У Львові планують створити надсучасний парк: яким він буде (фото)

фото з сайту lviv.depo.ua

фото з сайту lviv.depo.ua

Дозвілля та їжа
31 серпня 2016 15:23

Розроблено проект громадського простору "Шахи" для Стрийського парку у Львові

У Львові може постати надсучасний парк, яких в Україні ще не було (ФОТО) ГО "Культурна ініціатива Коло" розробила проект громадського простору "Шахи" для Стрийського парку у Львові.

У Львові може постати надсучасний парк, яких в Україні ще не було (ФОТО) - фото 1

За словами авторів проекту, парк стане яскравим культурним простором, який матиме автономне живлення ліхтарів та роутери, що підкреслює європейські цінності та екологічну лінію парку. Парк має мати Wi-fi та спеціально прописаний софт, що додатково створює можливість залучити спонсорів за рахунок перегляду реклами кожним підключенням до мережі.

Такий простір може позиціонувати історію шахової гідності Львова - репрезентуючи школу і шахову культуру, а це, в свою чергу, дає змогу проведення міжнародних турнірів і залучення спонсорів та меценатів.

Як повідомили розробники, парк стане арт-об'єктом сучасного мистецтва, наповненим мультиформатними контентними інсталяціями. Парків мультиформатних контентних інсталяцій взагалі ще не існує у світі.

У Львові може постати надсучасний парк, яких в Україні ще не було (ФОТО) - фото 2

Це відкриває особливу нішу для позиціонування Стрийського Парку - проведення великого мистецького фестивалю, на якому креативні митці мають змогу переосмислювати реальність через призму науково-культурних поєднань механізмів і технологій, які мають на меті допомогу у динамічному розвитку країни.

"Парк завжди був місцем, де збирається громада міста, а його наповнення утворює атмосферу міста. Проте, щоб називатись громадським, парк повинен сповідувати демократичні цінності", - розповіли активісти.

У Львові може постати надсучасний парк, яких в Україні ще не було (ФОТО) - фото 3

Проект "Шахи" пройшов наукову раду КНУ ім. Т.Г. Шевченко та включений, як наукове напрацювання до курсу "Військової журналістики", викладачами якого є представники ГО "Культурна ініціатива Коло".

Джерело: lviv.depo.ua

Читайте ще новини Львова:

У Шевченківському районі планують облаштувати два громадські простори

У Львові створили карту громадських просторів 

Як обладнають чотири унікальні громадські простори в центрі Львова 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах