Добра новина: львівський Високий замок приведуть в порядок

фото з сайту WE org UA

фото з сайту WE org UA

Дозвілля та їжа
21 лютого 2017 09:24

Високий замок, одна з найулюбленіших туристичних визначних пам'яток Львова і найвідоміший львівський оглядовий майданчик, перебувають на межі зникнення. Тому в 2017 році році його планують негайно відреставрувати.

Міська влада Львова вже підготували проект збереження та відновлення Високого замку. Історичний пам'ятник повинен бути законсервований. Про це повідомила керівник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

"Зараз руїни в дуже поганому стані: камені випадають, котяться вниз, сиплеться пісок, ще кілька років - і вони будуть знищені. Причиною є два фактори: людський і історичний. На Високий замок приходить дуже багато туристів. Люди лазять по тих каміннях, і, звичайно, вони від цього руйнуються. Але основна причина в тому, що камені не мають накриття. Час від часу вони просто відшаровуються. Крім цього, варто значну увагу приділити самому парку, який зараз перебуває не в кращому стані ", - розповіла Лілія Онищенко.

За словами чиновниці, планується не тільки консервація руїн Високого замку, але й його незначні доповнення.

У міської влади Львова на реставрацію улюбленця туристів є 500 тисяч гривень - при тому, що кошторис проекту становить 1 мільйон гривень. Якщо збільшать фінансування, то проект з порятунку Високого замку закінчать в цьому році, якщо ні - то тільки в наступному.

Дивись ще:

Дізнайся: стало відомо, коли сихівський трамвай повернеться на свій маршрут

Велокільце та інші проекти: що чекає Львів у 2017

Де саме: у Львові з’явиться новий парк

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах