Новий рік у Львові: на скільки зросли ціни на житло

Новина - Дозвілля та їжа - Новий рік у Львові: на скільки зросли ціни на житло

Новина - Дозвілля та їжа - Новий рік у Львові: на скільки зросли ціни на житло

Дозвілля та їжа
25 листопада 2016 14:17

До Нового року ще більше місяця, але відшукати вільну на свята квартирку в оренду у Львові майже неможливо. Охочих провести новорічну ніч в апартаментах з видом на головну ялинку міста або площу Ринок виявилося так багато, що ріелтори не встигають підшукувати потрібне житло.


З видом на головну ялинку міста


- Дешевого житла у Львові в принципі не буває, а за оренду апартаментів на новорічну ніч доведеться заплатити як мінімум вдвічі дорожче, ніж в звичайні дні, - розповіла "КП" в Україні" співробітниця одного з ріелторських бюро міста Марія. - Найбільшим попитом користуються квартири на проспекті Свободи з видом на ялинку, на площі Ринок і прилеглих до неї вулицях. Спальні райони не так популярні, там ще можна підібрати непогані апартаменти. Але туристам подавай центр міста, який буде епіцентром веселощів в новорічну ніч і на Різдво.

Тим часом, оренда однокімнатної квартири в самому центрі Львова на проспекті Свободи або площі Ринок обійдеться в тисячу-півтори гривень, а за "двушку" будьте готові заплатити 2-2,5 тис. грн за добу. За ці гроші - євроремонт, хай-тек і нова побутова техніка. Але господарі пропонують оренду тільки "пакетом" як мінімум на три дні. До того ж, остаточна сума оренди залежить і від кількості гостей, які будуть перебувати в квартирі. Найчастіше здають квартиру компанії з 4-5 чоловік, а за кожного "додаткового" гостя доведеться доплачувати.


Економних чекають в хостелах


Майже не залишилося вільних номерів і в готелях Львова. Самі готельєри стверджують, що попит на житло в готелях з'явився ще на початку осені. Тому в кінці листопада вільними залишаються лише "люкси" та апартаменти, за які доведеться заплатить від 5 до 12 тисяч гривень за добу, залежно від "зірковості" готелю.

У львівських хостелах на окрему кімнату сподіватися вже не доводиться - все розібрали. Зате в приміщеннях з вісьмома або десятьма спальними місцями місця ще є. І ціна не так кусається - від 400 гривень на добу.

- Навіть такі койко-місця розбирають дуже швидко, - розповіла "КП" в Україні" адміністратор одного з львівських хостелів Іванна. - Наші гості - в основному студенти і не тільки з України, але з-за кордону. Думаю, до грудня в нашому закладі вже всі місця будуть заброньовані.


У Львові вже створюють святковий настрій


На календарі кінець листопада, а кафе, ресторани і магазини міста прикрашені новорічними ялинками, кулями, блискучими гірляндами. Готуються до свят і в мерії, де щосили складають розважальну програму на новорічну ніч.

На початку грудня на проспекті Свободи та на площі Ринок відкриють різдвяний ярмарок, де можна буде придбати сувеніри, скуштувати глінтвейну і яблук в карамелі, послухати виступи народних колективів та взяти участь в майстер-класах. Саме на проспекті біля оперного театру встановлять головну ялинку міста, яку офіційно відкриють, з піснями і танцями в День святого Миколая. А в саму новорічну ніч львів'ян і гостей міста розважатимуть діджеї та місцеві артисти. Будуть і сюрпризи. Які? Про це в мерії обіцяли розповісти вже ближче до Нового року.

Напередодні Різдва на вулицях міста пройдуть ходи вертепів і відбудеться фестиваль різдвяних звізд. А 7-8 січня всіх жителів Львова та гостей міста чекають в Шевченківському гаю, де традиційно проходять народні забави і найсмачніше Свято пампуха.

Дивись ще: 

Свято наближається: перелік потягів, які Львівська залізниця призначила на новорічні свята

Розгром: як пройшов матч "Шахтар" - "Коньяспор" на "Арені Львів"

Куди краще не їхати: перелік вулиць Львова, які застрягли в заторах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах