Воркшопи, танці, спорт та концерти: у Львові відбудеться фестиваль активного дозвілля Active Weekend Lviv:

фото з сайту studway.com.ua

фото з сайту studway.com.ua

Дозвілля та їжа
06 квiтня 2017 13:00

Цієї весни дві львів'янки- школярки Уляна Кунтій і Ярина Мірко готують для львів’ян і гостей міста дещо унікальне – Active Weekend Lviv. Це одноденний фестиваль активного дозвілля, який відбудеться 14 травня у львівському Парку культури. Проект уже зібрав на Спільнокошті  необхідну суму 17,6 тисяч грн і наразі відкрита реєстрація на фестиваль (вхід вільний). 

Дівчата розповіли про ідею, особливості програми, складнощі організації та поділилися планами на майбутнє.

Як виникла ідея організувати фестиваль?

Ярина: Ідея провести фестиваль зародилася 2 роки тому. Ми сиділи на лавочці та думали: "Гм, щось у нас молодь неактивна. Треба це змінити". Але хто буде слухати двох 13-річних дівчат, які не мають ні досвіду, ні команди?

Уляна: Ми хотіли зробити конкурси у своєму районі, щоб друзі допомогли, але вони не бажали братися за це – казали, що буде по-дурному: "Ми за будь-який двіж, але якщо ви організуєте, а ми тако збоку подивимося". Тоді ми закинули цю ідею, аж поки не пішли на один форум з лідерства, який влаштувала громадська організація "Молоді Лідери України".

Там нас запалили на вже остаточну реалізацію проекту. Ми, натхненні та нестримні, розповіли про свою ідею, і в організації погодилися нам допомагати. Сьогодні вони наштовхують нас на правильний шлях. Не підкидують ідеї і виконують за нас роботу, а саме наштовхують.

Вам допомагає хтось ще? Яка ваша команда?

Ярина: Нас у команді 8 людей – ми з Уляною керуємо, інші відповідають за піар, комунікації, фінанси, фотографії. Вони такі ж юні й активні. Важливо не шукати команду серед своїх друзів, а показувати людям свою кінцеву мету, і вони самі до тебе потягнуться. За весь час організації фестивалю, а це з листопада 2016 року, приходили люди, цікавилися, казали "класно, хочу з вами", були з нами 2 тижні, місяць, а тоді розуміли, що це не для них і йшли. Але в результаті залишилися ті, хто справді горить ідеєю і готові прийти до такої кінцевої мети, якою ми її уявляємо.

Розкажіть детальніше про фестиваль. На кого він розрахований і якою буде програма?

Уляна: Наш захід розрахований на молодь, що прагне змін і саморозвитку. Хоча для дорослих і дітей також будуть зони.

Ярина: Узагалі ми не ставимо рамок і обмежень. 5 років чи 509 – приходь. Двері відчинені. Людина у будь-якому віці хоче розвиватися та дізнаватися щось цікаве.

Парк буде поділений на 8 зон: акторська майстерність, танці, World, Speaking club, Workshop, зона медіа, дитяча зона та Workout майданчик. 5 годин спікери та тренери проводитимуть тренінги, майстер-класи. Це відбуватиметься протягом дня, тому можна прийти на одну лекцію, піти в іншу зону і спробувати щось нове. Стартуємо з обіду, опісля – концерт від вуличних музикантів Львова, а потім вечір кіно.


Програма фестивалю


 

 

Воркшопи, танці, спорт та концерти: у Львові відбудеться фестиваль активного дозвілля Active Weekend Lviv: фото

Dance – територія, де хореографи різних напрямів проведуть розминки і навчать всіх бажаючих танцювати базові кроки сальси, танго, hip-hop`у та ін. А на завершення вас чекає спільний танцювальний флеш-моб.

Акторська майстерність - вас чекають таємниці імпровізації, акторський та вокальний тренінг, вправи для розвитку навичок публічного виступу та море задоволення від спілкування з найпеспективнішими молодими акторами Львова. 

Speaking club – місце, де на питання: "Do you speak English" ви можете почути

"Niestety nie, ale bardzo dobrze mowie po polsku". Тут ви зможете апробувати свої знання аж у 5 мовах. Цікаві історії та спілкування з носіями мови надихне вас на нові подорожі.

Nature - тут ви отримаєте знання про екологію, вегетаріанство, матимете можливість відвідати майстер-клас з йоги та дізнаєтесь більше про техніки медитації. 

Workshop - зона на якій протягом 5 годин 5 різних спікерів проведуть для вас тренінги та лекції на актуальні теми. Ви дізнаєтеся про мистецтво красномовства, трішки поринете у світ психології, поглибите свої знання з фінансовою грамотності, а також про те як поєднувати роботу з громадською діяльністю.

Медіа - тут ви дізнаєтеся таємниці про те, як стати популярним на просторах медіа завдяки акаунту в YouTube чи Instagram. Або вам розкажуть про те, як правильно виставити композицію вдалого і цікавого фото. 

Між тим, до зони медіа належатиме фотосушка, яка обов'язково приверне вашу увагу масштабністю цих робіт.  

Дитяча зона - для наймолодших відвідувачів заходу ми також приготували невеликі сюрпризи. Саме на цій зоні вони зможуть весело провести час з аніматорами, погратися в цікаві ігри, потанцювати, помалювати та послухати захопливі нові казки.

Play Game -  спорт-це життя і йому місце на Active Weekend. Тут ви зможете відволіктись від яскравої програми і просто пограти бадмінтон, твістер, покопати м'яч чи покидати тарілку. Або зіграти командою в одну з настільних ігор - Монополія, Alies чи звичайна Мафія, на якій відразу можеш застосувати на практиці знання отримані у зоні Акторської майстерності.

І на завершення для всіх-всіх-всіх, хто буде з нами весь день і тих, хто приєднається вже ввечері, відбудеться концерт молодих і перспективних музичних гуртів Львова.

З використанням матеріалів: studway.com.ua

Дивись ще:

Вогонь і м'ясо, середньовіччя та фестиваль ріплянки: ТОП фестивалів весни-2017 на Західній Україні (оновлено)

Туристу на замітку: чим цікава Тустань

Фестиваль крафтового пива та винилів, Razomfest та Великдень в гаю: куди сходити у Львові в квітні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах