Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні

Новина - Дозвілля та їжа - Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні

Новина - Дозвілля та їжа - Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні

Дозвілля та їжа
27 квiтня 2017 14:26

Останній місяць весни у Львові буде насичений різноманітними концертами та фестивалями. VG Львів  склав для своїх читачів добірку найцікавіших заходів травня. Отже: 


Флюгери Львова

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото

Етно-джазовий фестиваль щороку об'єднує на своїй сцені виконавців з різних країн етномузики та джазові грути. Фестиваль вже звично приходить у внутрішньому дворику Ратуші. Вперше фестиваль провели в 2003 році.

Де: Львів

Коли: 29 квітня - 1 травня


День Батяра

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 1

Свято присвячене одній з найколоритніших субкультур тих часів Львова. Гості міста зможуть ближче познайомитись з батярською культурою,  зі справжніми батярами та поспівати батярських пісень. В програмі свята: вуличні забави, батярські танці, ярмарок батярських лігумін, театральні дійства та концерт.

Де: Львів

Коли: 1 травня


Концерт Олі Полякової "Я люблю вас" 

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 2

Суперблондинка всієї країни виконає свої головні хіти і покаже абсолютно нові номери і творчі постановки.   

"Зізнаюся, коли ми вперше поїхали в тур, спочатку люди до нас приглядалися. Дивувалися, коли на сцену виходила двометрова співачка — метр вісімдесят зріст + 15 сантиметрів каблук, величезний кокошник... Ну просто Елвіс Преслі в спідниці! А коли поїхали вдруге - люди приводили з собою друзів і родичів, регулярно доводилося ставити додаткові ряди. Раніше ми везли просто свято, а тепер веземо ще й шоу!", - зазначає співачка. 

Де: Львівський державний цирк

Коли: 4 травня, 20:00

Ціна: 100 - 690 грн 


Lviv Barbecue Fest 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 3

Весняний фестиваль барбекю Lviv Barbecue Fest - це майстер-класи від шеф-кухарів Львова, кулінарні поєдинки серед професіоналів та аматорів, гастрономічний ярмарок, розважально-мистецька програма та дитяча анімація, презентації малих пивоварень та виставка-продаж професійного обладнання.

Щодня протягом Lviv Barbecue Fest відвідувачі матимуть нагоду вчитися від шеф-кухарів Львова та отримувати поради і натхнення для власного, авторського барбекю. 

Фестиваль відбудеться  у подвір'ї Палацу Мистецтв.

Фейсбук

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв"

Коли: 5 - 7 травня, с 12:00 по 22:00


Велопроменад "Батяри на роверах" 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 4

Вже вчетверте "Батяри на роверах" зберуться на львівський ретро велозаїзд, що об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди, своєрідна присвята львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. 

"Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже п'ять років поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, на черзі і Львів. Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Сенсом Tweed Run є повернення до витоків велокультури. До заїзду допускаються різні велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі англійської велосипедної моди тридцятих-сорокових років XX століття. Вітається будь-який твідовий одяг та його поєднання.

У нас же нічим не гірше від англійців, є цілий шмат унікальної батярської культури зі своєю мовою, піснями, кодексом чести, традиціями та одягом.

Програма

14.00 - збір біля Домініканського собору на площі Музейній, проходження реєстрації.

16.00 - початок велопроменаду “Батяри на роверах”.

Маршрут в процесі розробки

17.00 - чаювання та частування у дворику Палацу Потоцьких

18.00 - нагородження переможців у пабі у номінаціях:

“Найкращий велосипед” 

“Найкращий жіночий образ” 

“Найкращий чоловічий образ” 

Переможців у номінаціях визначать партнери, які і вручатимуть подарунок.

Фейсбук

Де: Площа Музейна

Коли: 6 травня, 14:00


День міста Львова 2017 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 5

З нагоди Дня міста вулицями Львова пройде великий святковий парад, участь у якому візьмуть тисячі учасників, серед яких – дитячі колективи, лицарі у латах, актори на ходулях з муніципальних та аматорських театрів, оркестри, "Чудо-поїзд", карети з ангелятами, народні танцювальні колективи, представники молодіжних, спортивних, громадських організацій та національних товариств.

Докладна програма тут>>>

Де: м. Львів

Коли: 6 травня, 10:00


Lviv' a'Live

 

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 6

Lviv' a'Live – проект, що відбудеться у FESTrepublic club, на якому виступапатимуть кращі діджеЇ країни: Tapolsky, Vovking, Kristyen, Probass, MC Govorun, а також заспіває Ivan Navi.

Ivan Navi – номінант музичної премії YUNA2017, артист, який створює хвилі в сучасній українській танцювальній музиці. Виконавець, дебютний кліп якого на пісню "Такі молоді", побив рекорди українського YouTube, а пісня впевнено тримається в топі українських радіочартів. Фіналіст проектів "Голос країни" і "Хіт-конвеєр". Перший виконавець з україномовними піснями в стилях house, tropical house.

Tapolsky – один з найкращих бейсових продюсерів країни. Неодноразово організовував найкращі бейс фестивалі та розвивав музичну культуру цього напрямку. Засновник радіошоу Time 2 Bass на радіостанції Kiss FM. Регулярно писав статті популярним молодіжним журналам. Вважається одним із засновників і першопрохідцем бейс культури в Україні. З 2016 року служить в АТО мінометником, але це не заває йому і надалі підримувати бейс течію!

Vovking – всього лиш після двох років проведених в студії він став одним із самих успішних Bass продюсерів України та видатним представником світу Breaks. Маючи підтримку таких зірок як: Crystal Method, Dub Pistols, Splitloop, General MIDI – він став першим українським продюсером на чолі жанрових чартів інтернет магазину Trackitdown та гостем топових breks-лейблів Toastclub (Ірландия), U & A, Benefit (Великобританія), Elektroshock (Іспания), Kick IT (США).

Kristyen – є еталоном нового покоління хаус-тусовки. Саундпродюсер, реміксер та учасниця популярних медійних проектів. Резидент найкращої радіостанції Kiss FM. Успішно співпрацює випускаючи свої ремікс-роботи з Monatik, Mozgi, Green Grey, Tamerlan & Alena та іншими, що постійно звучать в ефірі популярних українських радіостанцій.

Probass – Чемпіон RedBull Thre3style 2014. Фіналіст чемпіонату світу. Яскравий та неординарний персонаж. Об`єднує в своєму виступі найновітніші електронні девайси, міді клавіатури, драм машини та класичний вініл. Відіграв вже більше ніж у 500та містах змінивши при цьому 8 країн! Відіграв з такими легендами як: ONYX (New York (USA)), M.O.P. (USA), а також: GUF, Баста, Каста, ТГК, Cent, Макс Корж, Карандаш, АК — 47, Loc-Dog, Chemodan Clan, Триада, Nеoize MC, Рем Дигга. З 2013 року штатний Dj проекта Kavabanga & Depo & Kolibri. Ціна квитка від 70 до 300 грн.

Фейсбук

ВКонтакті

Дата: 12 травня


Active Weekend

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 7

Active Weekend – це близько 30 спікерів з різних міст України, що зберуться разом у Львові та проведуть тренінги, майстер-класи, розкажуть історії успіху. Також у програмі ігри, музика, кіно просто неба та багато іншого.

Active Weekend – це одноденний фестиваль, створений з метою залучення людей до активного відпочинку.

На один день Парк Культури у Львові стане осередком найактивніших людей міста та найцікавіших занять на п’ять годин.

Парк буде поділений на такі зони:

Dance – територія, де хореографи різних напрямів проведуть розминки і навчать всіх бажаючих танцювати базові кроки сальси, танго, hip-hop`у та ін. А на завершення відвідувачів чекає спільний танцювальний флеш-моб.

Акторська майстерність – відвідувачів чекають таємниці імпровізації, акторський та вокальний тренінг, вправи для розвитку навичок публічного виступу та спілкування з молодими акторами Львова

Speaking club – місце, де на питання: "Do you speak English" відвідувачі можуть почути "Niestety nie, ale bardzo dobrze mowie po polsku". Тут можна спробувати свої знання у 5-ти мовах.

Nature – тут відвідувачі отримають знання про екологію, вегетаріанство, матимуть можливість відвідати майстер-клас з йоги та дізнатись більше про техніки медитації.

Workshop – зона, на якій протягом 5 годин 5 різних спікерів проведуть тренінги та лекції на актуальні теми. Тут можна буде дізнаєтись про мистецтво красномовства, поринути у світ психології, поглибити знання з фінансової грамотності, а також про те як поєднувати роботу з громадською діяльністю.

Медіа – тут розкажуть про те, як стати популярним на просторах медіа завдяки акаунту в YouTube чи Instagram. Або те, як правильно виставити композицію вдалого і цікавого фото. Між тим, до зони медіа належатиме фотосушка.

Дитяча зона – для наймолодших відвідувачів заходу. Саме на цій зоні вони зможуть весело провести час з аніматорами, погратися в цікаві ігри, потанцювати, помалювати та послухати захопливі нові казки.

Play Game – тут можна буде пограти бадмінтон, твістер, покопати м’яч чи покидати тарілку. Або зіграти командою в одну з настільних ігор – Монополія, Alies чи звичайна Мафія.

На завершення відбудеться концерт молодих і перспективних музичних гуртів Львова.

Вхід вільний.

Реєстрація

Фейсбук

ВКонтакті

Дата: 14 травня


Дизель шоу "Весна смішна" 

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 8

"Dizel studio" розпочала роботу в 2006 році. За цей час актори знялися в сотні телепроектів, серіалів і фільмів. А зараз "Dizel studio" - це продакшн з виробництва власного продукту - гумористичних телевізійних проектів, концертної програми, авторської кінопродукції.

Концерти від DIZEL STUDIO відрізняються зрозумілими і близькими кожному темами, цікаві чоловікам і жінкам будь-якого віку та професії, доступні до переглядів всією сім'єю. Шоу складається з мініатюр, номерів, музичних інтермедій та інтерактивів з глядачами.

Де: Львівський державний цирк

Коли: 16 травня, 20:00

Ціна: 90 - 420 грн 


Концерт Бориса Гребенщикова "Symphonia" 

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 9

Проект "БГ Symphonia" виник минулого року в Києві, ставши творчим результатом зустрічі Бориса Гребенщикова і відомого українського саундпродюсера і клавішника гурту Океан Ельзи Мілоша Єліча.

Бесіди за лаштунками одного з київських концертів і привели до ідеї проекту з оркестром, який минулої осені почули в різних країнах світу. Концерти "БГ Symphonia” пройшли у восьми містах України з аншлагами, тому команда вирішила продовжити тур і вже в травні 2017 зіграє програму в Львівській опері.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 16 травня, 19:00

Ціна: 300 - 1600 грн 


День вишиванки 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 10

День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. У кожному місті та селі, на вулицях, в установах та у закладах ініціативні групи закликатимуть людей одягнути вишиванку. Мета: аби всі мешканці населеного пункту вийшли у цей день на вулицю у вишиванках.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

Де: Проспект Свободи

Коли: 18 травня, 12:00


Фестиваль вуличної їжі "Street Food So Good 2017" 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 11

Street Food So Good Festival - не просто фестиваль вуличної їжі, а місце забави та релаксу. У цьому сезоні свої кулінарні напрацювання презентуватиме більше 30 підприємців у сфері харчування.

Фестивальне меню ярмарку вуличної їжі передбачає найрізноманітніші страви: сендвічі, бургери, хот-доги, чіабати, млинці, широке мангальне меню, різноманітні салати, національні страви народів світу: фалафель, хумус, китайська локшина, мексиканське буріто, тако. 

Охочі посмакувати стравами традиційної галицької кухні не залишаться без улюблених страв, як і любителі солодкого. 

На десерт - домашні сирники, мафіни, торти, штрудель та інша випічка.

У меню також великий асортимент свіжих прохолодних напоїв, справжня львівська кава. 

У цьогорічній програмі – 5 основних напрямків:

Street food - незмінний ярмарок смачної вуличної їжі;

Street Fashion - новий формат дизайн-маркету, одяг та аксесуари від молодих українських брендів;

Street Lecture - вуличний лекторій для якісної комунікації та обміну досвідом;

Еко-маркет - якісні натуральні продукти від локальних виробників, фермерів:

Дитяча зона - дитячі розваги, конкурси та квести.

Вхід вільний.

 реєстрація учасників 

Фейсбук

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького

Коли: 20 - 21 травня, 12:00


Ляпіс-98

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 12

"Ляпіс - 98" - це барабани Дениса Шурова, бас - Дениса Стурченко, тромбон - Івана Галушко, труба - Владислава Сенкевича, гітара - Павла Третяка і, звичайно, вокал Сергія Міхалка. Гурт виконує виключно хіти Ляпіса за всю історію існування колективу: "Ау", "Ти кинула", "В плаття білому", "Яблуні", "Котик", "Африка", "Євпаторія", "Я вірю", "Капітал" і багато інших.

Де:  Нічний клуб Малевич

Коли: 25 травня, 19:00

Ціна: 250 - 14000 грн 


Відкриття “Kavalier Beach Club – Art Season 2017” 

Львів'ян запрошують на відкриття третього сезону “Kavalier Beach Club – Art Season 2017”. Ведучі – Василіса Фролова та Кароліна Ашіон. Подію супроводжуватимуть Fashion Show. Спеціальними гостями будуть Katerina Kvit та T.Mosca. 

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 13

Де: Kavalier Boutique Hotel

Коли: 26 травня, 17:00

Ціна: 395 - 950 грн 


Dakooka презентує нову музичну програму "200 грамм куки" 

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 14

"200 грам куки" – нова програма і концертний тур проекту Dakooka. Її музика – це об’єднання декількох напрямків: trip-hop, indie-rock, experimental, pop і electronic.

Dakooka – вокалістка, авторка та виконавеця пісень, піаністка і діджей з Чернівців, яка стрімко набирає популярність в інтернеті й офлайні. На сцені є тільки вона, фортепіано, її вокал і розмова з глядачем, як зі своїм другом. І ніякий аудіозапис не передасть атмосферу, яка панує на концерті.

Де: Клуб-ресторан & рок-паб "The Gas Station"

Коли: 26 травня, 20:00

Ціна: 100 - 150 грн

 


Концерт Братів Гадюкіних 

Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 15

Легендарний гурт після багаторічної перерви у Львові.

Де: Picasso

Коли: 26 травня, 19:00

Ціна: 200 - 500 грн


Фестиваль "Beermacht - Thrash/Speed metal fest" 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 16

Українські Thrash та Speed metal гурти виступатимуть на одній сцені.

Січгарт / Cossack thrash metal

Zombie attack

Reabilitator

Spit Bile Thrash Metal, Киев

Spikers

Acid terror

Anabios

Воєвода

Фейсбук

Де:   Клуб-ресторан & рок-паб "The Gas Station"

Коли: 27 травня, 15:00

Ціна: 100 - 150 грн


Концерт Ніно Катамадзе 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 17

Ніно Катамадзе – виконавець, в репертуарі якої переплітається як джаз-рок, так і легкий ембієнт джаз. У програму концерту увійшли улюблені композиції шанувальників таланту Ніно. Звісно ж, ніякої фонограми. А ще обіцяють зовсім несподівані аранжування, найяскравіші композиції із альбомів грузинки.

Де: Нічний клуб Малевич

Коли: 28 травня, 19:00

Ціна: 400 - 14000 грн 


Концерт студії "Квартал-95" 


Батяри, БГ та вулична їжа: куди сходити у Львові в травні фото 18

Студія квартал 95 - це гумористичне шоу, в якому беруть участь акторський колектив Студії "Квартал 95". "Вечірній Квартал" - це інтерпретація подій, що відбуваються в суспільно-політичному житті країни через призму здорової іронії та сарказму. Багато хто вже звик дізнаватися новини саме з шоу "Вечірній Квартал". У шоу по-доброму і від душі сміються над політиками і спортсменами, музикантами і телезірками, причому найчастіше разом з ними ж. 

Де: Львівський державний цирк

Коли: 30 травня, 20:00

Ціна: 250 - 1250 грн 

Дивись ще: 

Закохатись за один день: ТОП архітектурних перлин Львівщини

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Весь Львів: гід туриста

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах