Витівки природи: у Львівському ботанічному саду на місяць раніше розцвіли магнолії і рододендрони

фото з сайту ibud.ua

фото з сайту ibud.ua

Дозвілля та їжа
07 квiтня 2017 16:38

Встигнути помилуватися весняним різнобарв'ям: ботанічний сад Львівського університету імені Франка відкриває свої двері для відвідувачів. Там майже на місяць раніше розквітли магнолії та рододендрони. Зазвичай, ці рослини показують усю свою красу до середини квітня, але цьогоріч вони розцвіли ще у березні і вже навіть починають осипатися. Допоки кущі та дерева ще не втратили своїх кольорів, ботанічний сад запрошує ними помилуватися, повідомляє zaxid.net.

"Зацвіли зараз перші рододендрони. Масове таке раннє цвітіння. Спровокувала напевно волога, бо минулого року було таке негарне нерясне цвітіння, а цього року гарне рясне", ? говорить завідувачка відділу дендрології ботанічного саду Оксана Щерба.

Також у ботанічному саду ще можна побачити багато весняних квітів, які відцвівши, повністю ховаються під землю аж до наступної весни.

"Навесні вони розцвітають, а потім влітку ви не знайдете навіть натяку на цю рослину. Тобто ні листочків не знайдете, ні квіточок. До таких рослин належать зокрема ряст, славнозвісний. Належить так само пшінка весняна, усім відома анемона і багато інших", ? розповідає інженер ботанічного саду Марія Надрага.

У неділю, 9 квітня, усі охочі можуть завітати  на вулицю Черемшини, 44, а також на Кирила і Мефодія, 4.

Дивись ще:

Як озеленять Львів: що і де садитимуть

Скидай светра: у Львові відновлюють опалювальний сезон

У Львові закрили три кінотеатри: що буде на їх місці

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах