися дискомфорту і не пропустити все найцікавіше.

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії фото

Еріус має потрійний ефект: антигістамінний, протиалергічний і протизапальний. Цей антигістамінний засіб усуває найнеприємніші симптоми алергії, починаючи діяти вже через 30 хвилин після прийому і зберігаючи ефект протягом доби. Діюча речовина Еріусу - оригінальний дезлоратадин - має велику доказову базу клінічних досліджень, що підтверджують його ефективність і безпеку. При цьому препарат не надає гнітючої дії на центральну нервову систему, а отже, не уповільнює вашу реакцію і не викликає сонливість. Щоб звільнитися від неприємних симптомів, дорослим і дітям від 12 років достатньо приймати по одній таблетці на добу, а сироп можуть приймати дорослі і навіть дітлахи від 6 місяців. 


Алергени в серпні


Серпень 1 декада

У повітрі продовжує наростати концентрація алергенних пилкових зерен амброзії. Кількість пилку полину може бути в атмосфері значною, особливо - в містах лісостепової зони. У низьких, а на півночі й на вологих луках по всій Україні - помірних, - концентраціях буде спостерігатися пилок злакових трав. В атмосфері в високих концентраціях спостерігатимуться спори кладоспоріуму та альтернарії. Епікоккум, аскоспори, стемфіліум, періконія, спори сажкових та іржавинних грибів з'являться в низьких концентраціях.

Серпень 2 декада

У сухі дні високими і помірними будуть концентрації пилкових зерен полину, які можуть посилювати алергенний вплив пилку амброзії на чутливих осіб, особливо - в центральних та східних областях України. Помірним до активного в ясну погоду буде і запилювання рослин родини лободових, що мають середню алергенність, низькоалергенних конопляних (хміль), а також - кропиви, пилкові зерна якої спостерігатимуться в помірних і низьких концентраціях

В основному, в низьких концентраціях в атмосфері будуть реєструватися пилкові зерна подорожника, рослин родин Складноцвітих, Зонтичних, Лілейних, Гречаних і Розоцвітих.

Серпень 3 декада

В атмосфері в низьких концентраціях спостерігаються пилкові зерна хмелю, рослин родин Складноцвітих, Злакових. Одиничним буде пилок рослин з родин Рожеві, Гречані, Зонтичні.

Якщо погода буде сухою і помірно теплою, концентрації спор грибів в повітрі будуть помірними (альтернарія, кладоспоріум) і низькими (аскоспори, спори іржавинних і сажкових грибів).


Що цікавого буде і на що звернути увагу


З 19 по 21 серпня під Львовом пройде вже традиційний фестиваль Zaxid, до якого готуються не ціле літо, а цілий рік. Назва події поєднує у собі місце розташування фестивалю в Україні та приналежність до культури Європи. Серед учасників очікують гурти Oomph!, ВВ, Zdob si Zdub, Brutto, Pianoбой, а також Джамалу та багато інших. Фест відбудеться у Городоцькому районі, в селі Родатичі. Це дуже мальовнича локація, багата на зелень, тому алергікам варто подбати про захист. 

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії фото 1

Фото: visittoukraine.com

Фестиваль різних видів танцю пройде 24 серпня у Парку культури. Насолодитися цим мистецтвом тут зможуть і дорослі, і діти. На гостей фестивалю очікують танцювальні майстер-класи, виступи та справжні танцювальні “батли”. Детальну програму очікуйте згодом. Вхід вільний. 

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії фото 2

Фото: library.diit.edu.ua

А 24-28 серпня вибухне яскравими барвами фестиваль "Етновир". Він стане головною подією святкування Дня Незалежності України у Львові. Протягом Фестивалю відбудуться колоритні виступи колективів, вражаючі марш-паради учасників головними вулицями міста, презентація кухні народів світу. Основними локаціями фестивалю стануть центральні площі міста – площа Ринок та площа Музейна.

Цього року на "Етновирі" культуру своєї країни презентуватимуть фольклорні колективи із Сербії, Польщі, Румунії, Італії, Туреччини та інші. Вражатимуть своєю майстерністю й знані українські колективи.

А ще фестиваль "Етновир" - це не тільки танці і музика, а ще й феєрія вишуканих народних костюмів з усього світу. Цього року буде презентовано абсолютно новий формат фестивалю – "Етнофешн". У рамках "Етнофешн" відбудеться показ мод у етностилі від учасників фестивалю та відомих дизайнерів. 

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії фото 3

27 - 28 серпня У Парку культури відбудеться Третій Кавуновий Фест, на якому і діти і дорослі окрім смакування кавунами зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах, конкурсах і просто чудово провести останні дні літа на природі. 

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії фото 4

Фото: znaj.ua

Фестиваль Big Family Fest проходитиме на території спортивно-розважального комплексу "Медик" з 29 до 30 серпня. У програмі свята: дитячі майданчики, майстер-класи, розваги у басейна, музичний супровід, смачна зона. "Ми втілили в життя ідею, де відпочинок не поділяється на дитячий та дорослий, або жіночий чи чоловічий, тут відпочиватимуть всі", - додають організатори. Вхід - безкоштовний.

Алергікам варто зазначити, що всі розваги будуть проходити під відкритим небом, тож у повітрі може знаходитись алергійний пилок. 

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії фото 5

Фото: www.mycenter-sv.com

Вуличні заходи у серпні: яскраве дозвілля без алергії фото 6

Реклама лiкарського засобу. Р.с. Cироп №UA/7786/01/01 вiд 02.08.2013 до 02.08.2018 Р.с. таблетки № UA/7786/02/01 від 05.03.2014 до 05.03.2019. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лiкарем i обов'язково ознайомтесь з iнструкцiєю. Зберігати в недоступному для дітей місці. ТОВ "Байєр", Київ, вул. Верхній Вал, 4-б. Тел. +38 044 220-33-00.

L.UK.MKT.CC.08.2016.0064

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах