День кельнера у Львові: як це було

фото: Євген Кравс

фото: Євген Кравс

Дозвілля та їжа
22 травня 2017 12:51

 21 травня, у Львові традиційно святкували День кельнера. В центрі міста на площі Ринок відбувся святковий забіг кельнерів львівських кнайп. За перемогу в конкурсі змагалися 33 учасники. Спочатку відібрали сім кращих "бігунів" за критеріями швидкості та якості. Забіг стартував від Театру пива “Правда” до Аптеки-музею. Кожен кельнер мав тацю з повним келихом та розкоркованою пляшкою води, яку потрібно було донести до фінішу першим. У фіналі змагань краща сімка, серед якої виявилася лише одна представниця кращої половини людства (Катерина Форкун з "Бернардинів") змагалася у гастрономічній головоломці: конкурсанти були змушені відгадати, яку саме пасту замовили члени журі та швидко її подати на стіл…

У змаганнях переміг Денис Кравченко (№5, ресторан "Масони"), другий - у Андрій Афанасьєев (№28, "Криївка"), третій – Микола Антонюк (№1, "Лівий берег"). Найкращих та найпрудкіших нагородили цінними призами.

Забіг кельнерів - це світова традиція відзначення Дня кельнера. Оскільки, Львів - місто, де плекають та розвивають ресторанну та туристичну культуру тут традиційно організовують перегони. День кельнера у Львові святкують з 2009 року. Керівники ресторанів, депутати, публічні люди працюють у цей день кельнерами в закладах з 18:00. Цими та іншими заходами організатори прагнуть привернути увагу до важливості, престижності та затребуваності роботи офіціанта в наш час. Також львів`ян та гостей міста закликають прийти у цей день у свій улюблений заклад та принести квітку кращому з офіціантів. Організатор перегонів кельнерів у Львові - мережа ресторанів Холдингу емоцій "!FEST".

Як це було бачив Євген Кравс:

День кельнера у Львові: як це було фото

День кельнера у Львові: як це було фото 1

День кельнера у Львові: як це було фото 2

День кельнера у Львові: як це було фото 3

День кельнера у Львові: як це було фото 4

День кельнера у Львові: як це було фото 5

Дивись ще:

Дітям на радість: у львівському Парку культури з’явиться новий атракціон

"Прославились": організатори дитячого шахового турніру у Львові шокували відвертою еротикою

Нова культурна локація: підземелля львівської Ратуші відкрили для всіх охочих

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах