Звільняй місце: як поїхати в безкоштовний гастро-тур по Ізраїлю

фото з сайту lviv.vgorode.ua

фото з сайту lviv.vgorode.ua

Дозвілля та їжа
29 березня 2017 16:15

Львів - це місто укриття. Туди втікають всі українці від сірих буднів, які їх періодично накривають. Тут вічне свято, сотні закладів зі своєю особливою атмосферою, натовпи туристів. Але куди  бігти львів'янам, які втомилися від вічного карнавалу? На святу землю, ось куди. Vgorode розповідає, як безкоштовно поїхати до Ізраїлю і що смачного там можна скуштувати.


А  дійсно, як ?

Є така освітня програма "Тагліт", яка допомагає єврейській молоді познайомитися з країною своїх предків. Поїздка триває 10 днів.

За цей час учасники програми багато подорожують з одного міста до іншого, так що ледачих прохання не турбувати. Ви встигнете побувати в заповіднику Ейн-Геді, на Мертвому морі, біля стіни Плачу, погуляєте  пустелями і побуваєте в печерах. А ще зустрінете світанок біля стін стародавньої фортеці Масада.

Влаштувати собі такий відпочинок можна, завдяки заповненої на сайті заявці.

Звільняй місце: як поїхати в безкоштовний гастро-тур по Ізраїлю фото


Хто може поїхати?

Якщо вам від 18 до 26 років, а ваша бабуся, дідусь або батьки - мають єврейське коріння, вважайте, для вас уже заброньовані місця в літаку.

Це ви? Тоді не бачимо причини, чому анкета на сайті ще не заповнена.

 

Звільняй місце: як поїхати в безкоштовний гастро-тур по Ізраїлю фото 1


Ізраїльські "смаколики"

Справді,, здивувати львів'ян смакотою складно, але ізраїльський гастро-тур - це щось особливе, це повинен спробувати кожен. І ось чому.

Звільняй місце: як поїхати в безкоштовний гастро-тур по Ізраїлю фото 2

Закуски і вулична їжа. Традиційна ізраїльська страва - хумус. Його в Україні теж знають і люблять. Роблять хумус з нутового пюре, він служить  і закускою, і гарніром, і основною стравою. Завдяки цій подорожі, у вас буде можливість скуштувати ізраїльского хумусу і привезти його своїм друзям веганам.

Найпопулярніший ізраїльський фаст-фуд - фалафель. Його готують з хумусу, який перемелюють в однорідну масу, роблять з нього кульки і обсмажують у фритюрі. Подають фалафель в піті, разом з салатом зі свіжих овочів і соусом.

Основні страви. В Ізраїлі за релігійними законами не можна готувати в суботу. Тому в п'ятницю їжу ставлять в піч, і вона там нудиться на повільному вогні до наступного дня. Одна з таких суботніх страв - чолнт. Це печеня з м'яса, картоплі, квасолі, цибулі, нуту і спецій. Готують його в горщику.

А про це традиційне блюдо ви і так чули. Шакшука - блюдо з яєць в гострому соусі з томатів, цибулі, болгарського перцю. Традиційно його подають на чавунній сковорідці з м'ясом.

Звільняй місце: як поїхати в безкоштовний гастро-тур по Ізраїлю фото 3

Солодощі. Ізраїль балує безліччю солодощів - пахлава, пончики, млинці з солодкими начинками, зацукровані фрукти, пиріжки з маковою начинкою. Але всі досвідчені туристи радять скуштувати десерт кнафе. Роблять його з вермішелі і козячого сиру. Зверху Кнафо поливають цукровим сиропом і посипають мигдалем, волоськими горіхами або фісташками.

Одним словом, приємного апетиту!

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах