Яким буде на Львівщині цьогорічний фестиваль "Ту Стань"

фото з сайту vv-hotel.com

фото з сайту vv-hotel.com

Дозвілля та їжа
25 липня 2016 12:06

Масштабний фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань!" відбудеться з 5 по 7 серпня на території історико-культурного заповідника Тустань, що в селі Урич (120 км від Львова), повідомили організатори.

Цього року "Ту Стань!" з новим розмахом прагне перенести своїх гостей у часі до духовної та культурно насиченої української історії на території древнього фортифікаційного містечка з мальовничими скелями. За три дні фестивалю відвідувачі зможуть відчути на собі побут та захопитися лицарськими звитягами України ІХ - ХІІІ століття, відвідати середньовічний університет та театр, побачити справжніх бойових коней, потримати у руках середньовічну зброю та постріляти з лука, здійснити віртуальну прогулянку древньою Тустанню, потанцювати під драйвову етномузику та взяти участь у нічному штурмі фортеці.

Головною історичною темою одинадцятої "Ту Стані!" є Щит Європи - адже ще з ХІІІ століття Україна виступила щитом між Європою і Азією, захищаючи європейські держави від монголів. Могутні скелі Тустані перетворяться на середньовічний форпост, в якому будуть відтворюватися ці події. Так, наприклад, всі охочі матимуть змогу взяти участь у реконструкції побуту часів короля Данила Галицького, який виступив проти ординців, зміцнив Галицько-Волинську державу й намагався відновити незалежну Русь.

Протягом фестивалю працюватимуть чотири тематичні сцени-галявини, кожна з яких стане острівцем середньовічного життя

- Цьогоріч новинкою  фестивалю стане велика художня інсталяція біля сцени, - розповіла VG Львів працівниця Інфо-центру Мар'яна Максимів.- Крім цього на фестивалі буде велика, акустична і літературна сцена, якої раніше  не було. Діятиме також середньовічний університет, в якому читатимуть 30-хвилинні лекції на середньовічну, історичну, патріотичну тематики.  Усе це переросте  в цікавезну кіноніч, де будуть представлені фільми, пов'язані з історією України, з середньовіччям, патріотичні та художні фільми.

Уявити велич Тустанської фортеці цьогоріч допоможе Водяна стіна, на якій буде проектуватися 3-D зображення могутнього середньовічного укріплення. Хай-тек сцена візуально відтворить фортецю різних періодів, органічно поєднуючи минуле з сучасним.

Ремісники, надаючи колориту і атмосферності, продаватимуть середньовічний крам та будуть частувати всіх охочих справжніми середньовічними стравами. А кожен охочий зможе відчути середньовічний дух, одягнувши для лицарських поєдинків обладунки та зброю. Лицарі слова візьмуть участь у змаганнях під час поетичного турніру

Доїхати на цьогорічну "Ту Стань!" можна своїм авто чи просто забронювати місце у автобусі, який регулярно курсуватиме між Львовом та місцем проведення фестивалю.

Яким буде на Львівщині цьогорічний фестиваль "Ту Стань" фотоЧитайте ще новини Львова: 

Цікаве місто: ТОП подій літа у парках Львова

Весь Львів: гід туриста

Парки Львова: 15 цікавих фактів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах