Хто приїде на театральний фестиваль "Золотий лев-2016" до Львова: програма

фото з сайту news.tochka.net

фото з сайту news.tochka.net

Дозвілля та їжа
30 серпня 2016 18:00

Цьогоріч Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев - 2016", на якому світові театри презентуватимуть свої вистави, відбудеться у Львові з 17 вересня по 2 жовтня. Відтак, львів’яни та гості міста зможуть побачити вистави потужних театрів з Румунії, Польщі,  Молдови, Литви, Грузії, Угорщини, України та ін. країн, які показуватимуться на сценах Львівських театрів та на площах Львова."Фестиваль "Золотий Лев" є однією з візитівок Львова власне у осінню пору і показує те, що театральний фестиваль є і туристично привабливим, і водночас дозволяє міжнародну комунікацію у Львові. Фестиваль об’єднує львівські театри в одній великій події, і задіює кожен львівський театр, що є унікальним для нашого міста", - розповіла Богдана Брилинська, працівник управління культури ЛМР.  

Зокрема, на фестивалі  будуть представлені Вільнюський міський театр з виставою "На дні" (режисер Оскарас Коршуновас). Його вистави були представлені на всіх континентах світу). Вистави Автанділа Варсімашвілі, зокрема цьогоріч привозять його останні прем’єри "Ревізор" М.Гоголя та "Механічний апельсин" Е. Берджес). Вперше в Україні буде показана вистава надзвичайно відомого румунського режисера Олександра Гоусфатера "Багато шуму з нічого" за твором В. Шекспіра.

Режисерські постановки Єжи Зоня глядачі Львова бачили не одноразово.  Цього разу привозять виставу "Хор сиріт" за романом Гая Гросса. Цю виставу вже побачили глядачі країн Європи і Америки.

Роман Світлани Алексієвич "Чорнобильська молитва" глядачі побачать у режисурі Лінаса Зайкаускаса, головного режисера драматичного театру ім. Юозаса Мільтініса (м. Паневежис, Литва).

Безперечно, вистави відомих українських режисерів, таких як С.Мойсеєв, Я.Федоришин, А.Бакіров, Р.Держапільський, С.Павлюк та ін. також будуть представлені на фестивалі "Золотий лев - 2016".

За словами Ярослава Федоришина, директора, заслуженого діяча мистецтв України, при відборі вистав акцентувалося на професійності, чистоті театру, і основним акцентом є відтворення класичних тем очима експерименту.

Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев", за оцінкою Дж. Елсома, почесного президента Міжнародної асоціації театральних критиків, "дає змогу приваблювати до Львова туристів, рекламувати регіон і Україну, а також збагачувати незабутнім культурним досвідом жителів Львова. Фестиваль є ще одним вагомим мотиваційним чинником розвитку туризму і міг би бути привабливим фактом для інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури".

 "Золотий лев - 2016" відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Управління культури ЛОДА, Управління культури Львівської міської Ради, Львівської обласної Ради. Організатори фестивалю щиро вдячні їм за підтримку.

 

Програма

17 вересня  (субота)

17.00 "Ревізор" М.Гоголь, театр ім. Грібоєдова (Тбілісі, Грузія). Вистава відбудеться в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

20.00 "Чайка" за мотивами А.Чехова, театр "Воскресіння" (Львів, Україна). Вистава відбудеться на площі біля Оперного театру.

18 вересня (неділя)

16.00 "Механічний апельсин" Е.Берджес, Вільний театр (Тбілісі, Грузія). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

19.00 "На дні" М.Горький, Вільнюський міський театр (Литва). Вистава відбудеться в театрі "Воскресіння". Ціна квитків: 300грн.

19 вересня (понеділок)

17.00 "Еклезіаст" Люди і ляльки (Львів, Україна). Ціна квитків: 100 грн.

19.00 "Енеїда" І.Котляревський, Херсонський театр ім. Куліша (Україна). Вистава відбудеться в театрі ім. М. Заньковецької. Ціна квитків: 100-300грн.

20 вересня (вівторок)

19.00 "Багато шуму з нічого" В. Шекспір, Класичний театр ''Ioan Slavici'' (м.Арад, Румунія). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

17.00 "Хор сиріт" за романом Гая Гросса, театр КТО (Краків, Польща). Вистава відбудеться в театрі "Воскресіння". Ціна квитків: 300грн.

21 вересня (середа)

17.00 "Morituri te salutant" В.Стефаник, театр ім. І.Франка (Київ, Україна). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

19.00 "Танець життя" О.Олесь, театр "Воскресіння" (Львів, Україна). Ціна квитків: 100 грн.

22 вересня (четвер)

19.00 "Безталанна" І. Карпенко-Карий, театр ім. І.Франка (Київ, Україна). Вистава відбудеться  в театрі "Воскресіння". Ціна квитків: 100-300грн.

23 вересня (п’ятниця)

18.00 "Депеш мод" С.Жадан, Харківський театр для дітей та юнацтва (Україна). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва.

19.00 "Три сестри" А. Чехов, Обласний академічний театр ім. І.Франка (м.Івано-Франківськ, Україна) Вистава відбудеться в театрі "Воскресіння" . Ціна квитків: 200 грн.

24 вересня (субота)

19.00 "Ніч перед Різдвом" за твором М.Гоголя, Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний  театр імені Т.Г.Шевченка (Україна). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

25 вересня (неділя)

17.00 "Лиса співачка" Ежен Іонеско, Національний театр ім. Є. Іонеско (Кишинів, Молдова).  Вистава відбудеться в театрі "Воскресіння". Ціна квитків: 200грн.


ВІДКРИТТЯ ТЕАТРАЛЬНОГО СЕЗОНУ ТЕАТРУ "ВОСКРЕСІННЯ"


26 вересня (понеділок)

19.00 "За дверима" В.Борхерт, Львівський академічний театр "Воскресіння".

Ціна квитків: 100грн.

27 вересня (вівторок)

19.00 Провінційні анекдоти" О. Вампілов, Львівський академічний театр "Воскресіння". Ціна квитків: 100грн.

29 вересня (четвер)

19.00 "Покоївки" Ж.Жене, Дунайський театр м. Вац (Угорщина). Вистава відбудеться в театрі "Воскресіння".  Ціна квитків: 200грн.

30 вересня (п’ятниця)

19.00 "Івона, Принцеса Бургундська" В.Гомбрович,  Дунайський театр м. Вац (Угорщина). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

1 жовтня (субота)

17.00 "Чорнобильска Молитва" С. Аліксієвич,  Драматичний театр ім. Юозаса Мільтініса (Литва). Вистава відбудеться в театрі "Воскресіння".  Ціна квитків: 100грн.

19.00 "Небезпечні зв’язки" за мотивами П’єра Шодерло де Лакло, театр Радома (Польща). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

2 жовтня (неділя)

18.00 "Маски в кубі" Г.Делієв, театр "Маскі шоу" (м. Одеса, Україна). Вистава відбудеться  в театрі для дітей та юнацтва. Ціна квитків: 100-300грн.

Читайте ще новини Львова:

ТОП-7 ідей, як провести останні вихідні літа у Львові

Куди поїхати зі Львова на вихідні: одноденні мандрівки

Короткі мандрівки: що подивитися поблизу Львова за один день

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах