Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї

Новина - Дозвілля та їжа - Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї

Новина - Дозвілля та їжа - Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї

Дозвілля та їжа
19 квiтня 2017 16:04

Найперша асоціація, що виникає з Коломиєю, – це Музей Писанки. Проте цей гуцульський край багатий не лише писанками. Тут затишні вулички, цікаві музеї, безперечно красива карпатська природа та дуже смачна кухня.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото


Як доїхати


Найзручніший транспорт, щоб доїхати до Коломиї – потяг. Оберіть поїзд 349О Харків - Івано-Франківськ. О 9:46 відправитеся з Києва, а в Коломиї будете через 17 годин.

Квиток у плацкарт коштуватиме 97 гривень, а в купе – 134 гривні. Можете поїхати потягом Москва – Чернівці через Коломию.

Від столичного автовокзалу біля метро "Либідська" ходять автобуси до Коломиї. Квиток коштуватиме близько 120 гривень.

Приїхавши до Коломиї легко дістатися до центру на маршрутках чи таксі. Якщо ви приїхали на залізничний вокзал, то звідси в центр ходять маршрутки 2 або 12, із автобусної станції – 2, 12, 1, 1а.

Проїзд коштує 1,5 гривні. Таксі до центру міста коштуватиме 20–25 гривень.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 1


Відкриваємо Коломию


Центр міста затишний та мальовничий. Найперший пункт must-see – це Музей Писанки. Його, мабуть, неможливо не помітити чи оминути.

Музей Писанки знаходиться за адресою вул. Чорновола 43\б, тел: (03433) 27891. Працює музей із 10:00 до 18:00 години, кожного дня, крім понеділка. Вхід коштує 10 гривень.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 2

У музеї надзвичайно гарні експонати. Також тут можна придбати вироби народних майстрів. На п’яти поверхах демонструють уміло розписані писанки з різних регіонів України.

На останньому поверсі знаходяться писанки із підписами важливих осіб, які відвідували музей. Крім того, тут постійно проходять виставки народного мистецтва. Щоб дізнатися детальну інформацію, заходьте на сайт музею.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 3

Наступний музей, де обов’язково треба побувати, – Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. Знаходиться за адресою вул. Театральна, 25, тел.: (03433) 2-44-04.

Музей працює кожного дня, крім понеділка, з 10:00 до 18:00. Вхідний квиток коштує 15 гривень для дорослих, для студентів – 10 гривень, для учнів – 5 гривень.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 4

Це єдиний музей в Україні, де представлені всі види традиційного народного мистецтва гуцулів та покутян. Колекція налічує близько 50 тис. одиниць експонатів.

В експозиціях представлений розвиток мистецтва з XVII століття і до сьогодення. Деякі експонати датуються IV століттям до Різдва Христового і представляють землеробну культуру трипільців.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 5

Коломия, сама неначе писанка, розташувалася серед мальовничої природи. У місті є три парки.

Найвідоміший із них - міський парк культури та відпочинку ім. Кирила Трильовського, що на бульварі Лесі Українки. На п’яти гектарах тут розташувався літній майданчик, дитячі атракціони, літня естрада, танцювальний майданчик, невеликий стадіон із волейбольним та баскетбольним майданчиками та тенісним кортом.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 6Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 7

Крім того, якщо ви знавець флори, то для вас буде цікаво, що в парку ростуть сріблясті клени, дуби червоні, липи повстисті, горобина звичайна, бук, ялиця, горіх сірий, магнолії, гінкго дволопатеве.

Парк імені Тараса Шевченка або студентський розташувався по вулиці Староміська. Його створювали коломийські педагоги та студенти. Саме тому жителі його так і називають - студентський.

Ну й, зрештою, Молодіжний парк – невеликий, проте дуже світлий. Знаходиться біля міського озера та коломийського механіко-технологічного коледжу. Самі мешканці називають озеро Комсомольське. На озері можна покататися на човнику, що коштуватиме вам близько 10 гривень за годину.

Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 8Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 9Музей писанки, затишні вулички та мальовничі парки: що подивитись в Коломиї фото 10

Джерело: Точка

Дивись ще: 

Закохатись за один день: ТОП архітектурних перлин Львівщини

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Гід туриста: відпочинок на Західній Україні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах