У Львові підсвітять Латинський собор

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
05 жовтня 2016 16:49

На будівлі Латинської Катедри, що у центрі Львова облаштують підсвітку. Запрацювати підсвітка має 25 грудня, коли християни західного обряду святкують Різдво.

Як розповіла під час наради у Львівській міськраді начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко-Швець, на влаштування головного римо-католицького собору на пл. Катердральній у міському бюджеті передбачено 350 тис. грн. "Ми намагатимемося вкластися в цю суму, але паралельно шукаємо й інвесторів на випадок додаткових витрат", – зазначила вона.

За словами начальниці міського управління охорони історичного середовища, влаштувати підствітку мають по всьому периметру собору. 

"Буде кілька типів світла – заливне і точкове. Заливне буде освітлювати весь фасад і його буде видно здалека, а точкове підсвічуватиме окремі елементи", – розповіла ZAXID.NET Лілія Онищенко-Швець.

У Львові підсвітять Латинський собор фото

Проект підсвітки Катедри (візуалізація Licht Forum)

Вона також зазначила, що завершити роботи з облаштування підсвітки мають до 25 грудня, коли християни західного обряду святкують Різдво.

Катедра є головним собором Львівської архідієцезії Римо-католицької церкви. Будівля собору належить до пам'яток сакральної архітектури XIV—XVIII століття.

Додамо, що раніше у Львові вже підсвітили собор св. Юра, Домініканський собор (храм пресвятої Євхаристії), Успенську церкву, Костел бернардинів (церква св. Андрія), костел Ельжбети (храм св. Ольги та Єлизавети), костел Єзуїтів (храм св. ап. Петра і Павла), церкву св. Микаля.

Читайте ще новини Львова:

У Львові підсвітять Копальню кави фото 

Завтра у Львові ярмарок місцевого виробника: що буде цікавого

Львів готується до Свята Шоколаду

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах